kompresor

Jak zbudować tanio i szybko ? Rozwiązania, praktyczne pomysły i wskazówki. ZRÓB TO SAM. Narzędzia, sprzęt do ogrodu.
ODPOWIEDZ
eleanor
200p
200p
Od: 30 cze 2011, o 14:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

kompresor

Post »

witam mam zamiar kupić kompresor. Służył będzie on w gospodarstwie domowym bez jakichś szalonych akcji typu malowanie. Jaką polecacie firmę rodzaj pojemność itp. W granicach 400zł.
yenko
50p
50p
Od: 6 maja 2010, o 13:58

Re: kompresor

Post »

Witam,

Jeżeli potrzebujesz mały kompresorek do pompowania kół czy do przedmuchiwania różnych dziwnych żeczy to nie musisz wydawać 400 zł bo i w castoramie kupisz za około 250 zł odpowiedni. Sam ostatnio kupowałem więc trochę mi się o tym poczytało i mogę śmiało polecić co np specair lub rockwortha. Powiedz może do czego bedziesz używał.
eleanor
200p
200p

Post »

koło napompować przedmuchac. Tak po lekku
yenko
50p
50p

Post »

No to tak jak mówiłem, kup w castoramie to co napisałem i będziesz zadowolony. Generalnie nie ważne jakiej firmy kupisz, ponieważ w tym przedziale cenowym i tak każda sprężarka jest taka sama z tego względu że są one produkowane w jednej fabryce a potem w zależności od zapotrzebowania są malowane w kolory danej firmy. Także butla 25l, silnik który zasysa około 240 - 270 l powietrza plus osprzęt za około 60 zł gdzie gdzie jest pistolet do pompowania kół, przedmuchiwania i wąż około 5m. To ci w zupełności wystarczy.
bodzio63
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 4 lis 2010, o 12:35

Post »

Jeżeli tylko pompowanie kół, i cokolwiek przedmuchać wykorzystaj agregat od lodówki w zupełności ci wystarczy .
eleanor
200p
200p

Post »

miałem taki agregat z lodówki ale on jest za słaby
yenko
50p
50p

Post »

To kup sobie to co mówię i na 100% będziesz zadowolony.
Augusto
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lip 2011, o 21:24

Post »

Mam Black&Decker'a 24l, płaciłem właśnie coś ok. 400zł, takie same robi jeszcze Stanley, używam niecałe 6mies i jestem zadowolony, do domowego użytku jak najbardziej wszystko śmiga, ale przy malowaniu jest zdecydowanie za mały, pompie cały czas a nawet czasami trzeba czekać bo spada ciśnienie, nie powiem bo parę bram i kilka m płotu już nim przemalowałem ale jednak nie jest to co być powinno... do tego ten hałas. Całość solidnie wykonana, zgrabny więc polecam :)
yenko
50p
50p

Post »

Black&decker oraz ten stanley to Ci powiem że to to samo ponieważ kompresory są tak jak mówiłem robione w jednej fabryce a malowane dla różnych firm. Jak się przypatrzysz to nawet silniki są identyczne w tych za 250 czy za 400 zł. Po prostu nie ma różnicy.
eleanor
200p
200p

Post »

Gdzieś około środy przyjedzie kurier więc zobaczymy jak to będzie działać. 349zł z 4 akcesoriami. Tak na przyszłość jak ktoś będzie kupował to jak patrzyłem w mieście to od 420zł najtańszy a w necie o jakieś 100 zł mniej i jeszcze akcesoria mają.
yenko
50p
50p

Post »

chociaż powiedz co kupiłeś
eleanor
200p
200p

Post »

Erman EM 2550 z osprzetęm za 349 +30 kurier
yenko
50p
50p

Post »

Trochę małą ma wydajność tylko 210l. A to nie jest wydajność na wyjściu tylko tyle zasysa na minute. Na wyjściu będzie miał może ze 150l na minute. Ale powinien ci wystarczyć pozdrawiam.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Potrzebuje porady.Potrzebuje kompresora do przedmuchania rur na działce przed zimą . Instalacja wodna nie jest mocno rozbudowana łazienka ,kuchnia obok siebie +łazienka na piętrze.W studzience wodociągowej zawór do spuszczenia wody , ale....mam pewien problem przy wejściu wody do domu znajduje się zawór odcinający dopływ ,a tuż za nim rura jest poprowadzona w dół pod wylewkę i zawsze w tym miejscu następuje blokada ,gdzie woda się zatrzymuje. Moja płuca dają radę to przedmuchać ,ale to troszkę trwa i do tego niezbyt komfortowe .
Ogladałam kilka kompresorów ,ale takiego bydlaka 24 l nie mam nawet gdzie wstawić ,stąd pomyślałam o małym elektrycznym . Utknęlam między dwoma :roll: 1 kompresor NUAIR , drugi to STANLEY ze zbiornikiem 6 litrów ale ..........
znów mam problem ;:306 , bo pomyślałam ;:224 ,że dobrze było by mieć taki, aby można było go wykorzystać również do malowania . Stanley ku któremu się sklanialam raczej nie podoła w roli pędzla natomiast trafiłam na pistolet do malowania NUAIR i to by było praktyczne , ;:209 ma zapewne większy przepływ powietrza niż moje płuca tylko czy on da radę przepompować wodę :?:
Pozdrawiam. Ewa
ODPOWIEDZ

Wróć do „NIEROŚLINNE tematy ogrodowe. Budowa domu. Wyposażenie ogrodu”