Grażynko ,czy ja te cebule też powinnam zaprawić ? Możliwe by zostały zaprawione przez producenta ???
Mój ogródek - kogra - 2cz. 2008r
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Producenci rzadko zaprawiają cebule, a jeśli tak to podają informację o tym. Więc jeśli takiej nie było przy twoich cebulach, to powinnaś je zaprawić.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Gorczycy niestety nie mam, ale popiołu na full, jak tylko śnieg stopnieje to podsypię.
Grażynko, dwa mieczyki mają już kiełki, takie po 3 mm, co teraz zrobić? Namoczyć i do donicy?
Alutka, ja o takich super cebulkach nawet nie nie marzę, po wsadzanych jesienią tulipanach nie ma śladu! Czort wie, czy jeszcze coś wyrośnie!
Grażynko, dwa mieczyki mają już kiełki, takie po 3 mm, co teraz zrobić? Namoczyć i do donicy?
Alutka, ja o takich super cebulkach nawet nie nie marzę, po wsadzanych jesienią tulipanach nie ma śladu! Czort wie, czy jeszcze coś wyrośnie!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Wsadż do doniczki, albo do dużej butelki po mineralce tak jak opisałam to na poprzedniej stronie w uwadze. Myślę, że tą metodę spokojnie można stosować do wszystkich cebulowych.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Cieszę się Małgosiu, że dotarła. W tak dobrych rękach powinny rosnąć jak na drożdżach. Oberwij tylko kwiatki, żeby nie obciążały cebulki.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Agnieszko - oczywiście, że możesz. Sama już mam zamiar spróbować go ukorzenić, bo chciałabym mieć jeszcze jeden taki krzew w rezerwie. Zawsze jest większa szansa, że choć jeden przeżyje w razie niesprzyjającej zimy. Przypomnij się tylko latem, bez skrępowania. Wtedy właśnie się je rozmnaża.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Joluś - sama też zamierzam tak zrobić i nawet już mam kilka butli . Lilie już czekają na posadzenie.
Gabi - dzięki, że potwierdziłaś ten "patent" na sadzenie. Bardzo się cieszę, że jest skuteczny i sprawdzony przez Ciebie.
Gabi - dzięki, że potwierdziłaś ten "patent" na sadzenie. Bardzo się cieszę, że jest skuteczny i sprawdzony przez Ciebie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Cebulica dopiero wychodzi i ma krótkie przyrosty bladozielone. Zaś śnieżyca ma długie zielone liście. Cebulica dopiero zakwitnie w maju, czerwcu, a śnieżyce już przekwitają. U mnie przerastają się wzajemnie, bo kiedy śnieżyca przekwitnie to jej miejsce zajmuje cebulica i jeszcze przez dwa miesiące jest w tym miejscu zielono. Potem wszystko znika do następnego roku.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kogra
- Przyjaciel Forum

Muszę się pochwalić moimi nowymi nabytkami. Właśnie dzisiaj przyszły moje nowe chciejstwa - cudeńka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Grażynko dokładnie takie jak moje
co za zbieżność gustów 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie