Remi, lato i jesień to najpiękniejsza pory roku jak dla mnie.
Reniu, witam i zapraszam.
Agnieszko, cóż, dziś słotna jesień , taką też mamy, ale podobno jeszcze ma wrócić ta słoneczna.
Grażynko, urlop, jak zwykle za krótki, a tyle jeszcze trzeba zobaczyć.
Ewo, opowieści o żurawkach zostawiam na długie zimowe wieczory, wtedy każdy się nudzi.
Majko, już kilka lat temu przekonałam się, że nie warto mieć wszystkich roślin, lepiej kilka a ładnie pokazanych.
Aniu, na żurawki namawiam, ale uważaj, jak posadzisz kilka, to nie koniec , będziesz chciała więcej.
Witaj,
Zeniu, wróciłaś z działeczki do domu.
Robert, w tym roku to już nie, ale uważaj, wpadnę do Ciebie w przyszłym roku.
Witaj
Aniu, Zanno, a maluję, co tam, przyrodę trzeba poprawiać.
Andrzejku, druga strona to bardzo dobry wynik.
Krysiu, nie wyszły mi księżycowe rabatki, u mnie będą kęty proste.
Elu, to azalie.

Choć nie wszystkie się tak pięknie przebarwiają.
Jolu, pięknie to jest u Was, byłam i zaraz opowiem.
Kasiu, tak to ten 10 letni dereń .Olbrzym prawda???
Agatko, katalpa rośnie u mnie od 3 lat, i dopiero zaczyna pokaz, myślę, że za parę lat będzie ładna.
Agatko, witaj.
Dorotko, piękna, szkoda, że zmarznie, przy pierwszych przymrozkach. Ale jak się uda kupimy znów.
Arletko, witaj.
Tajko, nie tak po mistrzowsku, znów wiosną dwie rabaty idą do przerobienia, niestety liliowce to niedobry pomysł na jednorodną rabatę. Jako rośliny drugiego planu owszem, ale u mnie o drugi plan trudno, maleńki ogród, i wszystko widać.
Pochwalę się gdzie byłam , co robiłam
W tym roku Sanatorium w Świerardowie , kąpiele, borowinki, masaże, same przyjemności dla ciała, ale by po zabiegach się nie nudzić trochę widziałam.
Przepiękny Świerardów, jeszcze w remoncie, ale coraz ładniejszy.
Spacery po górach Izerskich.
Nocne oglądanie nieba, wjazd o zmroku i pobyt w nocy.
Blisko, za granicami Zamek w Czechach, zamieszkały do 1945 roku, wygląda jakby właściciele wyszli gdzieś na chwilkę.
Przepiękne okolice kościoła w Świeciu
Ruiny zamku w Świeciu
Piękna Leśna
Zamek Czocha
Jezioro Złotnickie i tama.
Zamek, w którym straszą urzędnicy
I ukoronowanie wycieczki Przepiękny park, wpisany na listę Unesco, Park Murzakowski. Po stronie Polski większa część, ale musieliśmy zachwycać się stroną niemiecką. U nas , zaniedbane chaszcze samosiejek. Może z czasem coś się zmieni.
W drodze do domu, Korzuchów, zdecydowanie ładniejszy po zewnętrznej stronie.
I oczywiście odwiedziny forumowe, byliśmy i
Joli z Izer i Oli Odważnej, dziękuję jeszcze raz miłe koleżanki.