Róże ...ach, te róże ... - cz.I

Zablokowany
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże ...ach, te róże ...

Post »

Majeczko, dla chętnego nic trudnego ... :wink: . Powiem szczerze: stanowczo za dużo masz trawnika na dzialeczce 8-) !!!

Wandeczko, po zastanowieniu sposób na nowe miejsce dla różyczek zawsze się znajdzie, prawda :uszy ?

Monisiu, ależ ja nic z tych rzeczy ... :wink: . Tylko czasem głośno myślę i po porostu doradzam ... :D .
Schloss-ki nie ma w R., ale jest u Ć. ;:113 !
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Rozeta pisze: Monisiu, ależ ja nic z tych rzeczy ... :wink: . Tylko czasem głośno myślę i po porostu doradzam ... :D .
Schloss-ki nie ma w R., ale jest u Ć. ;:113 !
I do tego jeszcze podpowiadać gdzie kupić :;230
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Koniec z zamawianiem (jesienią :;230 ). Czas na kopanie dołów i wykopki. Eutin innym razem :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, dziewczyny, przecież coś musimy sobie zostawić na wiosnę :wink: . Ja np. Pastellę i Biedermaiera. M.in. oczywiście ... :lol: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Monik, ja tyle odmian odłożyłam na wiosnę, że aż wstyd... ciekawa jestem tylko, czy wraz z wiosną wróci mi energia do sadzenia i pielęgnacji ogrodu, bo chwilowo nie chce mi się NIC :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monia, GF jest cudowna.
Mam ją także. Co prawda nie pokazała jeszcze co potrafi, bo kilka razy została zmasakrowana i dopiero tak naprawdę pierwszy rok rosła w spokoju.
Ja posadziłam przy niej powojnik Jackmani, który okazał się Janem Pawłem II. Nie wiem teraz co zrobić. Czy przesadzać powojnika, czy go zostawić.
Ja własnie u Ani zakochałam się w tej róży, w jej zmienności.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś ;:196 , widzę, że nie tylko ja popadam w melancholię ... Ale, ale, mamy forum i mamy siebie ;:4 ! Wiem, że ilość róż do posadzenia może przytłaczać ;:108 . Przeszłam to ubiegłej jesieni, ale dałam radę i Ty też dasz radę!!! Zobaczysz, wyjdziesz w sobotę rano na słonko, zrobisz obchodzik i ...gejzery energii zabulgoczą :lol: !
Musimy do cna wykorzystać ostatnie ciepłe dni (czyt. weekendy :wink: ), na wszelkie możliwe przygotowania do zimy, aby potem zostały do zrobienia tylko kopczyki na różach i włóknina na wrażliwce.
Ja mam jeszcze cebulowe do posadzenia :oops: ...Nie cierpię tego rozmyślania 'gdzie to wściubić" i dlatego tak zwlekam. Ale słyszę ostatni dzwonek ...

