Moje zielone wielokąty 2011 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje zielone wielokąty 2011 cz.2

Post »

Jagódko... prawo pracy? Aaa... to już bliżej... bo ja po AE :wink:
Choć bardziej: po pracy nie ma kołaczy... bo wygłodzona ekipa wszystkie zjadła :;230
Doktorka nie wyniosłaś? Jakoś tak myślę... że nie żałujesz :wink:

Tik- tak, alebciu... tik-tak :D
Myślisz, że ten obrazek huśtawkowy, to idealne potwierdzenie ojcostwa? :;230
Ostatnie zdanie trochę mnie zaniepokoiło... no i co widzisz? :?

Elu... przeceniasz mnie... ale to miłe ;:196
Boki niech się nie boją... nie planuję dalszej ekspansji... niech im wyjdzie... bokiem :wink:

Iga... dobrze piszesz ;:136 i cieszę sie, że też do tego doszłam...

Ostatnie porównania zawdzięczacie paru czynnikom: oprócz tego, że w domu nareszcie zmniejszyła się konkurencja do komputera, odkąd młodzież okupuje nowy sprzęt, to w pracy mały zastój... i nudy... czasem bywa i tak...
W desperacji popełniłam nawet - w końcu - wizytówkę :oops:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja myślę, że te boki się przestraszyły i dlatego, zapobiegawczo, ten żywopłot.... ciach.
Lecę oglądać wizytówkę!
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie ma to jak nadmiar jesiennego czasu, ja ciągle porządkuje zdjęcia, bo za chwilkę czas je schować, mija następny rok. Wizytówka obejrzana. ;:138
Ja chyba moją uaktualnie, bo sprzed dwóch lat. :roll:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Eligancka wizytówka :uszy ;:138 ;:138
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Małgorzato...
Zazwyczaj wyrażasz się bardzo precyzyjnie, ale tym razem muszę Cię zganić!!! ;:14 ;:14 ;:14
Czasownik "popełnić" nieodmiennie kojarzy się z błędem, więc wyrażenie "popełniłam wizytówkę" w swej wymowie zawiera drwinę z efektu...
A tu efekt jest godny najwyższego podziwu! ;:63
Dlatego lepiej byłoby użyć wyrazów o zabarwieniu neutralnym: zrobiłam, przygotowałam, a nawet mniej neutralnym: stworzyłam ;:108
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Pozwól Siberio sobie przypomnieć , że nie tylko z błędem , niepoprawną pisownią , bez zasad gramatyki . Ale pomimo , że również zauważyłam , że Gosia "popełniła " wizytówkę , to pierwsze , co mi przyszło na myśl , że popełnia się jakąś gafę , przestępstwo . Czy aby czasem chciała coś przez to powiedzieć , zwrócić uwagę , ewentualnie może to było podejście zamierzone ;:224 . Chociażby po to , by podyskutować na Jej pisownią :;230 .

