Uploaded with ImageShack.us

To temat rzeka i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na tak postawione pytanie bez znajomości warunków uprawy od produkcji rozsady począwszy.dalekiport pisze:mam pytanie odnośnie plenności papryki słodkiej, pięknie rośnie,już się wybarwia, ale na krzaczkach są 3 max 4 sztuki.
Papryka potrafi bardzo dobrze regulować liczbę zawiązków owoców, w zależności od możliwości ich wykarmienia.
Na roślinach, których wzrost nie jest w żaden sposób kontrolowany, dojrzewa 4?6 owoców o masie około 500 g,
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=865Im bardziej precyzyjne cięcie, tym liczba owoców jest większa,
 dodatkowo chyba lata by mi zabrakło żeby krzak wytworzył tyle pędów
 dodatkowo chyba lata by mi zabrakło żeby krzak wytworzył tyle pędów 

Czy przypadkiem Twoja "Jabłkowa" to węgierska odmiana Alma Paprika, bo u nich alma znaczy jabłko? Też(?) mam takie nasiona, i papryki powinne być "tylko" półostre.mirzan pisze:Papryka jabłkowa

Nasiona pochodzą z Czech,w paczce było kilka kolorów tego samego kształtu.Wyszły tylko białe,GunnarSK pisze:Czy przypadkiem Twoja "Jabłkowa" to węgierska odmiana Alma Paprika, bo u nich alma znaczy jabłko? Też(?) mam takie nasiona, i papryki powinne być "tylko" półostre.mirzan pisze:Papryka jabłkowa