Ogródek pod dębami, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek pod dębami, cz. 3

Post »

Witaj Wandziu, miłej zabawy w sobotę. :wit
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tajeczko, ja się wcale nie martwię nadchodzącą jesienią. Uwielbiam tę porę roku. Taką barwną i łagodną. Może jest mniej kolorowych kwiatów, ale za to zieleń zamienia się stopniowo w czerwienie, cynamon, burgunda...

Daluniu, u mnie tak jak u ciebie widać jednak początki jesieni. Na razie słabiutkie, ale z każdym dniem coraz bardziej widoczne. Może nie chodzi o sam widok, ale ja to jakoś czuję w sobie. To rozleniwienie, dystans, spokój. Na pewno wiesz, o co mi chodzi. Słońce przestało być żółte, a zaczyna robić się złociste. Nie sądzisz?

Obrazek Obrazek

Klarysko, ja strasznie chciałabym cię poznać. Czasem wydaje mi się że nasz kraj jest dość mały, ale przy okazji takich spotkań widać, że jednak jest ogromny i dzielą nas duże odległości. Niestety.

Malinko, ja już myślałam, że liliowce skończyły swoją pieśń, ale jednak nie, bo od czasu do czasu jeszcze jakiś zakwita. Dokupiłaś sobie kilka nowych. Ja też. Obsesja jakaś, czy co?

Obrazek Obrazek

100krotko, ja właśnie najbardziej lubię to słoneczko przeświecające przez korony drzew. Szczególnie teraz. Ale jest to nadzwyczaj rozleniwiające. Człowieka ogarnia taka błogość i nic już więcej nie chce mu się robić. Wiadomo, że takie drzewa rosną latami. Trzeba więc wystrzegać się pokusy ich wycinania, gdy kupuje się nową działkę. A niestety, bardzo wiele osób wycina wszystko w pień, pozostając potem na patelni i skwarze. Ten nasz dąb urósł w idealnym miejscu, bo przed tarasem, ale nie za blisko. Lubimy go bardzo.

An-ka, no więc jadę, jadę. I żałuję, że nie będzie tam więcej osób z zaprzyjaźnionych ogrodów. W tym również ciebie :D Biorę oczywiście aparat i będę cykać to i owo :)

Izuniu, rzeczywiście nie ma u mnie pustych plam, czego czasem strasznie żałuję, bo zaraz miałabym czym je wypełnić. Zazdroszczę niektórym, a także tobie, kawałka pięknie utrzymanego trawniczka, bo i na takiej zielei dobrze jest zawieścić wzrok i marzyć. Ten ptak, o którego pytasz, to kruk. Ale z metalu :) Ma odstarszać gołębie, które paskudzą nam na elewację. Mam takie dwa i muszę powiedzieć, że są wyjątkowo skuteczne :D

Krysiu, masz rację, teraz w końcu nadchodzi czas na odpoczynek i rozkoszowanie się słoneczkiem, które nie jest już tak natarczywe. Jeszcze telko trochę jesiennych przesadzeń, a potem można sobie usiąść i patrzeć, patrzeć...

Igo, miło mi, że znalazłaś chwilkę. Ja wiem, że ty lubisz takie forumkowe eskapady, przyjeżdżasz czasem z tak daleka. Życzysz mi miłego spotkania, a więc wnioskuję, że cię w szkółce nie będzie. Szkoda, bo chciałabym cię poznać. ;:108

Jest jeszcze w ogrodzie trochę barw. Niektóre różyczki powtarzają kwitnienie, gdzieniegdzie widać kwatostany host, ostatnie liliowce i lilie. Cudowne złote promienie słoneczka wspaniale podświetlają wszystkie kwiaty i rośliny. Krzewy i drzewa stają się takie tajemnicze.

