Mój ogródek - chatte - 3cz. 2008r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, robię co mogę, ale chyba faktycznie muszę zdwoić wysiłki, bo zostało mi tylko 4 dni!
A przez okno widziałam, ze wreszcie pokazały się w ogródku kwiaty krokusów, na razie tylko fioletowych. Czekam na żółte :D No i nie wiem, czy wyłazi w końcu cebulica, bo jej z okna nie mam szans zobaczyć :( Ale ostatecznie w niedzielę zamykam szpital i kropka!
x_B-a
---
Od: 14 lip 2006, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zazdroszczę ci tych kwitnących kwiatków. U mnie dopiero wychodzą z ziemi. To w poniedziałek czapeczka i szalik.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Mam nadzieję, ze te rekwizyty nie będą potrzebne :lol: Zresztą będę siać w szklarence ;)
Krokusy dopiero teraz zaczynają mi kwitnąć, a zobacz u innych forumowiczów, u nich już chyba przekwitają ?
x_B-a
---

Post »

Nie zauważyłam, żeby ktoś chwalił się przekwitającymi krokusami. Ja niestety jeszcze ich nie posiadam.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Wszyscy chwalą się tymi w pełni rozkwitu, przekwitające zostawią dla siebie ;)
Nie martw się Beatko, następnej wiosny już bedziesz posiadać - daję Ci słowo!
x_B-a
---

Post »

Izuniu ja i tak cieszę się tym co już mam. W mieście miałam tylko maleńki balkonik. Dostałam już troszkę kwiatów od Karola i od mojej koleżanki, a w przyszłym roku może sama wreszcie coś kupię. Teraz to tylko kupowałam warzywa, bo tu nie ma sklepu. Dla osłody kupiłam arbuz, melona i żółte poziomki. Zobaczymy co wyniknie z moich eksperymentów.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, nie ma powodu, dla którego nie miałabyś się cieszyć jeszcze więcej ;) Zobaczysz, ani się obejrzysz i bedzie Ci brakować miejsca na roslinki, jak większości forumowiczów :;230
I mam zamiar przyłozyć do tego rękę ;:198 - jeśli mi na to pozwolisz... ?
x_B-a
---

Post »

Izuniu ja pozwolę!!! Będę wdzięczna za każdą roślinkę ObrazekObrazek. Nie wiem czy wiesz jak duży jest mój ogród -

Kod: Zaznacz cały

Zobaczysz, ani się obejrzysz i bedzie Ci brakować miejsca na roslinki, jak większości forumowiczów  
. Jak wycięłam chwaściska to okazuje się, że mam cho...dużo miejsca.
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Beatko, wiem, ze dość duży :D Powierzchni nie pamiętam, bo za duzo ogrodów zwiedzam i mi się plączą szczegóły :oops:
Posadzisz kilka krzewów, moze jakieś drzewko , do tego trochę bylinek... Po roku bylinki sie rozrosną, a Ty znów podosadzasz i nagle stwierdzisz, ze nie masz juz miejsca :D
Mnie też kiedyś wydawało się że mam duzo miejsca :lol:
Awatar użytkownika
andre1960
50p
50p
Od: 13 sty 2007, o 23:53

Post »

Czesc!Izko pare dni mnie nie było na forum,i zrobiło mi sie głupio gdy czytałem moje zaległości z Twojego ogródka.Na myśli mam Twoją chorobę.Co to za przyjaciel(jeśli moge sie tak nazwac)który dowiaduje się o tym gdy jest już po wszystkim.Izko życzę zdrowia,bo już niedługo zasypię Ciebie pytaniami,konsultacjami dotyczące moich(Twoich)posadzeń
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Cześć Andrzejku! Dobry przyjaciel, to ten, który pamięta :D Spóźnienie nie jest ważne. Dziękuję za życzenia! :D
Mnie się wydaje, ze nie było Cię dłuzej niż parę dni, więc zakładam, ze ważne sprawy trzymały Cię z dala od forum. Ale skoro jesteś, to chyba już zostaniesz ? Dobrze byłoby przeprowadzić te "konsultacje" teraz, kiedy jestem uziemiona w domu, bo wkrótce zacznę pracę w ogródku i tylko wieczory znów zostaną mi na komputer i forum. Ale pewnie jeszcze nie porobiłeś zdjęć...Mozesz pytac kiedy Ci wygodnie, damy sobie radę ;)
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuniu to już teraz wiem gdzie będziemy dawały nadwyżki :P

Beatko dlaczego nic nie mówiłaś że masz tak dużo miejsca do zagospodarowania :cry: .
Po świętach bedzie troszkę więcej czasu to coś ci przyszykuję do wysyłki ;:87 :heja
Bylinek ci u mnie dostatek :tan
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Ja też to wiem, Jolciu :lol: , tylko jak długo? ;)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Witaj , Choruszko ! Jak się dzisiaj czujesz? Mam nadzieję ,że choróbsko już w defensywie, bo wiosna - wręcz przeciwnie :) Wiem , czego Ci potrzeba - sobotniego spacerku na świeżym powietrzu ( oczywiście , jeśli pogoda będzie możliwa) . Tylko ubierz się cieplutko i idź szukać śladów wiosny. Gdy zobaczysz , co się z ziemi gramoli,gdy odetchniesz świeżym , ale już ciepłym powietrzem i usłyszysz , jak ptaszki świergolą - zaraz poczujesz się dobrze!:)
Pozdrawiam , E.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dzięki Ewelinko, chyba właśnie mija kryzys. Chciałoby się na dwór, ale pogoda raczej odstrasza. Dziś tylko +5 stopni :( Dobrze, ze chociaż wiać przestało, ale dla mnie to straszny ziąb.
Oj, jak bym juz chciała odetchnąć ciepłym powietrzem, to by mnie na pewno ozdrowiło :D
Jednak przyjdzie nam chyba jeszcze trochę poczekać na to ciepełko...
Dziękuję za odwiedziny ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”