Gosiu, ale fajnie, że masz GF :uszy . Ja zaraziłam się nią u Oliwki. Zresztą nie tylko tą różą, ale też historycznymi. Zauważyłam, że niektóre wątki szczególnie zarażają różyczką, prawda :lol: ?
JPII może warto sprawdzić, jak będzie prezentował się przy GF? Ja zostawiłabym go tak z ciekawości. Zawsze możesz przecież przesadzić ... :wink: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Monia, dam(y) radę :) widziałam zapowiedzi słonecznego weekendu i dobrze, bo pracy sporo (ja mam dookoła brzozy, a na nich miliony liści jeszcze...)... też mam do obrobienia cebulowe i zwlekam, więc póki co, koty mają zabawę i śpią na opakowaniach z cebulami tulipanów ;) a ja wciąż unikam ich wsadzenia....
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bo to taka dłubanina ... No i ja robię tak, że biorę kompost do wiadra i w każdy dołek pod koszyczek z cebulami wsypuję go. Więc dokładam sobie roboty. Może sobie odpuszczę w tym roku ... :roll: . Na pewno byłoby szybciej i łatwiej ;:108 . Ależ się zrobiłam leniwa ... :oops: .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Moniczko, :D jak czytam o cebulowych to mnie się przypomniało, że ja mam w komórce zapakowane cebule lilii ze sprzedaży wysyłkowej. Jeszcze w kartonie o kurcze zapomniałam je wkopać, dobrze, że tu weszłam. ;:196
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Dziewczyny co ja tu słyszę,skrzydełka Wam poopadały.Zima zbliża się wielkimi krokami ,więc na sadzenie krzewów i cebulowych to już późna pora .Do 1 listopada ma być wszystko zrobione w ogrodzie ,taka jest święta zasada.Potem to może być różnie albo się coś uda zrobić albo nie.Więc proszę się brać dziarsko do pracy i skończyć to co jest do zrobienia.Potem w lutym będzie słychać jęki
"jak bym już popracowała w ogrodzie,jak mi się nuuuudzi.Niektóre będą nawet siać kwiatki w zamarzniętą ziemię,bo tak nie mogą się doczekać pracy w ogrodzie.A teraz co.....do pracy.I meldować o szczęśliwym zakończeniu prac. ;:170
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Alicjo, :D dzięki za motywację. Po weekendzie melduję Ci ile pracy zrobiłam :;230
Zdecydowanie masz rację, mnie też jakaś chandra dopadła, nic mi się nie chce nawet Pastelli wstawiać do oglądania.
Oj coś źle mi, ;:130 Najchętniej bym porozrabiała troszeczkę. No niech ktoś zacznie..... to się pośmiejemy. :;230
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

No tak..a Majce zebrało się na harce :lol:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zebrałam koper :oops: Schowałam datury i, jak babcię kocham, jutro wykopię doły. Ma nie padać :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majeczko, cieszę się, że chociaż Tobie przydało się to moje marudzenie o cebulach do wsadzenia. Nie ma tego złego ... :wink: .

Alusia, :oops: ...ale już się poprawiłam ;:108 , bo wyciągnęłam wszystkie zakamuflowane koszyczki do cebulek, rozłożyłam je na podłodze w kuchni, potem przyniosłam sporą torbichę zakupionych cebulek i powkładałam w koszyczki. Jednocześnie pisałam na etykietach nazwy, co by mi się nie pokiełbasiło, co jest czym i ...zjechała się moja ferajna. Wiecie ...obiad i te rzeczy... No ale jeszcze przed cebulkami udało mi się jedną różę posadzić, a drugą wysadzić do donicy. Będzie dla mamy na działkę.
Ale jestem z siebie zadowolona, że udało mi się to wszystko :heja . Alusia, to dzięki Tobie Kochana ;:196 !!!
Jutro sadzenie koszyczków z zawartością. Znów będę zachodzić w głowę gdzie to cebulowe towarzystwo uziemić ... ;:24 .

Ewuś, każda robota się liczy, bo jesteś do przodu :uszy ! Trzeba łapać te ostatnie ciepłe promienie słońca, żeby pogrzebać w glebie ;:108 . Najgorzej jak będzie temp. na zewnątrz około 0*C a tu tyyyle okrywania i kopczykowanie róż. Trzeba by już za jakąś włókniną zimową się rozejrzeć. A, no i kartony zbierać.

Aha, zapomniałabym, miałam dziś telefon z R.. Rózie przyjadą do mnie we wtorek, a w środę sadzenie!
:tan :tan :tan

Ogród na razie ominął przymrozek, ale to kwestia kilku dni ... :( .
Na razie staram się nacieszyć się na zapas tym, co kwitnie:

moja ulubiona krzewuszka Variegata

Obrazek

dalia 'słoneczko' :D

Obrazek

jeżówka, taka zwyczajna odmiana ...na razie ...

Obrazek

Monica

Obrazek

Coral Palace

Obrazek

Obrazek

Ninetta

Obrazek

Abraham Darby

Obrazek

Othello

Obrazek