Moje zielone wielokąty 2011 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje zielone wielokąty 2011 cz.2

Post »

Bez obaw! Nie mam miejsca na zupełnie nową rabatę, więc czosnki poupychałam pomiędzy dotychczasowymi nasadzeniami.
Głównie w nowych kątach, które ubiegłej jesieni jeszcze nie były zagospodarowane, więc wiosną wypadły blado. W tym roku właśnie tam ulokowałam większość jesiennych zakupów cebulowych.
Czosnkową rabatę Pell znam :wink: i myślę sobie, że działka Agi i Zbyszka jest tak okazała, że taki skrawek z zasychającymi badylami nie będzie się rzucał w oczy :wink:
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Prawdziwa wyprzedażowa orgia! W OBI same czosnki były? :wink: U nas głównie czosnki, ale jakieś tam szafirki, krokusy też...Czemu ludzie czosnków nie kupują, pewnie przez te suche badylki potem :wink: Klony palmowe też dzisiaj kupiłam...po 3 złote! Niestety bezlistne już, mix odmian niby, tabliczki wymieszane, kierowałam się wyglądem gałęzi...Jakie my w Lublinie mamy dobre OBI! :roll:
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Marta, nie pisz mi tu takich rzeczy bo mnie zaleje żółć jadowita z zazdrości ;:224
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

No i dlaczego u mnie nie ma Obi? ;:223 Takie kąski :shock:
Aha! Praktikera też brak ... chociaż nad wyprzedażą w tym markecie zapanowałam w Poznaniu :wink:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Grzesik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2009, o 15:49

Post »

A ja tam widzę bonusa jaki dostał Ci się z klonem, rozumiem, że paprotka była gratis? ;) :D
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak do Poznania do Praktikera - 50 km
do Leszna do OBI - 25 km , warto jechać :?:
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu... a mało Ci doniczek? :wink:
Ja to tylko do Zabrza jeżdżę... ode mnie raptem kilka kilometrów...
Grzesik... wiedziałam, że zauważysz :wink:
Bonus zadecydował o wyborze egzemplarza :;230
Już wydłubany i ulokowany godnie...
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Hmm Gosiu widzę że zakupy spore poczyniłaś ale też ta pogoda nastaraja na sadzenie. Ja jakoś Zabrzańskiego Obi nie lubię, mały wybór wolę Katowice :D
x-d-a

Post »

Gosiu, Ty nie pokazuj takich widoczków zielonego trawnika w listopadzie, bo ja wpadnę w kompleksy, albo i jeszcze gorzej :evil: Ja z moim M. w piątek dzielnie zagrabiłam, powpychałam liście do worów; potem M. 'odkurzył' cały teren raz jeszcze kosiarką i ...było fajnie. Przez kilka godzin. Dzisiaj co mamy? Poniedziałek? Robota jest od nowa dokładnie taka sama do zrobienia, a na drzewach liści jeszcze całkiem sporo. Dodam do tego tony jabłek, które codziennie leżą na trawniku i czekają, żeby je zebrać...A końca nie widać :( Ratunku! Ja w tym roku utonę w morzu liści i jabłek.
Nie mam już nawet nastroju do kupowania roślinek. Wczoraj były w LM cebule przecenione o 50%, ale obeszłam je z godnością i kupiłam ...odkurzacz do kominka ;:224
Ale jak zobaczyłam Twoje czosnki, to troszkę serduszko piknęło...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko... Katowice jakoś mi nie po drodze, ale Ty, zdaje się, tam właśnie pracujesz? :wink:
Dalu... ach... zniosłabym i zakup odkurzacza do kominka (? :shock: ?)... gdybym tylko kominek miała...
Niestety... uwarunkowania techniczne nie pozwalają... ich pokonanie z kolei wiązałoby się z kosztem niewspółmiernym do efektu...
Co do liści... coś za coś: teraz Ci przeszkadzają, za to w lecie dają wspaniały cień, pozwalający na chwilę wytchnienia w ogrodzie nawet w upalne dni...
Ja z kolei mam liście z drzewa nie zlokalizowanego u mnie, a na dodatek pozbawionego walorów "cieniotwórczych", bo rosnącego od strony północnej...
Jeszcze sporo zostało... klonowy żywopłot ma nadal liście... i jabłonka... i wierzby... wiśnia mieni się jesiennymi barwami (w ubiegłym roku straciła przedwcześnie liście na skutek jakiegoś sierpniowego choróbska i zapomniałam, że potrafi być taka ładna o tej porze)...

Obrazek
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

gorzata76 pisze:wiśnia mieni się jesiennymi barwami (w ubiegłym roku straciła przedwcześnie liście na skutek jakiegoś sierpniowego choróbska i zapomniałam, że potrafi być taka ładna o tej porze)..
No i dostajemy rozchodnika :? Ja chcę wiśnię! :)
A ja jeszcze w kwestii chryzantem...Też tytułem eksperymentu kupiłam takie chryzantemki wyprzedażowe w tamtym roku...U mnie nie przezimowała żadna...Ale to nic nie znaczy...
Siberia
---
Od: 5 lut 2010, o 10:01

Post »

Ja też chcę wiśni... najchętniej w nalewce :;230
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiedziałam, kto się przyczepi do rozchodnika :;230
Nie podoba się? Musi... bo to jedyne zdjęcie z ostatnio robionych i zrzuconych na TinyPic, jakie mi zostało :wink:
A wiśnię kontempluję o poranku... z okna... a kiedy popołudniu znajdę chwilkę, ogród tonie już w cieniu... i efektu nie ma...
Ale knuję już... knuję... jutro dzieci nieco dłużej w szkole... obiadek podgotowany... nie omieszkam z aparatem wyskoczyć na przysłowiowe "pięć minut"... specjalnie dla Marty :)
Siberio... obawiam się, że taka nalewka jest wysokokaloryczna, więc nie wódź na pokuszenie ;:224
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Kontakt:

Post »

Order jesiennego łowcy należy się szanownej GorzatceMał. U nas też jacyś pogromcy OBI być muszą... ostała mi się tylko marna trawka... Kieruję się myślą, że ostatni będą pierwszymi i spodziewam się... okazyjnych wiosennych przedsprzedaży.
Ciekawa jestem wielokątów z chryzantemami... z chryzantemami...
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ciekawość Twoja zaspokojoną będzie... jutro, dobrze?
Co do chryzantem, decyzja już podjęta: po przekwitnięciu pójdą precz...
Nooo... chyba, że nie :;230 bo właśnie w tej chwili znalazłam im miejsce... koło kompostownika! Przedsionek piekieł :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”