Jeszcze sie nie zebrałam do posadzenia swoich lilii
Grażynko ,czy ja te cebule też powinnam zaprawić ? Możliwe by zostały zaprawione przez producenta ???
Gorczycy niestety nie mam, ale popiołu na full, jak tylko śnieg stopnieje to podsypię. Grażynko, dwa mieczyki mają już kiełki, takie po 3 mm, co teraz zrobić? Namoczyć i do donicy? Alutka, ja o takich super cebulkach nawet nie nie marzę, po wsadzanych jesienią tulipanach nie ma śladu! Czort wie, czy jeszcze coś wyrośnie!
Wsadż do doniczki, albo do dużej butelki po mineralce tak jak opisałam to na poprzedniej stronie w uwadze. Myślę, że tą metodę spokojnie można stosować do wszystkich cebulowych.
Witam, zwiedziłam właśnie Twój ogród. Przepiękny:))
Nie wiem czy mogę ale zapytam:) Czy mogłabym się pięknie uśmiechnąć o gałązkę jaśminu nagokwiatowego?? sprobuję go ukorzenić sobie, bo wszędzie szukam i nie mogę znaleźć:)
Agnieszko - oczywiście, że możesz. Sama już mam zamiar spróbować go ukorzenić, bo chciałabym mieć jeszcze jeden taki krzew w rezerwie. Zawsze jest większa szansa, że choć jeden przeżyje w razie niesprzyjającej zimy. Przypomnij się tylko latem, bez skrępowania. Wtedy właśnie się je rozmnaża.
kogra pisze:Wsadż do doniczki, albo do dużej butelki po mineralce tak jak opisałam to na poprzedniej stronie w uwadze. Myślę, że tą metodę spokojnie można stosować do wszystkich cebulowych.
Można Grażynko, tylko ważny jest - tak jak napisałaś - drenaż i dziury - sprawdzone
Cebulica dopiero wychodzi i ma krótkie przyrosty bladozielone. Zaś śnieżyca ma długie zielone liście. Cebulica dopiero zakwitnie w maju, czerwcu, a śnieżyce już przekwitają. U mnie przerastają się wzajemnie, bo kiedy śnieżyca przekwitnie to jej miejsce zajmuje cebulica i jeszcze przez dwa miesiące jest w tym miejscu zielono. Potem wszystko znika do następnego roku.