Balkogródek Katarzynki
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Balkogródek Katarzynki
@ Katarzynka ? No na Provado piszą, że jest skuteczne na mączliki. