Ogródek pod dębami część 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek pod dębami część 4

Post »

Kurczę. Smutno jakoś się zrobiło. Na dworzu siąpi mżawka. Mało kto tu do mnie zagląda. Tym, którzy wdepnęli bardzo dziękuję ;:196 Chyba mnie bierze chandra, czy co? Posadziłam dzisiaj nowe róże, jutro dokończę i pora przerzucić się chyba na doniczkowce. Dzisiaj oprócz fiołeczków zakwitł mi też skrętniczek. Pokazywałam go w dziale doniczkowym, ale tu też się nim pochwalę, a co mi tam...

Obrazek
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, melduję się :D Dopiero teraz znalazłam nowy wątek.
Skrętnik piękny ;:167 , ale żurawki po prostu rosną wspaniale :shock:
Nie zazdroszczę tylko przejść z liśćmi dębów, ja mam tylko pół orzecha.
Pół, bo rośnie u sąsiadki, a do mnie przechodzi. Niestety liście też :evil:
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Wandziu nie zaglądają bo wszyscy pracują na pełnych obrotach. :;230 Kolejny dzień od rana do zmierzchu w ogrodzie a końca nie widać, nie to co u Ciebie. Te liście to zmora jesieni, mogłoby ich nie być wcale. :evil: W tym roku to nawet lipy jeszcze stoją w liściach, strach mnie ogarnia na samą myśl jak to wszystko zleci naraz.
Twoje żurawki ślicznie się rozrosły i przybrały jesienne kolory. Ten doniczkowy też śliczny ale ja się na nich nie znam, pogę tylko podziwiać. ;:138
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu skrętniczek śliczny....nie miałam pojęcia, ze mogą być dwukolorowe :roll:
U Ciebie taka masa roślin parapetowych , że nie ma mowy o ogrodowej nudzie w zimowe dni :D Tak, że się nie smutaj ;:196
Żurawki przy kamieniach bajka......
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

EEEE WANDECZKO...spotkałam się z Tobą u Kasi i słyszę, że też dołujesz....aż niemożliwe, że to Ty ;:108 ;:108
....z taką pasją i tak ogromnym dębem nie ma możliwości by łapać depresję.....
Awatar użytkownika
Ulcia
200p
200p
Od: 1 lip 2011, o 14:00

Post »

Wandziu do Twojego ogrodu goście wchodzą teraz dwoma wejściami: przez dęby i przez róże. Dlatego na każde wejście przypada mniej osób :;230 :;230 :;230
POZDRAWIAM. URSZULA, OGRÓD ULCI KLUB MŁODYCH RÓŻYCZKOWYCH EMERYTEK
...I nieprzytomnie biegnąc przez świat
rzucasz na wiatr młodość swoją i urodę.....
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ulcia pisze:Wandziu do Twojego ogrodu goście wchodzą teraz dwoma wejściami: przez dęby i przez róże. Dlatego na każde wejście przypada mniej osób :;230 :;230 :;230
No właśnie ;:108

I tak jak napisała AGNESS - przy takiej ilości kwiatów w domu nie możesz sie smucić ani tym bardziej nudzic w zimie ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziujesienne przygnębienie nie tylko ciebie dopadło.Mnie sie kompletnie nic nie chce,na raty robie porządki na działce i na siłę,co jest niebywałe.Wiosna człowiek na skrzydłach leci do ogrodu,a teraz trzeba sie zbierac długo w sobie,żeby wyjść.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Wandziu, ja też mam podobny nastrój do twojego. Strasznie nie lubię widoku zamierającej przyrody. Perspektywa długiej zimy mnie przeraża. Nawet dobrze, że w tym roku wyprawiam duże święta w domu, bo będę miała o czym myśleć i co robić. Uwielbiam te nasze wirtualne spotkania na forum, tylko co tu zimą na forum pokazywać? Ja już za bardzo nie mam co fotografować - ogród robi się ponury i brzydki :(
Awatar użytkownika
aovin
500p
500p
Od: 2 cze 2010, o 18:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane Kobiety nie łapcie dołków, za chwile święta a potem to już z górki, zleci tak szybko, że aż strach.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Iwonko,masz rację,az strach pomysleć,że człowiek będzie znowu o rok starszy. ;:96
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Witam Wandziu, tak jak pisze Ela wykonywałam wczoraj dużo pilnej pracy na działce. Wykorzystałam dzień urlopu i piękną, słoneczna u nas pogodę. Wkopywałam wiadra z porobionymi otworami, ma to zabezpieczyć moje lilie przed nornicami. Na dno wiadra wkładałam trochę obornika, na to ziemia ogrodnicza jako, że moja działkowa słaba, na lilie też ogrodnicza, miedzy wiadrami trochę obornika i wyrównywałam ziemią działkową. Nie wiem, czy ten obornik nie spali cebul, było by mi żal, ponieważ kupiłam je tanio u pana Jana z Wrocławia. Na połowę lilii zabrakło mi wiader. Pod powierzchnia ziemi jest tak dużo tuneli świadczących o dużej ilości gryzoni, że sadzenie wprost do ziemi z góry skazane jest na pożarcie. Wykorzystałam również kawałki rur po kanalizacji zabezpieczając dno siatką pozostała po ocieplaniu. Ta moja siatka nie wygląda na trudną do przegryzienia. Tak jak kiedyś pisałam koszyczki dostępne w handlu są po jednym roku pogryzione a zawartości w nich zero. Na trawniku leży dużo liści z jabłoni i śliw, mnie podoba się ten widok. W tym roku opadają zielone nie żółte, przemarzły zanim zdarzyły się przebarwić. Czeka mnie jeszcze przewożenie wykopanych bulw i schowanych przed mrozem do altanki pelargonii, fuksji i begonii. Bez pomocy M nie zabiorę się za to, a on ma mało czasu.
Często myślę, że Wandzia, Małgosia, Genia czy inni użytkownicy ogrodów przydomowych mają z wieloma pracami łatwiej, u mnie to wyprawa a nie wyjście na chwilkę.
Twoje doniczkowe Wandziu są piękne, wymagają jednak przestrzeni i czasu, a różanka jest dla mnie wzorem do naśladowania. Będę podpatrywała nazwy, bo z różami jestem nie wyedukowana. Reasumując powyższe, mam dużo pracy, a mało czasu.
Zwykle wieczorem zaglądam na FO, wczoraj nie miałam dostępu do internetu
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hej Wandziu :wit
Niechcący przejrzałam Twój wątek z fiołkami. Kurcze piękne okazy masz i od groma tego :shock: A muszę Ci się pochwalić, że 'tommorow pink ice', 'emerald love' i 'red summit', a tak to już wszystko inne. Czym je dokarmiasz?Już się nie mogę doczekać aż moje takie będą ;:138
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Wandziu, zaglądają, ale przelotem i nie piszą , bo z zachwytu padają przed kompem. :lol:
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Wandziu :wit Witaj - dawno mnie tu nie było ;:14 Jaki masz cudny skrętnik ;:63 - a ja myślałam że moje ładne :;230 :;230 .
Widzę że zachorowałaś na różyczkę - mnie też powoli łapie , będę podglądać Twoje poczynania .
Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”