Zielone zakątki w moim domu - Ewelina
- anczarn
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 sie 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja kupiłam hoję z wełnowcem, listki przemyłam czystym spirytusem (dobrze, że mąż tego nie widziałAbudabi pisze:A to raczej profilaktyka, czy można ich używać również, kiedy wełnowce przejęły kwiatka prawem zasiedzenia?Bo mojego hobbita czyszczę co 2-3 dni, i o zgrozo znalazłam dzisiaj wełnowca na fiołku - także włącza mi się panika powoli
mam żubrówkę i gin 8)anna czarnota pisze:Ja kupiłam hoję z wełnowcem, listki przemyłam czystym spirytusem (dobrze, że mąż tego nie widziałAbudabi pisze:A to raczej profilaktyka, czy można ich używać również, kiedy wełnowce przejęły kwiatka prawem zasiedzenia?Bo mojego hobbita czyszczę co 2-3 dni, i o zgrozo znalazłam dzisiaj wełnowca na fiołku - także włącza mi się panika powoli
) a potem wetknęłam tabletkę do ziemi no i do dziś nie ma żadnych lokatorów
Muszę je kupić koniecznie. Szukałam jakiegoś polecanego środka na D (zabijcie - nie pamiętam nazwy - ale pieruńsko drogi, i na opakowaniu ani słowa o wełnowcach)
Pozdrawiam - Justyna
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To wcale nie jest śmieszne ... wątek nazwałam "Zielone zakątki w moim domu" ale chyba zmienię na : "Zapchane parapety w moim domu "
Dobrze ,że w pokojach na pietrze są także okna połaciowe, bo inaczej nawet z wietrzeniem byłby kłopot. Popatrzcie sami :

Wpadłam więc na pomysł,że posadzę kilka kaktusowatych razem ,żeby usunąć choć parę małych doniczek z parapetu. Pojechałam po ziemię do kaktusów i ... i przywiozłam 4 nowe kaktusy ! Z parapetu zabrałam tylko jedną doniczkę , ale za to mam taką oto kompozycję z 2 kaktusów i 3 sukulentów ( więcej zdjęć w wątku kaktusowym:))

Wpadłam więc na pomysł,że posadzę kilka kaktusowatych razem ,żeby usunąć choć parę małych doniczek z parapetu. Pojechałam po ziemię do kaktusów i ... i przywiozłam 4 nowe kaktusy ! Z parapetu zabrałam tylko jedną doniczkę , ale za to mam taką oto kompozycję z 2 kaktusów i 3 sukulentów ( więcej zdjęć w wątku kaktusowym:))

- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewelinko, obawiam się że każdy z nas ma podobnie... przynajmniej ja..
właśnie się zastanawiam jak umyć okna na święta hi hi hi... więcej czasu mi zajmie pozdejmowanie całego towarzystwa i ponowne ustawienie niż umycie okna
a tak przy okazji gdyby przypadkiem odpadło Ci z tej kompozycji odrobine widłaka i tego po prawej stronie zielono bordowego to ja bym się uśmiechała ładnie
pciumek po lewej też zresztą niczego sobie 
właśnie się zastanawiam jak umyć okna na święta hi hi hi... więcej czasu mi zajmie pozdejmowanie całego towarzystwa i ponowne ustawienie niż umycie okna
a tak przy okazji gdyby przypadkiem odpadło Ci z tej kompozycji odrobine widłaka i tego po prawej stronie zielono bordowego to ja bym się uśmiechała ładnie
- Zaczarowany
- 200p

- Od: 8 mar 2007, o 10:57
- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To jest jakaś opuncja , sądzę ,że Cylindropuntia subulata, ale jej nie rzeźbiłam , tylko , gdy mocno się wyciągnęła to ją ścięłam i takie wypuściła "odrosty".Zaczarowany pisze:Ewelino ja mam pytanie. Trzecie zdjęcie od góry. Po prawej stronie obok rośliny z liściami w kolorze pomarańczowy. Czy to jest Opuntia subulata monstrose - czy po prostu tak "wyrzeźbiłaś" zwykłą opuntie subulate?
Co tam masz napisane na tym patyczku?
- agaxkub

- Od: 3 paź 2007, o 09:59
niech rosną zdrowo... po prostu pamiętaj o mnie w razie coEwelina pisze:Nic nie odpadło, ale gdy obie roślinki się troszkę rozrosną , to uszczknę im co - nieco i wyślęagaxkub pisze: gdyby przypadkiem odpadło Ci z tej kompozycji odrobine widłaka i tego po prawej stronie zielono bordowego to ja bym się uśmiechała ładniepciumek po lewej też zresztą niczego sobie
-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40