a to może będzie ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: a to może będzie ogród

Post »

Witaj MADZIU , całkiem, całkiem masz sporo tych iglaków i jakie one piękne, ale jak widzę miejsca wolnego na trawniku też nie brak. Zobaczymy, tak za rok dwa, pobytu na Tym Forum, ile tego wolnego miejsca na trawniku pozostanie?. Ja również się wybieram na Forumowe spotkanie u Urszuli w Łęcznej.
8008M
50p
50p
Od: 4 paź 2011, o 11:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jola1 , tadeusz48
;:180 OGROMNIE WAM DZIĘKUJĘ ZA MILE SŁOWA :tan
:wit Coś tam sadziłam już wcześniej ale generalną zasadą w tworzeniu ogrodu było "dużo, duże i natychmiast" :D . Wiejskimi drogami to tak całkiem niedaleko tej Łęcznej mieszkam, ale jestem tak krótko na forum, że jeszcze nie poznałam zasad tu obowiązujących. Zapraszam, mieszkam jakieś 12 km od Lublina w stronę Łęcznej właśnie.
Ze mną to jeszcze nie pogada o tym co mam bo wyciągam kopertkę z etykietami - na dzisiaj pamiętam co z czego zdjęłam. To nie to co u Tadeusza ;:63
Hmm trawnik, mam jeszcze rezerwację na jedną rabatę, ale w cieniu :( i jak taras zrobimy, bo te prace zniszczą rabatę.
Już dzisiaj musze sie gęsto tłumaczyć znowych roślinek ;:14 , ale daje rade :uszy wytrzymują ze mną

DUUUŻO MI BRAKUJE DO WASZYCH PIĘKNYCH OGRODÓW, ale wystartowałam :D
pozdrowionka
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=47885" onclick="window.open(this.href);return false;
A to może będzie ogród - Magda
Awatar użytkownika
SoniaM
100p
100p
Od: 3 paź 2011, o 19:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

witaj
A może ty mi zdradzisz co robisz,że między korą lub żwirem nie masz żadnego chwaścika?Ja nie mogę sobie z tym poradzić za nic
8008M
50p
50p

Post »

:wit kamyczki to pryskamy ostrożniutko randapem a korę plewie, ale pod tą korą mam agrowłókninę, którą niszczy "skubaniec kret" :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=47885" onclick="window.open(this.href);return false;
dangar1
500p
500p
Od: 10 kwie 2011, o 20:42

Post »

Bardzo mi się podoba Twój ogród. Życzę dalszych , udanych zakupów i pięknych , nowych rabat. ;:63 :wit
X_r-o
---
Od: 25 lis 2005, o 09:06

Post »

Witaj Magdo :wit
Wielkie gratulacje za stworzenie pięknego ogrodu z wieloma bardzo ciekawymi roślinami :D Marzy mi się takie wielkie oczko jak u Ciebie ...
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj. :wit Masz piękny ogród i takie duuuże oczko, które też bym chciała mieć ale u mnie nie ma tyle miejsca na oczko a poza tym to muszę z tym poczekać aż moje dzieci trochę podrosną. Ja też jestem z lubelszczyzny i też mam ok 12 km do Lublina tylko że ja w stronę Lubartowa - Niemce a Ty gdzie mieszkasz? :D
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Z tym Roundupem to faktycznie uważaj.
Pod włókninę jak się dostanie to zniszczy wszystko co mu stanie na drodze.
A wiadomo, że wody gruntowe wędrują.
Grażyna.
kogro-linki
8008M
50p
50p

Post »

dangar1 Witaj

bardzo dziękuję za pochwały, łykam je jak czekoladki. Na szczęćcie od nich nie tyje ;:196

rispetto
Mi się marzy żeby w tym oczku była super czysta woda, a nie jest skubana ;:223 :wit