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu,do zobaczenia jutro.Myślę,że nie będziesz się tak spieszyła jak ostatnio?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Małgosiu, na pewno nie będę się śpieszyć. Poprzedni to córka śpieszyła się na swoje spotkanie, a teraz jadę z M, a on wie, że nie może mnie popędzać.
A teraz wyobraź sobie, że przeglądam katalog i wybieram, co mam kupić. Chyba rozejrzę się za klonikami. Poradziłabyś mi, jaki warto u siebie mieć?
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,ja niestety nie mam ani jednego,prędzej coś bedzie wiedziała Agunia,ona ma takie rarytasiki.Ja nie wiem po co jadębo nie mam juz miejsca w ogrodzie,ale jakieś hortensje jeszcze upchnę.Chciałabym świerk jak oni mają w ogrodzie pokazowym,co ma przyrosty w kolorze czerwonym,ale przeglądając ich oferte nie widziałam. 10GO WRZEŚNIA U NAS JEST AGRA przez 2 dni,więc może u nas dostanę.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu ale Ci zazdroszczę...oczywiście sobotniego spotkania, no i zakupów :wink:
O floksach pamiętam, tylko czekam, aż przekwitną ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu życzę udanego spotkania pozdrów grupę mazowiecką. Bardzo żałuję że nie udało nam się wybrać .
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu uwielbiam Twoje fotografie :wink:
Wyglądają jak pocztówki .
Masz dar dziewczyno , robisz sliczne zdjęcia i stworzyłaś fajny ogród .
Życzę udanego spotkania Forumowego :uszy
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Iwonko, te zakupy to tylko pretekst. najważniejsze będzie spotkanie :D Bardzo dziękuję za pamięć w sprawie floksików, kochana jesteś ;:196

Jolu, pozdrowię, pozdrowię, dzięki w imieniu grupy ;:196

Agatko123, dziękuję ;:196 Jak mi się miło zrobiło :D :D

Na dobranoc chciałabym wam pokazać ten oto widoczek, który autentycznie mnie wzruszył. Podczas długiego weekendu byliśmy nad jeziorem w Węgorzewie i nad brzegiem zobaczyłam takie właśnie naturalne doniczki zasiedlone przez rozmaite trawki i chwaściki, a nawet drzewka.
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Wandziu, to zdjęcie to mistrzostwo świata ;:63 ;:63 ;:63
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Późne sierpniowe lato w Twoim ogrodzie jest śliczne, słonko prześwituje przez liście i robi się nastrojowo. Ach posiedzieć w takim ogrodzie, co ja mówię w żadnym ogrodzie nie mogę siedzieć bo teraz dopiero zaczyna się robota, jesienne wykopki i przekopki. Wandzi a wiesz jakie to hosty tak późno kwitną bo moje już dawno przekwitły. :?
Miłego spotkania i owocnych zakupów. ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Cudne te naturalne doniczki - może by tak ściągnąć pomysł i takie zrobić ??
Pozdrawiam i życzę miłego spotkania . ;:196 :wit
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Olszynki potrafią urosnąć wszędzie gdzie tylko kawałek miejsca sie znajdzie i wilgoć :heja

Ja też życzę udanego spotkania :wit :wit może kiedyś też uda mi się wybrać :uszy
Awatar użytkownika
przemekg
1000p
1000p
Od: 9 sty 2010, o 16:59

Post »

Witaj Wando, widzę ze jutro się spotkamy :D chociaż ostatnio zapamiętałem że wpadłaś jak błyskawica i już Cię nie było :wink: a odnośnie ciekawych klonów to polecam Carniwal, i Esk Sunset o ile jeszcze będzie, uroku tych odmian chyba nikt nie zakwestionuje.
Pozdrawiam
Cz. I
Cz. II
haszka
200p
200p
Od: 5 cze 2011, o 00:06

Post »

Wandziu miłego spotkania i pozdrowienia dla całej grupy....my mamy 16 września:)...cudowne zdjęcie znad jeziora jak i Twojego sierpniowego ogrodu.
Pozdrawiam Halina.........

Druga miłość Haszki - ogród
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”