Storczyki Venus
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Storczyki Venus
Violka jest zachwycająca... zazdroszczę zapachu ;)
Justynko ja też jestem zachwycona, za każdym razem kupując nowego storczyka zastanawiam się czy będzie mu u mnie dobrze i czy zakwitnie warto czekać na każdego kwiatka.
Mam nadzieję, że kiedyś będę się też cieszyła z kwiatów Belliny na moje szczęście siedząc w mchu pięknie rośnie.
Liście ma jędrne i korzonki szybko rosną jeszcze tylko kwiaty

Mam nadzieję, że kiedyś będę się też cieszyła z kwiatów Belliny na moje szczęście siedząc w mchu pięknie rośnie.
Liście ma jędrne i korzonki szybko rosną jeszcze tylko kwiaty
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Julitko- piękna!!! Naprawdę można się zakochać, i to nawet bez zapachu, a co dopiero z nim... Piękny widok! 
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Agnieszko nawet nie wiesz jaka to radość wrócić po tygodniowym urlopie i zobaczyć, że takie cudo wita mnie piękną buźką
nie mogłam się napatrzeć i nawąchać

Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Julitko jak można się męczyć oglądaniem takiej piękności .No szkoda że ten zapach nie do przekazania .Bo pewnie słodki jak i ona 
Piękna 
Violacea to moja ulubienica wśród Phal. Będąc w Łańcucie kupiłam Phal. violacea var Malaysia. Może za jakiś czas też doczekam się takiego pięknego kwitnienia jak Twoje
Szkoda,że nie dotarłaś do Łańcuta. Miło byłoby Cię poznać.
Violacea to moja ulubienica wśród Phal. Będąc w Łańcucie kupiłam Phal. violacea var Malaysia. Może za jakiś czas też doczekam się takiego pięknego kwitnienia jak Twoje
Kasiu też żałuję, że nie można go przesłać bo razem z wyglądem tworzy cudo
Aga dziękuję i polecam jak dla mnie łatwy w uprawie zakupiony w lutym tego roku
Lauro to też moja ulubienica co prawda myślałam, że będzie bardziej podobna do kwiatków Dorotki, ale jej wybarwienie jest super. Na pewno będziesz zadowolona ze swojej Violaceii
Ja też żałuję, że nie dotarłam do Łańcuta mam nadzieje że w przyszłym roku się poznamy
Aga dziękuję i polecam jak dla mnie łatwy w uprawie zakupiony w lutym tego roku
Lauro to też moja ulubienica co prawda myślałam, że będzie bardziej podobna do kwiatków Dorotki, ale jej wybarwienie jest super. Na pewno będziesz zadowolona ze swojej Violaceii
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
-
kasia74

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Julitko piękna ta violka a i zapachu zazdroszczę, pewnie cudnie pachnie. Bellina też pewnie za jakiś czas zakwitnie, jej zapach też jest cudny.
Co do męża to sama robię podobnie, wcześniej też marudził, że wciąż nowe kwiatki skupuję, więc postanowiłam go do nich przekonać. Obecnie wszystkie zdjęcia mi robi, jak coś zakwitnie to mu je pokazuje a jak pachnie to daję wąchać. Może dżedaj nie jestem ale ten sposób skutkuje.
Co do męża to sama robię podobnie, wcześniej też marudził, że wciąż nowe kwiatki skupuję, więc postanowiłam go do nich przekonać. Obecnie wszystkie zdjęcia mi robi, jak coś zakwitnie to mu je pokazuje a jak pachnie to daję wąchać. Może dżedaj nie jestem ale ten sposób skutkuje.
Tak Kasiu i tu się z Tobą zgodzę ja też go zaangażowałam do zdjęć robi lepsze, a przy okazji może podziwiać ich kwitnienie i oswajać się z nimi. Jeśli chodzi o Bellinę to mam nadzieje, że może w przyszłym roku zakwitnie wygląda coraz lepiej 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- akwarybka
- 500p

- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Julitko, dawno mnie tu nie było i proszę; same cudowności u Ciebie
Botaniki są wspaniałe, tak jak i hybrydki 
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Julitko, cudowny kwiatuszek
Zapachu zazdroszczę
Szkoda, że storczyków nie można ukorzeniać tak jak fiołków, bo zamówiłabym listka
Może to i lepiej, bo nasze Phalaenopsisy miałyby tylko pędy i korzenie
.
Zapachu zazdroszczę
Szkoda, że storczyków nie można ukorzeniać tak jak fiołków, bo zamówiłabym listka
Iwonko dziękuję w imieniu storczyków
Basiu miło mi, że wpadałaś cieszy mnie to, że Ci się podobają moje storczyki
Lucynko dziękuje w imieniu Violki
, ale muszę Ci przyznać śmiesznie by wyglądały storczyki bez liści
przypuszczam, że mój M wszystkie by wyrzucił, ale z drugiej strony więcej by się na parapecie zmieściło

Basiu miło mi, że wpadałaś cieszy mnie to, że Ci się podobają moje storczyki
Lucynko dziękuje w imieniu Violki
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Mireczek1965
- 200p

- Od: 3 sie 2011, o 12:06
Piękna kolekcja. Posiadasz niezwykłe okazy, cieszą oczy, można się w Twoich kwiatach zakochać. Moja kolekcja jest skromna, mam jednak nadzieję, że niebawem ulegnie powiększeniu. Życzę sukcesów. 
- dorotakol

- Od: 30 maja 2009, o 20:03
Ale się ciesze, że Twoja jest też ładnie wybarwiona - pachnące cudo

Pozdrawiam Dorota!
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;
cz.2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=45150" onclick="window.open(this.href);return false;