Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek An-ki

Post »

CUDOWNIE ;:167
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Czy na zdjeciu z Osteo jest Aspirynka? Śliczne zestawienie ;:138
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DR Jamain i nie powtórzył kwitnienia za to puszcza pędy jak oszołom.

Aniu, u mnie też, to chyba za sprawą tak dużych opadów. Ciekawa jestem czy gałązki przetrwają zimę.
Jeżeli nie przemarznie to ma na czym kwitnąć.
Pokazałaś piękne kwiaty Eyes for You i Burgund Ice. Lubię róże napakowane w płateczki, ale te są bardzo ładne. Chyba mi się gust zmienia :;230
Awatar użytkownika
jarko
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

an-ka pisze: Jestem ciekawa czy ktoś stosował na czarną plamistość fungicyd Falcon(zabiegi co 10-14 dni) i z jakim rezultatem?
Stosowałem Falcon, dając wiarę pozytywnej opinii wystawionej przez jednego z najbardziej doświadczonych producentów róż. Stosowałem, ale nie jako samoistny roztwór, ale w połączeniu z preparatami roślinnymi i mydłem z zawartością nanosrebra. Efekt: dopóki regularnie stosowałem, zero chorób. Ze względu na deszcze musiałem przerwać na prawie miesiąc: po ok. 20 dniach pojawiły się choroby. Ponieważ była to jednak mieszanka tego środka z innymi, nie wiem na ile pozytywne rezultaty przyniósł ten środek, a na ile dodatki do niego, a jeżeli tak to które?. Jestem pewny, że w przyszłym roku też go zastosuję, muszę tylko znależć drugi środek do przemiennego stosowania z Falconem. Najważniejsze przy jego stosowaniu, aby był skuteczny: REGULARNE OPRYSKI, od II poł. kwietnia do końca lipca. Od sierpnia opryski są nieskuteczne, dlatego warto w tym terminie zastosować środki uodparniające róże i przygotowujące je do przetrwania zimy. Uwaga: uważam, że jak już pojawi się czarna plamistość, to na równi z obrywaniem zakażonych liści (wywalać poza ogród!!), albo jeszcze ważniejszą czynnością, jest odkażenie podłoża na którym rosną róże, np. sprawdzonym roztworem mieszanki: skrzypu, czosnku, greipfruta (skuteczne!!). Ja mieszam mydła Himal: ze skrzypem i z silnym zapachem czosnku oraz dodaję jeden z kilku dostępnych na rynku preparatów greipfruta (z ręką na sercu, choć drogi, gorąco polecam, i to nie tylko jako środek prewencyjny, ale też interwencyjny). Choć długi post, to minimum, aby dać obraz.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Jarku serdeczne dzięki.Zbieranie i obrywanie zarażonych liści należy do porannego rytuału.
Jestem ciekawa czy stosowanie ZATO-nowoczesn ego środka do zapobiegania chorobom grzybowym (do owoców i warzyw) nie byłby też dobry dla róż.
Działa nawet na mokre liście.Trzeba to przetestować.
Dobrze już teraz przedyskutować wszystko za i przeciw aby wiosną stanąc od razu do walki z tymi chorobami.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

majka411 pisze:

Aniu, u mnie też, to chyba za sprawą tak dużych opadów. Ciekawa jestem czy gałązki przetrwają zimę.
Jeżeli nie przemarznie to ma na czym kwitnąć.
Pokazałaś piękne kwiaty Eyes for You i Burgund Ice. Lubię róże napakowane w płateczki, ale te są bardzo ładne. Chyba mi się gust zmienia :;230
Maju to n aturalna kolej rzeczy.Dwa lata temu nawet bym nie spojrzala na taką różę a teraz mnie zachwycają.
A Dr Jamain nie przemarzł zimą to i teraz miejmy nadzieję,że nie będą sroższe i róza dobrze przezimuje.
Muszę podsadzić jakąs białą z małymi,półpełnymi kwiatuszkami lub kremową bo wtedy uroda Dr.Jamain,a będzie podkreślona i wydobyta.

Lemko-tak ,to Aspirin i Osteospermum.

Dorotko -dziękuję.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja do Doktorka na podsadzienie zamówiłam Sovenir de la Malmaison.
Mój rośnie też przy takiej pergolce jak Twoja, Souvenira posadzę po środku , a z prawej strony mam jeszcze dwa clematisy. jeden w kolorzee Doktorka, a drugi kremowy.
W ten sposób zasłonię częś komórki sąsiada. ;:108
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Popatrz Maju mój doktorek już zaanektował sobie cały środek.Nawet jak go poupinam to już z boku wychodzą następne pędy.
Przemyśl czy nie będzie im za ciasno?Ja też chciałam z drugiej strony dać klematisy ale jak widzę muszę wybrać-róza czy pnącza.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moj też taki nachalny, a żeby było jeszcze lepiej to posadziłam dwa razem. Co ja teraz zrobię :( .
Może niech to wszystko sobie radzi samo. :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

ANIU pouczające są wypowiedzi Jarko i masz rację już teraz trzeba sie zastanowić czym pryskać na tego grzyba . P. Tapir jest na wystawie i Adrian jest zachwycony . Doktorek ostro poszedł do góry a Twoje oczy i Burgund piekne ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Jestem zauroczona Aniu twoją nowością
Obrazek
PIĘKNA CI ONA
Wiesz..... ;:196 zalazłam do Ciebie ,jako speca ........ ;:108
interesuje mnie biała pnąca kwitnąca na okrągło ,bezproblemowa róża ,,,,znasz takową ???? ;:180
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Anuś nie tylko Twoje Oczy są cudne mimo że takie mało płatkowe ale i Burgund - uwielbiam taki kolor ;:167
A na grzybki koniecznie trzeba pryskać, ja w tym roku pryskałam tylko dwa razy głównie drzewka owocowe i wiśnie stoją golusieńkie a jabłuszka gniją na drzewie. :evil:
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Aneczko p. TAPIR wystawia róże!!!!!Piokę ciasto na jutro. Będzie Krupniczek na skrzydełkach. Z koperkiem!!!! :;230 Czekam na Was z utęsknieniem!!!! ;:196 ;:167
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Anus pogrzebałam w necie i lepszy od ZATO / który nie jest chyba przewidziany do róż / będzie ten
http://www.e-cedrus.pl/pl,item,baymat_u ... ,2123.html
Co Ty na to ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34

Post »

[quote="an-ka"

Obrazek
[/quote]
Aniu a jakby ciachnąć te długaśne pędy ;:224 Może wziąłby się za kwitnienie, co myślisz? Też mam u siebie takich wyczenowców :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”