Wieeeelkie dzięki za poradyannodomini pisze:Działka oczywiście przepiękna, ale na jednym ze zdjęć widzę małego jeszcze perukowca podolskiego posadzonego pod płotem. Malutka sugestia z mojej strony - z perukowca docelowo wyrośnie "kawał sporego łobuza", może jest czas żeby go przesadzić. Oczywiście zdjęcia to nie real więc mogę się mylić
Moja młoda działeczka - aanula cz.1
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- aanula

Elueleka pisze:Wiesz co, Aniu, posiedziałabym teraz z chęcią na Twoim tarasie.Oczywiście mogłoby też być ze 20*C, soczyście zielono, kwitnąco i więcej już nic.Albo jeszcze kawka.
- Ziel-ona

- Od: 21 gru 2007, o 21:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, na Twojej działce byłam już kilka razy nawet
Ale komentarze były zawsze zbędne, bo co miałam pisać: och, ach, och ach?? To co zrobiłaś ze swoim skrawkiem ziemi to czary! Trawnik zieloniutki i równiutki - jak marzenie, bogactwo gatunków roślin, cała gama barw, a skalniaki i roślinki na nich ...rewelacja
Gratuluje, gratuluje i jeszcze raz gratuluje ( nie napisze , ze zazdroszcze) 
- aanula

Dzięki za radęZiela1233 pisze:ja bym radził, jeśli mamy dużo kopcy kreta na działce, zostawić z 2-3 kopce
i nie ruszać ich, a resztę usunąć.
mi to pomogło i kret wychodzi właśnie tylko tymi kopcami które zostawiłem w spokoju i nie robi innych.
Teraz pod tarasem na pewno zostaną nie ruszane kopce, bo tam nie mam jak je ruszyć ... może to coś da
O to dranie ! taaką śliczną działeczkę przekopać 
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Och Anulko-biedulko taki rozrabiaka Ci się trafił i piękną działeczkę wymuskaną, wychuchaną zdewastował.
W jakimś progamie ogrodniczym radzili, by rozgrabić kretowisko i kilkanaście razy uderzać łopatą. nie wiem czy skutkuje, ale nie zaszkodzi spróbować.
Piękna wiosna się zapowiada, roślinki wystawiaja swoje noski coraz odważniej.
Pozdrawiam serdecznie.
W jakimś progamie ogrodniczym radzili, by rozgrabić kretowisko i kilkanaście razy uderzać łopatą. nie wiem czy skutkuje, ale nie zaszkodzi spróbować.
Piękna wiosna się zapowiada, roślinki wystawiaja swoje noski coraz odważniej.
Pozdrawiam serdecznie.
Aanula! Ja też chcę mieć tak ładnie, ja też chcę mieć tak ładnie
Twój ogród będzie dla mnie inspiracją
Teraz mąż kopie ziemię pod trawnik (nigdy nie zakładaliśmy trawnika
) i mam nadzieję, że wyjdzie nam - wymarzyłam sobie trawnik ze stokrotkami, żeby wyglądał naturalnie, ale jeszcze nie kupiłam nasion.