Róże ...ach, te róże ... - cz.I

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże ...ach, te róże ...

Post »

[quote="Rozeta"]Ewuś, Ty to masz dobrze z tym igliwiem :uszy . U mnie niestety okolica z przewagą liściastych.
A ten Herkules rzeczywiście cherlawy ... :roll: . Jeden pęd, system korzeniowy słaby - mało włośników :roll: . Mizerota ;:22 . Daj mu może do dołka nowego super jedzonka i może mikoryzę? Aha, no i glinę! A jak to nie pomoże ...to nową sadzonkę trzeba by nabyć i już :twisted: !
Powiedz, gdzie kupiłaś tę różę?

Monia, Herkules poleciał na kompostownik. Na zdjęciu to on lepiej wyglądał niż w rzeczywistości :roll: Kupowałam u Ćwika. Całe te zakupy to jakaś porażka. Kosmos też pewnie wyleci, nawet nie zakwitł. Lions malutka(30cm) i były 2 kwiatki. Pastella kwitła, ale jednym pędem i nic nie urosła. Cinderella okazała się Balzac`kiem. A miało być tak pięknie......... :evil:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wiem, że do mnie dowozi, ale raczej już za transport sobie dolicza. Dlatego nie opłaca się, chyba, żeby większą liczbę osób skrzyknąc. Muszę o tym pomysleć na wiosnę.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Rozeta pisze:Maju, jednak myślę, że lada dzień odezwą się ze szkółek niemieckich ;:108 .
Moniczko, :D :heja :heja :heja , dobrze myślałaś, Jedne już przyjechały, a drugie jadą ;:11
Czekam na nie i b....ardzo jestem ciekawa jak one wyglądają. ;:196
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Moje już są :)
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Ave a jakie zamówiłaś :?:
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Heniu, ale masz fajnie z tym tartakiem ;:108 . Szczerze zazdroszczę, bo taki towar jak kora, czy trociny, to coś niezastąpionego w ogrodzie i potrzebnego wciąż i wciąż i ... Ja mam ziemię piaszczystą, więc ziemia wysycha w mig i po wyściółkowaniu jej korą wiosną tego roku widzę bardzo dobre efekty! No wiesz, dłużej wilgoć w podłożu i znacznie mniej chwastów. No i nie bez znaczenia jest tu także estetyka ... :wink: .

Ewuśmaj, no to trochę mnie uspokoiłaś z tym warzywniczkiem. Czyli zostaje, tak? Tam, gdzie warzywka dobrze rosną, tam trzeba je uprawiać. Toż to samo zdrowie :uszy . Ja chciałam, ale na moim piasku marchewka miała max z 8 cm. dł. i jakaś taka wiórowata była. Do kitu? Ale jest ...szczypiorek i zioła :lol: .

Rozanuś, no szkoda Herkuleska ... :cry: ...Ale cóż, jak marnota ... No i Lions (moje marzenie), Pastella (również :wink: ), Kosmos (też niczego sobie). Ale poczekaj, nie wywalaj, daj im jeszcze szansę. Daj może mikoryzę, oborniczek, tę glinę, albo chociaż torfu, wymieszanego z drobną korą, co by wilgoć dłużej utrzymać i ...może wydobędą się. Dziewczyny pisały, o całej serii słabiutkich sadzonek od Ćwika. Miejmy nadzieję, że to jednorazowy (czyt.jednoroczny :roll: ) incydent :evil: .
Ten Balzak, to chyba może być, prawda? Czytałam u Gosi Deirde, że sprawuje się dość dobrze. A u Ciebie?
Zobaczysz, jeszcze będzie pięknie i to wielokrotnie :uszy !!!

Gosiu, a skąd wiesz, że ten dostawca dolicza sobie koszty za transport kory do Ciebie? Dzwoniłaś może? Zawsze można ponegocjować ;:183 , w dodatku jak połączysz zamówionko z inną osobą z forum, mieszkającą w okolicy, to wiesz ...gratisik w postaci transportu musi być :wink: !!!

Majeczko, czytam, że niemeczki jadą, tylko nie wiem jeszcze które? Nie było mnie dwa dni na forum, bo ciężarówki sąsiada zerwały kabel telefoniczny na słupie ... :evil: . Ale już jest ok. Mają to zgłosić do TP, żeby lepiej naprężyć ten kabel, ale kiedy to będzie ...?
Muszę pobiegać po wątkach i doczytać, bo już miłe ciareczki czuję na plecach ... :lol: .
Ewciu-Ave, gratuluję przyjazdu różyczek ;:63 . Nie ma to, jak samemu sprawić sobie taką radochę ... ;:31 .
No właśnie, dołączę do pytania Alutki: jakie królewny zaprosiłaś do siebie?
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Rozanka pisze: Kupowałam u Ćwika. Całe te zakupy to jakaś porażka. A miało być tak pięknie......... :evil:
Kochana Ty mnie nawet nie załamuj :cry: też kupiłam kilka z tego źródła i mam nadzieję, że przezimuja i zakwitną ;:224
Nawet nie były to najgorsze roślinki :roll:
A ja się szykuję do kopcowania, mam nadzieję, ze ostatni nocne przymrozki przygotowały już roślinki do zimy, zaczne od tych kupowanych z gołym korzeniem, podleję obficie i okryję kopcem, najpóźniej w sobotę ;:224
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Ja mam bardzo dużo róż od Ćwika i wszystkie pięknie rosną. Każda się przyjęła bez problemu. :? Nie wiem o co Wam chodzi.
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

Alu dziękuję za podtrzymanie na duchu ;:196
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Słuchajcie, ta felerna część sadzonek dotyczy dostawy z ubiegłej jesieni. Na wiosnę sporo tych róż nie wystartowało, a po wykopaniu okazało się, że były zupełnie martwe. Prawdopodobnie w ogóle się nie przyjęły, albo zginęły na początku zimy. Pamiętam głosy, że były dość krótko przycięte.
Ale te osoby, które kupiły u Ćwików róże od wiosny obecnego roku są zadowolone ;:108 . Czyli widać, że Ci szkółkarze wzięli sobie do serca nasze niezadowolenie i kolejne sadzonki są już ok. Bądźmy dobrej myśli ;:333 !!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadą do nas już róże z Rosen-Direct ... ;:71 .
:tan :tan :tan ...
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniczko, :D jadą........ ;:196 Myślę, że my otrzymamy je zaraz po tym dłuższym weekendzie. Gosia tak szybko się uporała ze szkółki Genewen, już wysłała. Jaka jestem ciekawa najpierw jak wygladaja krzaczki, a później kwiatuszki ;:224
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ja zamówiłam Różę klasztorną czyli Uetersener Klosterrose i Moonlight, bo właśnie Moonligt z dostawy jesiennej od Ćwika poległ mi na jamen (a kupiłam chyba ze 3 sadzonki i żadna nie wystartowała :( po zimie, faktycznie były strasznie krótko przycięte...)
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, :D piszesz trzy sadzonki, a ja miałam na jamen 13 róż z tego źródła. W czerwcu dziury na rabacie po tych co musiałam wykopać. Nie skuszę się już na takie zakupy, wcale nie tanie. :uszy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Niestety i u mnie z tego źródła róże padły :(
Tak było przez dwa sezony pod rząd, więc w tym już tam nie zamówiłam, bo szkoda pieniędzy ;:108
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”