Moje kwiaty w hydroponice

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 11:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje kwiaty w hydroponice

Post »

Doromichu.....miło że wpadłaś w odwiedziny, zapraszam do długiej lektury :) która może sprawi że zajmiesz się uprawą kwiatów tą metodą.Akwaria niestety nie są moje należą do Annaursula ,która gościnnie zamieściła tu swoje cuda akwaponiczne.
Ewelina B...to po prostu niemożliwe że twoje kwiatki zgniły.Szkoda że nie podzieliłaś sie informacją wcześniej ,może dałoby sie je uratować.Napisz co sie z nimi działo.Postaram się cos wyjaśnić Może podlewałas do za wysokiego poziomu i dlatego zgniły.nie zrażaj sie do hydroponiki
Teresa
------------
Moje Kwiaty w hydroponice
Awatar użytkownika
diament
1000p
1000p
Od: 5 gru 2009, o 22:12

Post »

Teresko witam po długiej nieobecności.
U Ciebie jak zawsze pięknie. Lubię oglądać Twoje kwiaty, są zadbane i w fajnych osłonkach, takich w moim guście ;:138 .
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Diament...cóz znaczy długa nieobecność :) gdybyśmy chcieli często zaglądać do każdego wątku to nie wiem co by się działo w domu :;230 Co do ośłonek to niestety nie wielki jest wybór aby były w miarę dopasowane.Aby zmienić troszkę wystrój na bardziej kolorowy i dopasowany do wnętrza mieszkania kupiłam doniczki i dziurki zatykałam woskowymi stoperami i dodatkowo zalewałam woskiem :D
Kwiatów nie mam aż tak dużo jak bym chciała ale cieszy mnie ich pielęgnacja.Teraz czekam na obfite kwitnienie dwukolorowego grudnika.W jednej doniczce posadziłam biały i różowy.W ubiegłym roku kwitły na przemian-przekwitał rózowy zakwitał biały.Tym razem będą kwitły wszystkie na raz :heja .Zaraz zrobię zdjęcie.

Obrazek
Następne zdjęcie będzie w pełni kwitnienia.To będzie widok :heja
Teresa
------------
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Teresko Grudnik wyjątkowo ładnie się prezentuje - mógłby sie wstrzymać z kwitnieniem na święta i wtedy byłby piękną żywą ozdobą.
W temacie listków Fiołka afrykańskiego - zanim zaczęłam je uprawiać to przebrnęłam przez masę lektury i na którejś ze stron zagranicznych hodowcy pisali,że jak przy listku zbyt długo nie widać początków młodej sadzonki to czasami pomaga przycięcie listka nawet do połowy.
Sprawdziłam i pomogło.
Awatar użytkownika
Teresa600
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu przez wiele lat starego grudnika czarowałam :) zeby kwitł na Boze Narodzenie,niestety nic nie pomogło.Kwitł zawsze od polowy pazdziernika do maksymalnie połowy grudnia.Na święta zawsze był" goły" :( Młodzieniec powinien dotrwać do świąt bo ma jeszcze duzo pąków.Martwię sie natomiast młodymi fiołkami które wypuściły juz nowe listki(są nawet po trzy młodziutkie sadzonki) ale od dłuższego czasu stoją jakby w miejscu :( Boję się że się zmarnują.Zastanawiam sie również kiedy usunąć listek mateczny i czy jest to konieczne.
A może należy tylko przyciąć listek matkę?Szukałam w internecie informacji na ten temat ale bez rezultatu.
Cyba zwróce sie o pomoc do osoby u której kupiłam listki i sadzonkę.

Zapraszam do kolejnej części mojego wątku,który znajduje się TUTAJ
Teresa
------------
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”