Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jagusi ogród nie zawsze tak ogrodowo jakby się chciało...

Post »

Boksilina jest bardzo miluchnym pieskiem i lubi słuchać ...sama sprawdziłam...ale nie wiedziałam ze była takim słodziakiem za maleństwa ;:79
...wiem wiem że to było poważnie...no w końcu kiedy ty jesteś niepoważna :;230 :;230 :;230 kochana moja ;:196 może na zimowy spacerek kiedyś się wybierzemy bo teraz to leczymy jeszcze kropeczki
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jaguśka.....ja to zawsze z dużym poślizgiem u Ciebie....coś nie nadążam....chyba to wiek......
ale na spacerku byłam........Puławy zobaczyłam ....wstyd się przyznać ale jeszcze w tej części nigdy nie byłam
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

lora pisze:...hi hi o ogrodach a tam za dostojnym Matrixem widać miodunki urocze... :)
tam jest trochę miodunek i żurawki i rudbekia i przyciete już marcinki i idące spać hosty, a centralnie przed samymi schodami, nie wiedzieć skąd wysiała się sama smagliczka i nadal obficie kwitnie :) a wszystko pokryte wszechobecnymi liśćmi ... z całego ogrodu już grabiłem i nadal grabię - idą na kompost, ale te które wpadły na rabaty na razie zostawiam, na pewno trochę okryją bylinki, część pewnie zbutwieje i wiosną dopiero zdecyduje co z nimi dalej robić, czy zostawić na rabatach ...
Rysiek
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagusia ;:196 masz naprawdę śliczną Boxilinę.Ja też lubię psy.Pozdrawiam Gosia ;:196
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Jagusiu, u nas się mówi "trójkąt turystyczny" o Kazimierzu, Nałęczowie i Puławach,
nawet byłam na takiej wycieczce dwudniowej, kiedyś........
Miałam pod opieką kilkoro dzieci, swoje i koleżanki, akurat tylko moim podopiecznym było w autobusie niedobrze :roll:
Oprócz tego pamiętam trochę parkowe nasadzenia, duże majestatyczne drzewa i rzadkość u nas - drzewo korkowe.
Podumałam też u Sybilli, popatrzyłam na stromą skarpę (może do Twojej Babci ogródka) :P .
Przewodnik trafił się dobry, gawędziarz, tylko dzieci nie dały posłuchać, marudząc, np. że pić im się chce.
To były początki transformacji, park był mocno zaniedbany, podejrzewam, że teraz jest lepiej.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jagusiu ;:167 fajnie pokazałaś, jak Boxilina rosła :wit Śliczna była, jak była małą kuleczką, ale teraz to prawdziwa piękność ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Rozsadziłam kępę zebrinusa na małe kępki i pomyślałam o Tobie :;230 Ale jak już masz :lol:
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Ryśku :)
Tak w ogóle to gdzie twój ogrodowy wątek?? Akurat jest dobry czas do jego założenia.... my wszyscy będziemy odświeżać pamięć i dawać stare zdjęcia a Ty możesz nam dawkować cudeńka z Twojego ogrodu przez cały martwy sezon :wink:

Gosiu :)
A jak tu ich nie lubić... ja lubię wszystkie małe, duże, łyse i kudłate.... A Boxi właśnie w tej chwili jest usypiana do zabiegu sterylizacji :? trochę się boję i czekam na wiadomość od weterynarza.... jakby nie było to jest zabieg pod narkozą a ta zawsze niesie za sobą ryzyko... wiem coś o tym....

Elu :)
A widzisz - u Ciebie trójkąt to Puławy, Kazimierz , Nałęczów ale już internecie to zamiast Puław figuruje Janowiec. Związane jest to zapewne z festiwalem filmowym "Dwa brzegi" gdyż od tego czasu te dwa miasta [Janowiec i Kazimierz] współpracują ściśle ze sobą jeśli chodzi o turystykę. Park nadal jest zaniedbany.... trochę lepiej przedstawia się górna część ale dolna to już całkiem... W grę oczywiście wchodzą pieniądze. Miasto nie chce inwestować bo to nie jego teren, pałac w raz z parkiem należy do IUNG-u a ten z kolei nie ma pieniędzy jak wszystkie instytuty naukowe w tym kraju. I koło się zamyka...

Halinko :)
Tymi zdjęciami chciałam pokazać jak bardzo się zmieniała... i dlaczego tak bardzo ją kocham. Teraz będę się jeszcze dwie godziny denerwowała co z nią....

Romciu :)
A już myślałam że będę miała okazję się zrewanżować :wink:
Ja mam dwa zebrinusy : jeden taki wyższy, powyżej metra rośnie a drugi na pewno mniej... tylko nie wiem czy to są dwie odrębne odmiany czy w tak różnych warunkach wcześniej rosły. Oba mają praktycznie rok... teraz posadzić je niedaleko siebie i zobaczymy w przyszłym roku czy się zrównają...
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jagusiu ;:167 trzymam kciuki za Twoją Boxilinkę ;:196 ;:196 ;:196
Znam ten ból, ja ukochany słodziak przebywa w szpitalu, a potem taki słabiutki biedaczek do domu wraca ;:196
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dzwonił już do mnie pan doktor że zabieg się skończył pomyślnie, Boxilina śpi smacznie... już nie mogę się doczekać kiedy ją zabiorę do domciu :D.... a do 16-ej tyle godzin jeszcze...
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Jaguś napisz jak tam Bixilina.Fajnie,że wszystko dobrze ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58

Post »

Fajna sunia..Bardzo śliczna, szczególnie jak była taka malutka ;:196
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Boxilina już w domciu :) Szew jest bardzo mały i pomalowany na srebrno :D
Zabieg psinka zniosła bardzo dobrze a teraz odpoczywa... chyba trochę ją boli bo co jakiś czas zmienia pozycję....:

Obrazek

wszystkie szwy są rozpuszczalne, ale na wszelki wypadek za 10 dni mamy pójść na kontrolę.

Obrazek

dzisiaj pokażę Wam moje kwiatki na parapetach u teściowej. Jak mi się jakiś kwiatek podoba to ląduje u niej w celu rozmnożenia. Wtedy, nawet gdy zniszczę swój [albo zasuszę albo przeleję] to zawsze mam skąd wziąć następny a "ręki do kwiatów" po prostu jej zazdroszczę.

Teraz na potęgę kwitną grudniki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

skrętnik:

Obrazek

wilczomlecz "cierniowa korona"
Obrazek

nagrabia:

Obrazek

Obrazek
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Nasza suczka po sterylce, całą dobę rzygała, ale potem to już błyskawicznie dochodziła do zdrowia. Najśmieszniej było jak wet kazał ją ubrać w taki ochronny chałat, który natychmiast poszarpała. Mimo, że trochę lizała ranę, wszystko goiło się świetnie.
Matrix2
500p
500p
Od: 29 sie 2010, o 11:44

Post »

Jagusiu, może tej zimy założe wątek ale nie mam za dużo zdjęć bo ich nie robiłem mam jesienne i od tych chyba zacznę :)
Trzymam mocno za psinkę żeby wszystko dobrze się goiło, na wszelki wypadek pilnuj żeby nie zerwała sobie szwów, jak zupełnie wybudzi sie z narkozy może zacząć się nimi interesować. Najlepiej gdyby chodziła w takim fartuchu, kaftaniku ochronnym to bardzo ważne przynajmniej przez kilka pierwszych dni po operacji. Mam nadzieję, że lekarz o tym powiedział ... albo kołnierz ochronny ale on jest bardzo niekomfortowy dla psa i może wywoływać stres i niepokój.
Rysiek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”