ale jakoś daję radę
 ale jakoś daję radę   
 Cudowne jest to,gdy widzisz jak dorastają a potem kwitną więc może i warto

Pozdrawiam

ale jakoś daję radę
 ale jakoś daję radę   

) i już nawet wiem co to ta gutacja. Zastanawiam się tylko, czy mój dziekan ma z nią coś wspólnego skoro nazywa się Gutowski
 ) i już nawet wiem co to ta gutacja. Zastanawiam się tylko, czy mój dziekan ma z nią coś wspólnego skoro nazywa się Gutowski   . A tak na serio - skoro storczyk wydziela tak nadmair soli mineralnych to może ja go przekarmiam nawozami? Może powinnam przestać? Ale jak tu przestać skoro on kwitnie od maja a teraz chyb apędzie wypuszczał jakiś boczny pędzik?
 . A tak na serio - skoro storczyk wydziela tak nadmair soli mineralnych to może ja go przekarmiam nawozami? Może powinnam przestać? Ale jak tu przestać skoro on kwitnie od maja a teraz chyb apędzie wypuszczał jakiś boczny pędzik? Ja myślę, że i Nina i ja i ty mamy rację, bo w końcu na OG jest napisane, że elegant Jane to hybryda. Czyli niech pozostanie hybrydą o nazwie Elegant Jane
 Ja myślę, że i Nina i ja i ty mamy rację, bo w końcu na OG jest napisane, że elegant Jane to hybryda. Czyli niech pozostanie hybrydą o nazwie Elegant Jane   . No w końcu nie był kupiony w hipermarkecie, tylko kwiaciarni i kosztował dwa razy tyle co inne moje storczyki to chociaz nazwa mu się należy, nie?
. No w końcu nie był kupiony w hipermarkecie, tylko kwiaciarni i kosztował dwa razy tyle co inne moje storczyki to chociaz nazwa mu się należy, nie?  

Poczekaj, aż Ci się rodzinka powiększy i wtedy się zacznie: gołąbek, króliczek, papużki, żółwiki, kanarki, rybki i chomiki. Na szczęście w chwili obecnej mamy tylko jednego kanarka, jedną rybkę, 5 chomików i 2 żółwie z tego jeden ma 27cm dł. (byłam go zmierzyć) i do tego moja czterolatka mnie jeszcze czasem pociesza - że fajnie by było jakby miała konika
  Poczekaj, aż Ci się rodzinka powiększy i wtedy się zacznie: gołąbek, króliczek, papużki, żółwiki, kanarki, rybki i chomiki. Na szczęście w chwili obecnej mamy tylko jednego kanarka, jedną rybkę, 5 chomików i 2 żółwie z tego jeden ma 27cm dł. (byłam go zmierzyć) i do tego moja czterolatka mnie jeszcze czasem pociesza - że fajnie by było jakby miała konika   ale ja już sobie daruję z zwierzątkami
 ale ja już sobie daruję z zwierzątkami
 My mamy komplecik na pół skórzany a na pół chyba carabu (w sumie to nie jest prawdziwa skóra, bo jak mogłabym mieć kotka a na innym zwierzątku siedzieć?). Mówię chyba carabu, bo zastanawialiśmy sie nad nim ale ostatecznie to chyba jakiś inny materiał - jest milutki, ale nie tak jak welur i w ogóle się nie brudzi
 My mamy komplecik na pół skórzany a na pół chyba carabu (w sumie to nie jest prawdziwa skóra, bo jak mogłabym mieć kotka a na innym zwierzątku siedzieć?). Mówię chyba carabu, bo zastanawialiśmy sie nad nim ale ostatecznie to chyba jakiś inny materiał - jest milutki, ale nie tak jak welur i w ogóle się nie brudzi   drugiego dnia mąż zapaciał fotel śledziami w oleju i co? Poszłam po mokrą ścierkę BEZ detergentu i zeszło jak na reklamie środka do czyszczenia przypalonych garnków. Ja ostatnio wylałam olej z pochodni i też nic. Normalnie czary.
 drugiego dnia mąż zapaciał fotel śledziami w oleju i co? Poszłam po mokrą ścierkę BEZ detergentu i zeszło jak na reklamie środka do czyszczenia przypalonych garnków. Ja ostatnio wylałam olej z pochodni i też nic. Normalnie czary.  Chyba wystarczy mi żółty ślimak pełzający po szybie akwarium - ma 1cm wielkosci i jest słodziutki. A moim dużym akwarium będzie póki co storczykarium. Tylko wiatraczek muszę zdobyć.
   Chyba wystarczy mi żółty ślimak pełzający po szybie akwarium - ma 1cm wielkosci i jest słodziutki. A moim dużym akwarium będzie póki co storczykarium. Tylko wiatraczek muszę zdobyć.

Rozwalił mnie ten z jednym kwiatkiem
 Rozwalił mnie ten z jednym kwiatkiem  
  Na poczatku byłam przeciwna, bo to takie ble.., ale jak zobaczyłam jakie to mądre stworzenie-uległam namowom mojej starszej córki
 Na poczatku byłam przeciwna, bo to takie ble.., ale jak zobaczyłam jakie to mądre stworzenie-uległam namowom mojej starszej córki 
 Ja mam jedną pufę, która mi się ostała z poprzedniego kompletu wypoczynkowego właśnie carabu i kot ją sobie upatrzył do wycierania pazurków - nie ma ani jednego śladu - serio
 Ja mam jedną pufę, która mi się ostała z poprzedniego kompletu wypoczynkowego właśnie carabu i kot ją sobie upatrzył do wycierania pazurków - nie ma ani jednego śladu - serio 

. No najważniejsze, że się nie brudzi.
. No najważniejsze, że się nie brudzi. 

U mnie też trzy nowe pędziki na dwóch białaskach i dziś wylukałam, że na jednym będzie jednego, który jeszcze kwitnie, jedno oczko strasznie nabrzmiało i coś zaczyna się tam rodzić
 U mnie też trzy nowe pędziki na dwóch białaskach i dziś wylukałam, że na jednym będzie jednego, który jeszcze kwitnie, jedno oczko strasznie nabrzmiało i coś zaczyna się tam rodzić