Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p
Od: 23 sie 2010, o 16:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród tesciowej, który wziełam pod swoje skrzydla

Post »

Wiesz, mój M wychodzi z założenia, że teraz mamy budować dom i to się liczy na pierwszym miejscu i na to powinniśmy kasę przeznaczać, a ogród, no cóż... jak się wybudujemy to dopiero wtedy pomysleć o ogrodzie można. Z drugiej strony to dobrze mówi, choć mi ciężko się z nim zgodzić :)
a te nornice to załatw jak najszybciej, bo na wiosnę to będzie lipa :( może coś na odstraszanie? Ja mam takie urządzenie z Brosa, wkładasz baterie i potem to piszczy i odstrasza niby. Bo do tej pory nie miałam problemów z tymi uparciuchami
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata :)
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Kontakt:

Post »

Wiesz... w sumie to faktycznie ma racje, jak wchodzi tu budowa domku to jednak trzeba oszczedzac bo tak sie tylko mowi ale gorosz do grosza i uzbiera sie kokosza :tan , ciezko jest sie nie buntowac, ale pewnie jak my kiedys tam zaczniemy sie budowac to te wydatki na roslinki tez zapewne sie ukroca. W takim razie zycze szybkiego wybudowania sie abys nie musiala miec roslinkowych ograniczen zakupowych jak teraz :tan

A teraz powiedzcie mi moi drodzy czy dla hiacynta to normalne o tej porze roku, ze ma tyle lisci??? bo mam go pierwszy raz i zupelnie nie wiem czy mu odbiło czy tak ma byc :tan
Obrazek
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p

Post »

osobiście myślę, że nic mu nie powinno się stać, ale dla świętego spokoju, można czymś przyrzucić.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

hmmm wlasnie sie zastanawiam czy przykryc igliwem czy wykopać i wsadzic do doniczki w domu, bo takowa rade tez dostalam :roll:
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p

Post »

to już niestety Twoja decyzja :)
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Mam nadzieje ze moim krokusom nic nie bedzie...juz jakis czas temu zauwazylam ze wychodza z ziemi...
nie wiem czy dobrze widzicie... takie zółte kiełki-w oddali bardziej je widac

Obrazek

Nooo a tu juz powoli liscie im wychodza
Obrazek

Tej wiosny w marcu nie mogłam dopatrzyć sie kielkow i długo czekalam na liscie a teraz :?: :!: ehhh masakra z ta pogoda :roll:
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kolorowy masz ogród.
nie przejmuj się krokusami, u nich to normalne, nic im nie będzie :)

pozdrawiam
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
roots23
500p
500p

Post »

u mnie też są na wierzchu, także nic strasznego :)
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

U mnie w zeszłym roku też tak wyszły i nic im nie było...w tym też się przebijają :roll:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziekuje Wam moi drodzy ;:196 wystraszyłam sie, ze im to zaszkodzi... bo w zeszłej jesieni mialam tak z narcyzami ze pare odmian mi pod koniec października czy w połowie pąki wypuściło, ze juz płatki rozchylały noo i nagle przyszedl mróz i padły paki kwiatowe jak i cebulki - zgniły ;:223
Wiec stad teraz ta moja obawa o krokusy :) , ale jak piszecie ze to normalne to wierze Wam na słowo i spie spokojnie :tan

-- 2 gru 2011, o 11:22 --

apus witaj wogole w moich progach, bo z tego wszystkiego zapomnialam sie z Toba przywitac :wit
Miło że te kolorki podobaja Ci sie :lol:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Elizo śpij spokojnie, śpij......tak jak piszą dziewczyny to norma i nic im nie będzie. A wiosną pięknie ci zakwitną :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

śliczne kolorki.
I mieczyki cudowne, lilie i lilowce! :)

zawsze je wykopujesz na zimę? ...ja jestem straszny leniwiec późną jesienią... :roll:
Pozdrawiam, Basia.
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

AGNESS to dobrze, dobrze - bo nie chcialoby mi sie chodzic w takie zimno i jeszcze jakos je okrywac, teraz to najchetniej bym zasnela jak niedźwiedź i obudzila sie wiosna :;230

apus A gdzieś Ty to u mnie liliowce wynalazl hihihi, nie mam u siebie liliowcow :lol: moze z ktoras lilia Ci sie pomylilo ;:224 , liliowce jakos nie złapały mnie za serducho a to dlatego ze nie podobaja mi sie ich ogromne i wysokie kępy lisci bo same kwiaty maja piekne :D

A jeśli chodzi o wykopywanie to... mieczyki zawsze trzeba na zime wykopywac bo nie zimuja w gruncie, jeśli chodzi o lilie to zeszlej jesieni mialam je pierwszy raz, jak wszystkie inne cebulowe i we wrzesniu owszem wykopywalam je ale tylko dlatego by oddzielic cebulki przybyszowe od matecznych aby nie miały za ciasno bo posadzone były w koszyczki, i jak oddzielilam to za pare chwil znow wkopywalam :tan

A powiem Ci ze takie wykopywanie, wkopywanie jest dla mnie frajda, bo wkoncu wiecej pracy jest troche i mam zajecie wiec takich chwil nie moge sie zawsze doczekac, oczywiscie jak jest ładna pogoda, bo jak jest zimno to hmmm wtedy tez sie jakos odechciewa jakiejkolwiek pracy w ogrodzie :?
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aaaa... to może jakieś lilie mi się z liliowcami skojarzyły :lol: bo przyznaję w treści postów się nie wczytywałam, tylko przeglądałam zdjęcia :oops:

niestety dla mnie to co się wykupuje odpada, nie mam na tyle czasu....... :(
Pozdrawiam, Basia.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Przybyłem , obejrzałem .... i wrócę tutaj jeszcze nie raz ;:108 ;:108 ;:108 Królestwo cebulowych ;:224 ;:224 Teściowa na pewno nie żałuje , że oddała ogród pod Twoje skrzydła. Mieczyki niesamowicie piękne , prawie wszystkie to nowe odmiany. Mam tylko ...naście , na więcej brak miejsca. Lilie także wspaniałe , wiele odmian . Brakuje Ci tylko Longiflorum , nie pachną ,ale maja wspaniałe pastelowe barwy. U mnie mnożą się niesamowicie , gdybyś chciała, chętnie oddam pod dobre skrzydła. ;:113
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”