IWONA1311

a ja mieszkam w stronę Łęcznej, ale można też jechać od Leonowa, mam 2 -letniego synka, dlatego oczko jest ogrodzone. Już teraz staram się tłumaczyć mu jakie to zagrożenie.
Musisz przemyśleć zawsze jest coś za coś ;:108

-- 13 paź 2011, o 07:07 --

kogra ;:180

no właśnie zawsze coś w tym stylu powtarzam ;:14 ale ponieważ zawsze wypalamy taki paseczek przy rolborderkach to i tam tym samym lejeczkiem, bo mój pan twierdzi, że ten środek działa tylko na zieloną część rośliny

-- 13 paź 2011, o 07:11 --

tadeusz48

:wit mnie na to spotkanie nikt nie zapraszał :D to nic pewnie jeszcze się spotkamy, może jak mówisz za kilka lat będę z lupą szukała miejsca na trawnik :;230
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Madziu na takie spotkania jest ogólne zaproszenie w wątku lubelskim . Przyjeżdżaj bez zastanowienia, na takich spotkaniach jest super, wymieniamy się nadwyżkami roślinek, jeżeli ktoś ma, dyskutujemy o naszych ogródkach, które są różnej wielkości i w różnych fazach rozwoju i rozmawiamy w szczególności o zielonych. Na pewno nie poczujesz się intruzem bo na każdym spotkaniu jest ktoś nowy i szybko się aklimatyzuje.
A tu masz link do strony lubelskiej /viewtopic.php?p=2454534#p2454534
8008M
50p
50p

Post »

jola1 ;:196
gdzie ja ten wątek lubelski znajdę? :tan

MATKO MOJA JAKA TRĄBA ZE MNIE :;230 :;230 :;230 HI JUŻ PODAŁAŚ DZIĘKI
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też polecam Ci takie spotkania.
To czysta przyjemność i radość a czas leci tak szybko, ze jeszcze nie obejrzysz wszystkiego a już trzeba się zbierać.
Na dodatek ile roślin zmieni właściciela...... ;:224
Takich grup jest więcej w całym kraju.
Może kiedyś będzie taki zjazd ogólnopolski - to by dopiero było targowisko..... :;230
Grażyna.
kogro-linki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

U Ciebie tak pięknie a Ty z takimi wątpliwościami.....a to może będzie ogród :shock: W ciągu roku taki efekt uzyskać :roll: TO JEST JUŻ OGRÓD i to piękny!Gratuluję ;:180 Mam pytanie,czy to bonsai(wygląda mi na Boulewarda) w szarym żwirku,kamieniu raczej ,to sama cięłaś czy kupiłaś?
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
8008M
50p
50p

Post »

Miriam
To bonsai przed wejściem do domu kupiłam już pocięte i jak to tam nazwałaś??? To też się okrywa na zimę? Widzisz mój wątek nazwałam słusznie bo czy to będzie ogród to się zobaczy po zimie.
Lato sprzyjało nasadzeniom, a ja brałam synia do samochodu i jeździłam po okolicy w poszukiwaniu "okazów" - jedyne co robiłam to zapisywałam nazwę roślinki i czytałam w internecie jakie lubi warunki, a później wracałam po nią lub nie ;:112 a czasami gdy chłop pytał - "to nowe?" to mówiłam "no coś ty kochanie rośnie tu od 2 dni" ;:79 dało rade. Gorzej, że jestem fanką sosen, a to, kurcze nie są małe roślinki :wit

kogra

Jak tu forumowicze zobaczą jaka ze mnie "zielona sałata" to posiusiają się ze śmiechu.
Wiesz co Grażynko ja mylę te wszystkie trudne nazwy. Naczytałam się tylko coś o tym, że ogród powinien mieć styl, no to wybrałam, że mój będzie nowoczesny i z nutą orientu. Poczytałam co do takiego ogrodu pasuje i pasowało bo KOCHAM SOSNY WSZELKIE. ;:15

MAM DLA WAS NIESPODZIANKĘ ;:80
DZISIEJSZE Z OKNA W KUCHNI Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”