Pomysł na skalniak
- aagaaz
- 1000p
- Od: 7 maja 2011, o 10:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomysł na skalniak
Dzięki duduś i Wojtek... Człowiek ciągle się uczy ;)
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Zerknij tutaj właśnie prawie skończyłem - pozostały mi jeszcze nazwy łacińskie - wykaz roślin rosnących na zacienionych stanowiskach - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=27&t=46134
Pewnie coś tam znajdziesz dla siebie.
Pewnie coś tam znajdziesz dla siebie.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
- aagaaz
- 1000p
Dzięki Paweł..Na pewno coś dla siebie znajdę 

- aagaaz
- 1000p
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
bardzo się podoba,:)
Napisane: Cz 01 wrz 2011 14:08
jeśli mogę coś zasugerować to ujednoliciłabym kamienne elementy
Ja również coś bym zasugerował, korzystaj z funkcji Edytuj przy poprawianiu lub dopisywaniu do postu nowej treści, masz na to czas do 48 godz.
Paweł Woynowski
Moderator
Napisane: Cz 01 wrz 2011 14:08
jeśli mogę coś zasugerować to ujednoliciłabym kamienne elementy
Ja również coś bym zasugerował, korzystaj z funkcji Edytuj przy poprawianiu lub dopisywaniu do postu nowej treści, masz na to czas do 48 godz.
Paweł Woynowski
Moderator
- aagaaz
- 1000p
Madziu czytałam o jednolitych kamieniach , ale jakoś tak mi się spodobało...Te ścieżki jak stróżki wody o odmiennych kamieniach... Miałam taką wizję 

Agnieszko osobiście usunęłabym ten kamień , który jest centralnie na zdjęciu gdzieś może za ten biały duży - jakoś optycznie chyba by bardziej pasowało ale to tylko sugestia - reszta b. pomysłowa
duduś
- aagaaz
- 1000p
No faktycznie może trzeba go przenieść...
Sprawdzę...
Sprawdzę...
No i chyba dobrze byłoby ukryć jakoś te cegły i kawałek blachy falistej (czy innego falistego czegoś). Reszta bardzo przyjemna, chociaż ja też wolałabym nieco bardziej ujednolicone elementy kamienne, ale to kwestia gustu 

pozdrawiam
Aneta
Aneta
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
Witaj ostatnio robiłyśmy u mamy rabatkę obłożoną starymi cegłami.Nie wyglądały zbyt efektownie.Dlatego pomalowałyśmy bordowym sprayem.Teraz wyglądają jak cegły klinkierowe.
- aagaaz
- 1000p
No dzięki dziewczyny...
O tym spray'u to pomyślę oczywiście na wiosnę..Też myślałam , jak i co z tymi cegłami zrobić...
O tym spray'u to pomyślę oczywiście na wiosnę..Też myślałam , jak i co z tymi cegłami zrobić...
- rogo
- 200p
- Od: 22 maja 2011, o 14:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
albo cegły zastąpic kamieniamie albo wykombinowac coś z drewna - jakieś kołki, najprościej byłoby zastosowac rollborderTeż myślałam , jak i co z tymi cegłami zrobić...
Aga czy Ty masz jakieś miejsce na zbieranie kamieni, ja ostatnio rozglądam się po okolicy i znalazłem 4 sztuki

- aagaaz
- 1000p
O ty cegłach będę myśleć..
Robercie te kamienie miałam u siebie na podwórku..Myślę, że może gdzieś na polach niedaleko mnie możesz coś znaleźć , ale nie wiem dokładnie..
Robercie te kamienie miałam u siebie na podwórku..Myślę, że może gdzieś na polach niedaleko mnie możesz coś znaleźć , ale nie wiem dokładnie..
- mmarta1982
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 21:00
- Kontakt:
Robert szkoda że nie mieszkasz blisko mnie.wystarczy wyjść na pole za bramą i kamieni tam dostatek.Pewnie nie jeden gospodarz by się ucieszył,gdyby ktoś by mu pozbierał kamyki.
Z doświadczenia wiem że przy kamieniach ciężko się kosi.Z drewna też już miałam obrzeże i po roku zgniło.Chociaż można ułatwić sobie koszenie.przy obrzeżu po stronie trawnika wykopać ok 10 cm rowek i wypełnić go żwirem.wtedy lepiej się kosi i trawy nie trzeba wycinać podkaszarką.

Z doświadczenia wiem że przy kamieniach ciężko się kosi.Z drewna też już miałam obrzeże i po roku zgniło.Chociaż można ułatwić sobie koszenie.przy obrzeżu po stronie trawnika wykopać ok 10 cm rowek i wypełnić go żwirem.wtedy lepiej się kosi i trawy nie trzeba wycinać podkaszarką.