Moja mała "dżungla" - part I

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja mała "dżungla"

Post »

Martuś, Aniu - dziękuję dziewczynki ;:196 ;:167

Lidka - ;:168 no przecież bez WAS bym tu zginęła i zapłakała się nie wiedząc co kupić do kuchni ;:224 Dziękuję za wszelkie porady, w łepku zakodowane ;:125 , będę myśleć jakim podstępem pokupować ;:224 :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dobra dobra zaraz byś się nie zapłakała z Ciebie raczej wesolutka istotka !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko , dołączam swoje gratulacje ;:196 , i z okazji złotka , i posiadania ;:167 .(Przyznam , nie zauważyłąm - ostatnio mnie mało jest)

Obrazek
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

Genialne skarpetki :D ;:138 ze jestem straszny zmarzluch mam podobne jedne puchate ale bez palców a drugie niepuchate z palcami :D
no I oczywiście gratuluje złota ;:138
Magic83
1000p
1000p
Od: 19 wrz 2011, o 14:34

Post »

To pozwól, że i ja pogratuluję złotka ;:77
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu, Mika, Magic - dziękuję ;:196
Lidka - ;:168

No więc wczoraj było małe/wielkie sadzenie ;:108 M jak mnie zobaczył to stwierdził "Ty to już chyba zdrowa jesteś jak kwiatki sadzisz..." a mi ;:152 do tych doniczek :;230

No więc skrzydłokwiat budził już we mnie niepokój, bo liście nie chciały mu się rozwijać i tak sobie stał jak zaklęty, okazało się, że miał już bardzo ciasno, więc dostał większy domek i przy okazji oddzieliłam od niego dzieciaczki (do kolekcji kuchennej) i teraz prezentuje się tak:
Obrazek

a maluszki tak:

Obrazek

zieleninka od Krysi też została częściowo posadzona:

Obrazek

Obrazek

i stoją sobie w kuchni ;:108

Dobrałam się też do paproci bo sobie umyśliłam, że mogłoby być jej ok w tej kuchni więc trochę skubłam z wielkiej... zobaczymy czy się przyjmie

Obrazek

zmieniłam jeszcze ziemię dla anturium bo coś kiepsko mu szło ;:151 i mniejszy skrzydłokwiat z kwietnika też dostał nową ziemię, bo zdychał, może teraz mu będzie pasować...?

A teraz sobie uświadomiłam, że dokonałam wczoraj jeszcze zakupu jednej zieleniny ;:224 , ale postawiłam w innym pokoju i zapomniałam obfocić z rana, więc next time :uszy A tymczasem to wsio, mam nadzieję, że ci co czekali na jakieś zdjęcia u mnie będą zadowoleni ;:4

Aha - czy może ktoś mi podpowie co do mego kalanchoe - puściło bokami nowe przyrosty i zakwitło, ale te "stare" liście zrobiły się takie... gumowate, oklapnięte... nie wiem co zrobić? okroić je ze starych i zostawić tylko te nowe czy nie ruszać...? będę wdzięczna za poradę ;:196
Magic83
1000p
1000p

Post »

Ooo, widzę, że pracowity dzionek miałaś :D, ale przy kwiatkach to raczej przyjemność... Z kalanchoe często tak się dzieje i nie potrafię doradzić, co z tym zrobić, niech wypowiedzą się mądrzejsi w tym temacie...
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Czy ta zieleninka to nie mięta? Piękne skrzydłokwiaty
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Aguś no to się troszkę napracowałaś, ale pewnie dla Ciebie to równie duża przyjemnośc, jak dla mnie, więc w sumie
miło spędziłaś dzień. ;:108
Ładny domek dostał ten pierwszy skrzydłokwiat. ;:138
Ja wczoraj zakupiłam nowe doniczki, podłoże i keramzyt i jutro walczę z moimi gruboszkami, które zresztą już dawno powinny
dostac nowe domki. ;:224
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Magic83
1000p
1000p

Post »

Wszystkie roślinki pięknie się prezentują, ale ich domki też muszę pochwalić, bo na prawdę jest co ;:108
Awatar użytkownika
mika181
500p
500p
Od: 7 wrz 2011, o 19:49

Post »

z moim kalanchoe było tak samo a ze mnie drażnią klapnięte i pożółkłe liście to je zaraz usuwam i na dzien dzisiejszy sa tylko młode pędy, na razie większych rewelacji nie ma wiec moze one tak mają :shock:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję za odwiedzinki ;:196

mika181 - właśnie te liście u mnie wcale nie są żółte ale takie gumowate, klapnięte.. a nowe ładne jędrne... ciekawe jak długo wytrzymam bez oberwania ich ;:24
Magic83 - Magduś żebym tam dzionek to robiła to nie, ok 1,5 godzinki mi zajęło, miałam ściągawkę, które kwiaty w jaką ziemię ;:224 zamotałam się tylko przy jednym a akurat net padł więc na "czuja" został posadzony ;:224
Kasik pisze:Czy ta zieleninka to nie mięta? Piękne skrzydłokwiaty

dziękuję ;:196 to podobno nie mięta a jakiś miętowiec (o ile jest w ogóle jakaś różnica..? ;:223) jak to Krysia mi podała, ale podobno dodaje się do potraw nawet... ryzykować nie zamierzam :;230
elcia1974 pisze:Aguś no to się troszkę napracowałaś, ale pewnie dla Ciebie to równie duża przyjemnośc, jak dla mnie, więc w sumie
miło spędziłaś dzień. ;:108
Ładny domek dostał ten pierwszy skrzydłokwiat. ;:138
Ja wczoraj zakupiłam nowe doniczki, podłoże i keramzyt i jutro walczę z moimi gruboszkami, które zresztą już dawno powinny dostac nowe domki. ;:224

Masz rację kochana - lubię sadzić kwiatki ;:108 tylko muszę mieć świadomość, że mam wolny czas i zdrowie do tego ;:14
Domek skrzydłokwiatu także wydał mi się trafiony ;:108 a że w spadku po innym zielonym to szczegół ;:224 Chętnie zobaczę te Twoje gruboszki w nowych domkach, mi ciężko było znaleźć malusieńką doniczkę ale nie plastikową, bo jakoś tak mi tylko ceramiczna (itp) pasowała do niego...
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37

Post »

Agnieszko - przepraszam , że odpowiem Kasiu Ciebie : ta "mięta" to też dostana przeze mnie , podobno Plectranthus amboinicus,a listeczki można skubać i posiekane dodawać do potraw . Pięknie pachnie miętą (jak ktoś lubi) i ładnie rośnie i rozkrzewia .
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba faktycznie lepiej z Tobą, skoro zauważyłaś, że roślinkom coś nie pasuje :) ?
Śliczne domki dostały ;:108 - na pewno będzie im w nich dobrze i zaczną się rozrastać na potęgę :) .
Gdzieś czytałam, że paprotki nie przepadają za kuchnią, ale nie pamiętam gdzie, więc dobrze by było, gdybyś je bacznie obserwowała :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Aguś ależ śliczny ten skrzydłokwiat !!! Ma piękne listki . A paprotka już nie wspomnę !! :shock:
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”