Piękne masz to ptactwo. Ale najbardziej zaciekawiły mnie króliczki i świnki. Czy one w lecie nocują w ogrodzie? I czy mogą tak sobie jeść co chcą np. mokrą trawę?
od wiosny do jesieni są w ogrodzie,tylko króliczki wiosną wypuszczam w mojej obecności,bo lubią podskubywać młode pędy roślin.Jak rośliny mają już kilkanaście cm.wys.to króliczki im nie straszne.Swińki jedzą co chcą i kiedy chcą w wolierce z bażantami świńki mają swój domek i tam nocują,jak rano ok.6 wypuszczam bażanty to one też wychodzą.Gdy roślinki podrosną dołączają do nich króliki,wieczorem same idą do swojego pomieszczenia.Chodzą w czasie deszczu i jedzą mokre rośliny nawet rano ,kiedy jest rosa,To im nie szkodzi,może im zaszkodzić mokra trawa,która została ścięta i złożona na stos,taka mokra trawa szybko się zaparza i jest szkodliwa
Piękny masz ogród. I te ptaki :P
Zawsze marzyłam o czymś tak innym.
Wstyd się przyznać, ale nie miałam odwagi. A i bałam się ,że to za trudne .Mam duży ogród i też stawek . Może mogłabym tez...... Te kaczki kuszą. Pozdrawiam Ola ;:8
Taki kurki można kupić na giełdach lub wystawach a także na Alegro,tylko trzeba wiedzieć jakich się szuka .Utrzymanie ich jest bardzo łatwe,w niczym nie różnią się od zwykłych kur,chyba tylko wielkością i wyglądem