Zupełnie zielona
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zakręconych wokół ogródka
Kiedy trzy lata temu zaczynałam swą "przygodę" z ogrodem takze nie miałam nic...i też nie wiedziałam od czego zacząć...ale powoli wszystko jakoś samo wyszło..trzeba było zagrabić liście..kupiłam grabki,trzeba było zasadzić roślinę,lub podrównać teren- okazało się,że nie mam czym...powoli wszystko samo sie kompletowało. Usiądź sobie spokojnie..ochłoń..i zastanów się czym byś w danej chwili chętnie się zajęła.To pozwoli rozejrzeć się po terenie,zebrać myśli a potem dokonać pierwszych zakupów niezbędnego sprzętu.Myślę,że na początek grabie,szpadel i jakaś motyczka są niezbędne,Przydadzą się również rękawice ochronne..reszta sama wyjdzie.Zupełnie zielona pisze:żeby coś robić na moim wymarzonym kawałku ziemi (prawie 4 ary). To teren na ogródkach działkowych. Coś robić, ale czym? Jakie narzędzia powinnam zakupić na wstępie? Co jest niezbędne, oprócz gumowcówPrzed zimą traktor przekopał i zabronował cały teren. I tak leży. A prawie na środku stara budka, a w rogu orzech. Jest kilka małych wisienek. Czy już powinnam je pomalować wapnem? Jakim, jak to się robi, gdzie to kupić. Sami widzicie...
Zupełnie zielona
Pozdrawiam serdecznie wszystkich zakręconych wokół ogródka