Tymi $#%$#%, którym się nie podoba nawet się nie przejmuj. Ilość gości w Twoim wątku jest najlepszym dowodem na to kto tu rządzi
Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Re: Kolorowy Ogród Geni 2011 cz.3
Dobrze, że są takie ogrody jak Twoje, w których napatrzę się na piękne kwiatki tak napasę nimi oczy, że już nie mam wewnętrznej potrzeby sadzenia ich u siebie
Kiedyś byłem już o krok od kolekcjonowania ensat, ale jak zobaczyłem ile jest ich odmian to dałem sobie spokój. W pełni kwitnienia to trudno ich nie zauważyć w ogrodzie 
Tymi $#%$#%, którym się nie podoba nawet się nie przejmuj. Ilość gości w Twoim wątku jest najlepszym dowodem na to kto tu rządzi
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olku
dzięki ale zabraknie mi moich kwitów do wiosny .
Paweł dzięki cieszę się ,że zaglądasz do mnie i mogę swoimi roślinkami rozjaśnić ponure dni jesieni i zimy .
Mnie raczej nie można nazwać kolekcjonerką ,bo kupuję i sadzę tylko te roślinki z każdego gatunku które akurat mnie się podobają , potrafię się pozbywać tych które moim zdaniem są nie ładne , myślę że kolekcjoner szuka wszystkich jakie istnieją w tym gatunku .

Nie wiem czy wszystkie przetrwają do przyszłego roku ,boję się że niektóre latem zginęły to były malutkie sadzonki a już kwitły .
Genia
Genia
Paweł dzięki cieszę się ,że zaglądasz do mnie i mogę swoimi roślinkami rozjaśnić ponure dni jesieni i zimy .
Mnie raczej nie można nazwać kolekcjonerką ,bo kupuję i sadzę tylko te roślinki z każdego gatunku które akurat mnie się podobają , potrafię się pozbywać tych które moim zdaniem są nie ładne , myślę że kolekcjoner szuka wszystkich jakie istnieją w tym gatunku .

Nie wiem czy wszystkie przetrwają do przyszłego roku ,boję się że niektóre latem zginęły to były malutkie sadzonki a już kwitły .
Genia
Genia
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zazdroszczę Pawle, bo ja niestety wprost przeciwnierispetto pisze:Dobrze, że są takie ogrody jak Twoje, w których napatrzę się na piękne kwiatki tak napasę nimi oczy, że już nie mam wewnętrznej potrzeby sadzenia ich u siebie![]()
Oj tak Geniu, u Ciebie już tak gęsto, że trudno sobie wyobrazić, żeby jeszcze coś się zmieściło
Ja pozwoliłam moim jeżówkom zawiązać nasionka i spróbuję.
Ale, żeby to zrobić wyjdę z Twojego ogródka tylko na chwilkę - u tu prośba do Olka, żeby w tym czasie przypilnował mojej miejscówki
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Geniu, patrząc na Twoja kolekcję kwiatów nabawiłam się kompleksów
Znalazłam w necie nasiona pierwiosnków. Mam zamiar je nabyć. Tylko proszę podpowiedz jak postępujesz ze Swoimi nasionkami
Znalazłam w necie nasiona pierwiosnków. Mam zamiar je nabyć. Tylko proszę podpowiedz jak postępujesz ze Swoimi nasionkami
Pozdrawiam Hala
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
@ E-Genia ? podpisuję się pod tym, co napisali poprzednicy ? jak ktoś nie ma ochoty oglądać powtórek z pięknych kwiatów, to niech po prostu nie otwiera tego wątku przed wiosną, zamiast wchodzić, zrzędzić i psuć humor tym, którzy zachwycają się pięknem Twojej ogrodowej kolekcji.
Bogactwem odmian irysów powalasz na kolana... Heh... Mam nadzieję, że i mnie w przyszłym roku coś z tego, co kupiłem w Iris Cayeux, zakwitnie i że i ja będę miał się czym pochwalić.
Pozdrawiam!
LOKI
Bogactwem odmian irysów powalasz na kolana... Heh... Mam nadzieję, że i mnie w przyszłym roku coś z tego, co kupiłem w Iris Cayeux, zakwitnie i że i ja będę miał się czym pochwalić.
Pozdrawiam!
LOKI
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Geniu ja też podglądam twój wątek, chociaż nie zawsze się wpisuję.
W zimowe wieczory miło czasem obejrzeć letnie tematy chociaż to już było.
W zimowe wieczory miło czasem obejrzeć letnie tematy chociaż to już było.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Pozdrawiam Zenek
- ZbigniewG

- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Genia ten ostatni tak barokowo wypasiony 
- e-genia

Edyto nawet nie wiesz jak szybko ogród zapełnia się roślinami .
Halinko ja nasionka prymulek kupuję w sklepie ogrodniczym .
Słyszałam że trzeba je włożyć na 3 tygodnia do lodówki na dolną półkę a potem siać do skrzynki .Nasionka wschodzą bardzo długo nawet do 3 miesięcy .
Mnie jedna próba się nie powiodła.
Loki dziękiiryski pięknie się rozrastają , jak Ci nie przezimują możesz liczyć na moje iryski.
Grażynko rozumiem sama odwiedzam bardzo dużo wątków i nie jestem w stanie wszędzie pisać , czasem po prostu się nie chce .
Zenku zima zawsze się dłuży , w ogrodzie nic się nie dzieje , dobrze że są zdjęcia .
Zbyszko ten to chyba kupiłam u E, Waji , kwitł pierwszy raz .
Halinko ja nasionka prymulek kupuję w sklepie ogrodniczym .
Słyszałam że trzeba je włożyć na 3 tygodnia do lodówki na dolną półkę a potem siać do skrzynki .Nasionka wschodzą bardzo długo nawet do 3 miesięcy .
Mnie jedna próba się nie powiodła.
Loki dziękiiryski pięknie się rozrastają , jak Ci nie przezimują możesz liczyć na moje iryski.
Grażynko rozumiem sama odwiedzam bardzo dużo wątków i nie jestem w stanie wszędzie pisać , czasem po prostu się nie chce .
Zenku zima zawsze się dłuży , w ogrodzie nic się nie dzieje , dobrze że są zdjęcia .
Zbyszko ten to chyba kupiłam u E, Waji , kwitł pierwszy raz .
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
Bardzo ładne irysy, ja mam nadzieję będę swoje w przyszłym sezonie prezentował, te które mi przywiozłaś na pewno się rozrosną i ładnie zakwitną. Kiedyś docelowo, będę chciał sadzić je w grupach, kolorami, także porozsadzam je po całym ogrodzie. Geniu, czy one szybko się rozrastają? i jak ewentualnie można im w tym pomóc?
Pozdrawiam Tomek
Pozdrawiam Tomek
- e-genia

Tomku iryski rozrastają się szybko , oczywiście dużą role w tym ma jaka jest ziemia u Ciebie ,Twoje iryski nie będą takie wypasione bo czytałam że wolisz te bardziej popularne , zresztą zobaczymy co u Ciebie zakwitnie .
Genia
Genia
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, irysy japońskie są wrażliwsze od pozostałych, dlatego zaleca się okrywanie.
Do tej pory nie miałem irysów japońskich (jedyny, jaki miałem okazał się pomyłką) więc chyba Ci nie mogłem obiecać
W tym roku dostałem kilka i jak się rozrosną - chętnie się z Tobą podzielę 
Do tej pory nie miałem irysów japońskich (jedyny, jaki miałem okazał się pomyłką) więc chyba Ci nie mogłem obiecać
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Geniu ,Ten ostatni irysek ,,zawalisty''
Kontrastowy wzorek i ładne kolory. Moje iryski miniaturki też ,,tradycyjne''
Z 5 odmian zostały tylko dwie
Najbardziej żal mi fioletowego , miał tak intensywny zapach. Inne nie pachną.
- e-genia

Jackuwidocznie źle Cię zrozumiałam
,one pięknie się rozrastają tylko muszą mieć odpowiednie warunki.
Ja też swoje okryję gałązkami z iglaków ,bo nie okrywałam , ale straciłam kilka w poprzednich latach , biały też miałam .
Tadku z iryskami nie będzie kłopotu bo one się rozrastają szybko w moim ogrodzie .
A fioletowy to taki?

czy taki ?

Genia
Ja też swoje okryję gałązkami z iglaków ,bo nie okrywałam , ale straciłam kilka w poprzednich latach , biały też miałam .
Tadku z iryskami nie będzie kłopotu bo one się rozrastają szybko w moim ogrodzie .
A fioletowy to taki?

czy taki ?

Genia
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Geniu , to bardzo ciemny odcień fioletu. Mam w identycznym kolorze , ale nic nie pachnie. Poszukam w ,,okolicy'' , może ktoś jeszcze ma .