Uploaded with ImageShack.us
To temat rzeka i nie ma jednoznacznej odpowiedzi na tak postawione pytanie bez znajomości warunków uprawy od produkcji rozsady począwszy.dalekiport pisze:mam pytanie odnośnie plenności papryki słodkiej, pięknie rośnie,już się wybarwia, ale na krzaczkach są 3 max 4 sztuki.
Papryka potrafi bardzo dobrze regulować liczbę zawiązków owoców, w zależności od możliwości ich wykarmienia.
Na roślinach, których wzrost nie jest w żaden sposób kontrolowany, dojrzewa 4?6 owoców o masie około 500 g,
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=865Im bardziej precyzyjne cięcie, tym liczba owoców jest większa,
Czy przypadkiem Twoja "Jabłkowa" to węgierska odmiana Alma Paprika, bo u nich alma znaczy jabłko? Też(?) mam takie nasiona, i papryki powinne być "tylko" półostre.mirzan pisze:Papryka jabłkowa
Nasiona pochodzą z Czech,w paczce było kilka kolorów tego samego kształtu.Wyszły tylko białe,GunnarSK pisze:Czy przypadkiem Twoja "Jabłkowa" to węgierska odmiana Alma Paprika, bo u nich alma znaczy jabłko? Też(?) mam takie nasiona, i papryki powinne być "tylko" półostre.mirzan pisze:Papryka jabłkowa