Mój ciemiernik korsykański, też ma pąki kwiatowe, ale czy zakwitnie

Kundelkową Lime Marmalade jestem oczarowana, wiedziałaś
czym mnie uszczęśliwić

Dziękuję bardzo za odpowiedźiga23 pisze:
Yuka, już odpisuję na Twoje pytanie. Żurawki o tej porze świetnie się ukorzeniają, i nic im nie szkodzi ani przymrozek, ani zima. Wszytko co masz sadź do gruntu, najwyżej lekko przysyp w grudniu torfem. a wiosną będą już ładne roślinki. Na takie kępy czeka się niedługo, zależy od odmiany , rok , dwa. Ale wybrałaś odmianę niezbyt reprezentacyjną, jak na dużą ilość. lubię tę żurawkę, ale w ilości kilku sztuk wystarczy.
 Wiesz, kupiłam tę żurawkę w maju i wtedy wiedziałam tylko, że są bordowe i zielono-żółte
  Wiesz, kupiłam tę żurawkę w maju i wtedy wiedziałam tylko, że są bordowe i zielono-żółte  Spotkałam w ogrodniczym bordową, stała przy kasie, to ją wzięłam cała szczęśliwa... A potem trafiłam tutaj na wątek o żurawkach i do Ciebie
  Spotkałam w ogrodniczym bordową, stała przy kasie, to ją wzięłam cała szczęśliwa... A potem trafiłam tutaj na wątek o żurawkach i do Ciebie  I teraz już wiem, że niezbyt szczęśliwie wybrałam, ale póki co już ją mam, a że właśnie kończę budowę i dopiero startuję z ogrodem to jakoś się upchnie
 I teraz już wiem, że niezbyt szczęśliwie wybrałam, ale póki co już ją mam, a że właśnie kończę budowę i dopiero startuję z ogrodem to jakoś się upchnie   Jak więc widzisz wybór nie do końca świadomy
 Jak więc widzisz wybór nie do końca świadomy  
  Doradzisz coś?
  Doradzisz coś?

Jest tak pięknie,że co dziennie wypijam kawę albo na tarasie, albo no huśtawce i powiem nieskromnie zachwycam się tym czego dokonaliśmy na pustym polu. Podoba mi się dom, taras , skalniak, rabaty, poza kilkoma małymi do poprawki.
  Jest tak pięknie,że co dziennie wypijam kawę albo na tarasie, albo no huśtawce i powiem nieskromnie zachwycam się tym czego dokonaliśmy na pustym polu. Podoba mi się dom, taras , skalniak, rabaty, poza kilkoma małymi do poprawki.  

Dopóki jest forum, ale zawsze można przez sklep do mnie trafić.
 Dopóki jest forum, ale zawsze można przez sklep do mnie trafić.  

Teraz cieszę się tym co mam i niech tak zostanie.
 Teraz cieszę się tym co mam i niech tak zostanie.  

. Kilka dni temu mój M robił obchód ogrodu i mówi
. Kilka dni temu mój M robił obchód ogrodu i mówi  To ja mu na to, szkoda że
 To ja mu na to, szkoda że 

Tez chętnie posłucham w zimowe, długie wieczory
  Tez chętnie posłucham w zimowe, długie wieczory  

Na szczęście znalazłam Twój ogród, na pewno dowiem się mnóstwa pożytecznych rzeczy. Szczególnie mnie interesują opowieści o żurawkach
 Na szczęście znalazłam Twój ogród, na pewno dowiem się mnóstwa pożytecznych rzeczy. Szczególnie mnie interesują opowieści o żurawkach  Zdjęcia z ogrodu zachwycające (na pewno coś podpatrzę
 Zdjęcia z ogrodu zachwycające (na pewno coś podpatrzę  ).
 ).