Co by nie mówić - wizytówką jestem zachwycona ;:180 , to tak , jakby tam być , otwierając bramkę do ogrodu .
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Małgorzato, zacznę również oficjalnie :wink: Mogłaś popełnić wizytówkę! Jak najbardziej! :) Bo owo słowo z kwalifikatorem "żartobliwie" oznacza właśnie stworzyć, utworzyć :) Niektórzy popełniają całe poematy, to Ty śmiało mogłaś popełnić wizytówkę!
A tak właśnie patrząc na te zdjęcia porównawcze...to taka myśl mi przychodzi do głowy...Na początku miałaś kłopot z trawnikiem...Trawa nie rosła...A już ta wysiewana w wielokątach błyskawicznie utworzyła gęsty trawnik! Ziemia się nie zmieniła...Twój kunszt ogrodniczy się rozwinął ewidentnie! :)
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewidentnie :;230
A ja tymczasem spróbuję pogodzić zwaśnione strony :wink:
Moje Drogie!
Zastosowanie w tym przypadku czasownika "popełnić" (w czasie przeszłym, w pierwszej osobie liczby pojedynczej, rodzaju żeńskiego :;230 ) było zamierzone... a nastrój zdania miał podeprzeć zawstydzony buziak na końcu... akurat dziś wszystkie emotki i avatarki wyświetlały mi się na właściwych miejscach, więc o pomyłce nie mogło być mowy!
Wizytówka powstała... bo wstyd mi było... wiecie jak to jest... wszyscy mają Mambę :wink:
Wczorajszy przegląd zdjęć sprawił, że dotychczasowa wymówka, oparta na niewystarczającej ilości zdjęć... zdezaktualizowała się...
Zatem... pora była najwyższa przystąpić do czynu... a i czas wolny się znalazł...
Zmajstrowałam...
I jestem niezadowolona...
Za mało w moich zbiorach zdjęć "szerszego planu"...
I nawet wiem dlaczego...
Dlatego, że zawsze na tym planie pojawiają się... boki ;:223
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Założę się, że gdyby pomaglować nieco autorów słownika języka polskiego, przyznaliby, że żartobliwe wypowiadanie się o pełnowartościowych, a nawet wzorcowych wytworach pracy ludzkiej jest nienajlepszym pomysłem :-)
Za to żartobliwie, ale też z pewną dozą zażenowania, ja mogę przyznać, że popełniłam wizytówkę :twisted:
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Tłumaczyć się ze słów własnych nie będę... winy w nich żadnej nie uświadczysz GorzatkoMał...
Wizytówkę widziałam i pochwalam jej popełnienie w rozciągłości całej. Przyjmijmy, że cel uświęca środki, więc czy ona stworzona czy popełniona - mniejsza z tym. Cel osiągnięty, bo powstała. A ogród cóż... co i rusz zmieniać się będzie... pokaże nowe oblicze... Piękna wizytówka, ogród piękny ;:180
( zważ, że pokłon posłałam... )
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

gorzata76 pisze:Dlatego, że zawsze na tym planie pojawiają się... boki :;230
Jedyna rada...Boki zawłaszczyć! Wiem, niełatwo...I zawsze będą jakieś inne boki...Właśnie, właśnie, a co się stało z foliowym błękitem na jednym z "boków"? jakoś ostatnio nie było widać...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aaaa... grunt to umiejętność dobrego wykadrowania :lol:
Od strony ławeczki... aby widok sobie upiększyć... zasłoniliśmy porażający lazur drewnianymi lamelami...
I jednocześnie, aby widok czasowo zepsuć... przeryłam dokumentnie całą różankę, więc nie mogę się pochwalić zdjęciami :;230
Podejrzewam, że oba działania złożą się na ciekawy efekt najwcześniej w okolicy czerwca, zwłaszcza jeśli płot zostanie do tego czasu pomalowany - na co teraz zabrakło i energii i... czasu właśnie :roll:
Na dowód, że nie łżę... proszę się przyjrzeć... o, tu... w tle jesiennej azalii... majaczy...

Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I tu ciśnie się na usta jakaś... onomatopeja :twisted: :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie piątkowo! :)
Za oknem błękitne niebo, wprawdzie lekko zasnute pasmami chmur, ale i tak widok o niebo - nomen omen :lol: lepszy niż w ostatnich dniach, kiedy szarość dominowała... i dołowała...
A nie zapowiadało się dobrze... wczesnym rankiem można było na dachach i na samochodach odnotować cieniutką, białą warstwę... i nie był to szron :roll:
Najwyraźniej ta wilgoć w powietrzu znalazła ujście... w postaci niewielkiego opadu... i nie był to deszcz :wink:
Ale to się nie liczy... więc nie wypowiem tego brzydkiego słowa na "ś" :;230

Prognozy nie obiecują opadów... wczoraj znów konewki poszły w ruch... już chyba do końca zszargałam sobie opinię... a może i na to już za późno :;230

Ziemia i kora do kopczykowania czekają... i poczekają jeszcze... przyszły tydzień ma być dość ciepły...
Jak tak dalej pójdzie, wyjdzie na to, że przyjdzie mi kopczykować w okresie najgorętszych przygotowań świątecznych :wink:

A ja... byłam wczoraj w Biedronce... i tym razem kupiłam chleb, ser... i dendrobium ;:224
Nie powiem jakie... i nie pokażę... bo Grzesiu umrze ze śmiechu...
Najpierw niech mi zapisze w testamencie świnkę :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”