Chcę mieć życie usłane różami

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Chcę mieć życie usłane różami

Post »

Alu, ja zrobiłam w tym roku podobnie właśnie z mikoryzą. Połowę róż moczyłam w mikoryzie, a połowę bez. I też chcę porównać. Co do EMów to pierwszy raz słyszę. POdany przez Aguniadę link przeczytałam i być może w przyszłym sezonie spróbuję. Tymczasem będę obserwować, jak to się sprawdziło u ciebie ;:108 A dobrze oznaczyłaś tę połowę z EM-ami?
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Posadziłam już kilka róż i te są bez EM-ów. Teraz niebawem mają przyjść następne i te będą z dopalaczem. Zobaczymy różnicę. Ja lubię takie eksperymenty. Zresztą mój M jest bardzo za ekologią, bo hoduje pszczółki ;:32
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Wandziu, :D jak się mają róże w Twoim ogrodzie. U mnie na działce było -7 C i już wszysko zmroziło. Na nowe muszę czekać do wiosny. ;:108
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Majka, minus 7 :shock: :shock: ? U mnie tylko -2 było. Róże właściwie są takie, jak były. Tylko dalie pomarzły i winobluszcz się ogołocił, no i wszelkie koleusy, bakopa i takie tam. Ale u mnie nie było tak pięknych kwitnień róż jak u ciebie. Kurczę, szkoda, że to wszystko pomarzło. A nie wzięłaś przedtem części przynajmniej do wazonu?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ciekawa dyskusja o Emach. Mam kupione, zaczęłam stosować pod nowe nasadzenia ale ciągle zapominam i już część sadziłam bez. Ale można potem podlać jak się nie dało pod korzonki. Stosowanie Emów wyklucza całkowicie chemię bo jak stosować oprysk na mszyce nie niszcząc mikroorganizmów. To są dylematy które trudno rozwiązać. :? No ale skoro mam to muszę je wykorzystać bo podobno w butelce za długo nie pożyją więc albo przeżyją w glebie z dodatkiem chemii i jakimiś tam nawozami. Ale kopiąc znajduję dżdżownice i inne robaczki czyli nie wszystko niszczy ta chemia to może inne pożyteczne też przeżyją. :D
Ale się rozpisałam. :lol:

Majuś taki wielki mróz był w Waszej okolicy. :?:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Chyba ze 2 lata temu również stosowałam EMY Byłam zadowolona chociaż nie rosły mi chwasty tak jak teraz . Ziemia nimi zaprawiona jest lepsza ,ale czy nie chorują tego bym nie powiedziała . Pomidory i tak dostały choroby i 2 X 10l wiadra ślicznych wielgachnych pomidorów musiałam wyrzucić . Może za mało pryskałam tymi EMami . Mikrobia ,która jest również na naszym Forum [myślę ,że chyba jeszcze ma swój watek ]jej Emy są chyba lepsze niż te ,ktore kupiłam z innego zródła Sory Wandziu to nie wątek o EMach . Mary śliczna podobna trochę do Pilgrima ale ładniejsza
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Wandeczko :D i ja bardzo żałuję , że nie zdążyłam ich ściąć do wazonów. Tyle kwitów. Ale co tam, niedługo będzie wiosna.
- 4 C było w W-wie i to na 8 piętrze, to przy gruncie jeszcze mniej. Samym różą nic się nie stało, one szybciej mi się przystosują do zimy. Księżniczka pięknie pachnie i też uważam, że jest ładniejsza od Pilgrima. Ma duże kwiaty. ;:138
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Niezmordowany...
Obrazek
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

skoro mowa o EMach to mogę powiedzieć ze stosowałam, na roślinach nie zauważyłam różnicy ale ziemię ulepszają. Polałam zachwaszczony kawałek ziemi i po przekopaniu zostawiłam na zimę, wiosną ziemia była pulchna i sypka jak kruche ciasto :) polecam również polać kompostownik. Róże ach te róże....będę Ci kibicowała. Czy na wyjazdach masz czas na zaglądanie tak przy okazji do szkółek :wink:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Wandziu... kurier był ? :uszy i co zostawił ?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Wandziu ja też czekam na relację ;:65
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

No i ja również ciekawam nowych różyczek :D .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Lawendo, niestety na wyjazdach to w ogóle nie ma na nic czasu poza śpiewaniem. Nawet na spacer człowiek się musi wyrwać i szybko wracać, bo zaraz próba. NO ale, gdy wracamy sami z M samochodem, to można zahaczyć o jakąś szkółkę lub centrum ogrodnicze. Choc powiem ci szczerze, że ostatnio wystarczają mi spotkania forumkowe odbywające się właśnie w szkółkach i na jarmarkach roślinnych.
Ave, Annes, Rozetko, no niestety kurier nie przyjechał wczoraj. DOstałam sygnał ze szkółki, że "róże zostaną do Pani wysłane we wtorek". A więc nie wiem, co to znaczy. Może dopiero wyruszą z Krakowa we wtorek? Wtedy przyjechałyby dzisiaj, ale na razie nic. Zaczynam się denerwować :? Dołko porobiłam i wiem, gdzie ma która siedzieć. Ale muszę przyznać, że stale zmieniam koncepcję.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Wandeczko, nie ma tego złego, co by ... No wiesz, potraktuj tę zwłokę czasową w transporcie, jako ostatnią szansę, na ustalanie miejscówek dla różyczek :wink: . Bo jak już przyjadą, to amok całkowity ... :lol: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

wanda7 pisze: spotkania forumkowe odbywające się właśnie w szkółkach i na jarmarkach roślinnych.
trzeba to rozważyć :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje róże !”