...wiem wiem że to było poważnie...no w końcu kiedy ty jesteś niepoważna
Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało cz.2
- patkaza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało...
Boksilina jest bardzo miluchnym pieskiem i lubi słuchać ...sama sprawdziłam...ale nie wiedziałam ze była takim słodziakiem za maleństwa
kochana moja
może na zimowy spacerek kiedyś się wybierzemy bo teraz to leczymy jeszcze kropeczki
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
leszczyna

- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jaguśka.....ja to zawsze z dużym poślizgiem u Ciebie....coś nie nadążam....chyba to wiek......
ale na spacerku byłam........Puławy zobaczyłam ....wstyd się przyznać ale jeszcze w tej części nigdy nie byłam
ale na spacerku byłam........Puławy zobaczyłam ....wstyd się przyznać ale jeszcze w tej części nigdy nie byłam
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
tam jest trochę miodunek i żurawki i rudbekia i przyciete już marcinki i idące spać hosty, a centralnie przed samymi schodami, nie wiedzieć skąd wysiała się sama smagliczka i nadal obficie kwitnielora pisze:...hi hi o ogrodach a tam za dostojnym Matrixem widać miodunki urocze...
Rysiek
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagusia
masz naprawdę śliczną Boxilinę.Ja też lubię psy.Pozdrawiam Gosia 
-
elsi

- Od: 17 sty 2009, o 17:26
Jagusiu, u nas się mówi "trójkąt turystyczny" o Kazimierzu, Nałęczowie i Puławach,
nawet byłam na takiej wycieczce dwudniowej, kiedyś........
Miałam pod opieką kilkoro dzieci, swoje i koleżanki, akurat tylko moim podopiecznym było w autobusie niedobrze
Oprócz tego pamiętam trochę parkowe nasadzenia, duże majestatyczne drzewa i rzadkość u nas - drzewo korkowe.
Podumałam też u Sybilli, popatrzyłam na stromą skarpę (może do Twojej Babci ogródka) :P .
Przewodnik trafił się dobry, gawędziarz, tylko dzieci nie dały posłuchać, marudząc, np. że pić im się chce.
To były początki transformacji, park był mocno zaniedbany, podejrzewam, że teraz jest lepiej.
nawet byłam na takiej wycieczce dwudniowej, kiedyś........
Miałam pod opieką kilkoro dzieci, swoje i koleżanki, akurat tylko moim podopiecznym było w autobusie niedobrze
Oprócz tego pamiętam trochę parkowe nasadzenia, duże majestatyczne drzewa i rzadkość u nas - drzewo korkowe.
Podumałam też u Sybilli, popatrzyłam na stromą skarpę (może do Twojej Babci ogródka) :P .
Przewodnik trafił się dobry, gawędziarz, tylko dzieci nie dały posłuchać, marudząc, np. że pić im się chce.
To były początki transformacji, park był mocno zaniedbany, podejrzewam, że teraz jest lepiej.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Ogród Elżbiety
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jagusiu
fajnie pokazałaś, jak Boxilina rosła
Śliczna była, jak była małą kuleczką, ale teraz to prawdziwa piękność 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rozsadziłam kępę zebrinusa na małe kępki i pomyślałam o Tobie
Ale jak już masz 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Ryśku 
Tak w ogóle to gdzie twój ogrodowy wątek?? Akurat jest dobry czas do jego założenia.... my wszyscy będziemy odświeżać pamięć i dawać stare zdjęcia a Ty możesz nam dawkować cudeńka z Twojego ogrodu przez cały martwy sezon
Gosiu
A jak tu ich nie lubić... ja lubię wszystkie małe, duże, łyse i kudłate.... A Boxi właśnie w tej chwili jest usypiana do zabiegu sterylizacji
trochę się boję i czekam na wiadomość od weterynarza.... jakby nie było to jest zabieg pod narkozą a ta zawsze niesie za sobą ryzyko... wiem coś o tym....
Elu
A widzisz - u Ciebie trójkąt to Puławy, Kazimierz , Nałęczów ale już internecie to zamiast Puław figuruje Janowiec. Związane jest to zapewne z festiwalem filmowym "Dwa brzegi" gdyż od tego czasu te dwa miasta [Janowiec i Kazimierz] współpracują ściśle ze sobą jeśli chodzi o turystykę. Park nadal jest zaniedbany.... trochę lepiej przedstawia się górna część ale dolna to już całkiem... W grę oczywiście wchodzą pieniądze. Miasto nie chce inwestować bo to nie jego teren, pałac w raz z parkiem należy do IUNG-u a ten z kolei nie ma pieniędzy jak wszystkie instytuty naukowe w tym kraju. I koło się zamyka...
Halinko
Tymi zdjęciami chciałam pokazać jak bardzo się zmieniała... i dlaczego tak bardzo ją kocham. Teraz będę się jeszcze dwie godziny denerwowała co z nią....
Romciu
A już myślałam że będę miała okazję się zrewanżować
Ja mam dwa zebrinusy : jeden taki wyższy, powyżej metra rośnie a drugi na pewno mniej... tylko nie wiem czy to są dwie odrębne odmiany czy w tak różnych warunkach wcześniej rosły. Oba mają praktycznie rok... teraz posadzić je niedaleko siebie i zobaczymy w przyszłym roku czy się zrównają...
Tak w ogóle to gdzie twój ogrodowy wątek?? Akurat jest dobry czas do jego założenia.... my wszyscy będziemy odświeżać pamięć i dawać stare zdjęcia a Ty możesz nam dawkować cudeńka z Twojego ogrodu przez cały martwy sezon
Gosiu
A jak tu ich nie lubić... ja lubię wszystkie małe, duże, łyse i kudłate.... A Boxi właśnie w tej chwili jest usypiana do zabiegu sterylizacji
Elu
A widzisz - u Ciebie trójkąt to Puławy, Kazimierz , Nałęczów ale już internecie to zamiast Puław figuruje Janowiec. Związane jest to zapewne z festiwalem filmowym "Dwa brzegi" gdyż od tego czasu te dwa miasta [Janowiec i Kazimierz] współpracują ściśle ze sobą jeśli chodzi o turystykę. Park nadal jest zaniedbany.... trochę lepiej przedstawia się górna część ale dolna to już całkiem... W grę oczywiście wchodzą pieniądze. Miasto nie chce inwestować bo to nie jego teren, pałac w raz z parkiem należy do IUNG-u a ten z kolei nie ma pieniędzy jak wszystkie instytuty naukowe w tym kraju. I koło się zamyka...
Halinko
Tymi zdjęciami chciałam pokazać jak bardzo się zmieniała... i dlaczego tak bardzo ją kocham. Teraz będę się jeszcze dwie godziny denerwowała co z nią....
Romciu
A już myślałam że będę miała okazję się zrewanżować
Ja mam dwa zebrinusy : jeden taki wyższy, powyżej metra rośnie a drugi na pewno mniej... tylko nie wiem czy to są dwie odrębne odmiany czy w tak różnych warunkach wcześniej rosły. Oba mają praktycznie rok... teraz posadzić je niedaleko siebie i zobaczymy w przyszłym roku czy się zrównają...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- HalinaK

- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jagusiu
trzymam kciuki za Twoją Boxilinkę
Znam ten ból, ja ukochany słodziak przebywa w szpitalu, a potem taki słabiutki biedaczek do domu wraca
Znam ten ból, ja ukochany słodziak przebywa w szpitalu, a potem taki słabiutki biedaczek do domu wraca
- Jagusia
- 1000p

- Kontakt:
Dzwonił już do mnie pan doktor że zabieg się skończył pomyślnie, Boxilina śpi smacznie... już nie mogę się doczekać kiedy ją zabiorę do domciu
.... a do 16-ej tyle godzin jeszcze...
- Gosia123A

- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Jaguś napisz jak tam Bixilina.Fajnie,że wszystko dobrze

- aagaaz
- 1000p

- Od: 7 maja 2011, o 10:58
Fajna sunia..Bardzo śliczna, szczególnie jak była taka malutka 
- Jagusia
- 1000p

- Kontakt:
Boxilina już w domciu
Szew jest bardzo mały i pomalowany na srebrno
Zabieg psinka zniosła bardzo dobrze a teraz odpoczywa... chyba trochę ją boli bo co jakiś czas zmienia pozycję....:

wszystkie szwy są rozpuszczalne, ale na wszelki wypadek za 10 dni mamy pójść na kontrolę.

dzisiaj pokażę Wam moje kwiatki na parapetach u teściowej. Jak mi się jakiś kwiatek podoba to ląduje u niej w celu rozmnożenia. Wtedy, nawet gdy zniszczę swój [albo zasuszę albo przeleję] to zawsze mam skąd wziąć następny a "ręki do kwiatów" po prostu jej zazdroszczę.
Teraz na potęgę kwitną grudniki:

skrętnik:

wilczomlecz "cierniowa korona"

nagrabia:

Zabieg psinka zniosła bardzo dobrze a teraz odpoczywa... chyba trochę ją boli bo co jakiś czas zmienia pozycję....:

wszystkie szwy są rozpuszczalne, ale na wszelki wypadek za 10 dni mamy pójść na kontrolę.

dzisiaj pokażę Wam moje kwiatki na parapetach u teściowej. Jak mi się jakiś kwiatek podoba to ląduje u niej w celu rozmnożenia. Wtedy, nawet gdy zniszczę swój [albo zasuszę albo przeleję] to zawsze mam skąd wziąć następny a "ręki do kwiatów" po prostu jej zazdroszczę.
Teraz na potęgę kwitną grudniki:
skrętnik:
wilczomlecz "cierniowa korona"
nagrabia:
Nasza suczka po sterylce, całą dobę rzygała, ale potem to już błyskawicznie dochodziła do zdrowia. Najśmieszniej było jak wet kazał ją ubrać w taki ochronny chałat, który natychmiast poszarpała. Mimo, że trochę lizała ranę, wszystko goiło się świetnie.
-
Matrix2
- 500p

- Od: 29 sie 2010, o 11:44
Jagusiu, może tej zimy założe wątek ale nie mam za dużo zdjęć bo ich nie robiłem mam jesienne i od tych chyba zacznę 
Trzymam mocno za psinkę żeby wszystko dobrze się goiło, na wszelki wypadek pilnuj żeby nie zerwała sobie szwów, jak zupełnie wybudzi sie z narkozy może zacząć się nimi interesować. Najlepiej gdyby chodziła w takim fartuchu, kaftaniku ochronnym to bardzo ważne przynajmniej przez kilka pierwszych dni po operacji. Mam nadzieję, że lekarz o tym powiedział ... albo kołnierz ochronny ale on jest bardzo niekomfortowy dla psa i może wywoływać stres i niepokój.
Trzymam mocno za psinkę żeby wszystko dobrze się goiło, na wszelki wypadek pilnuj żeby nie zerwała sobie szwów, jak zupełnie wybudzi sie z narkozy może zacząć się nimi interesować. Najlepiej gdyby chodziła w takim fartuchu, kaftaniku ochronnym to bardzo ważne przynajmniej przez kilka pierwszych dni po operacji. Mam nadzieję, że lekarz o tym powiedział ... albo kołnierz ochronny ale on jest bardzo niekomfortowy dla psa i może wywoływać stres i niepokój.
Rysiek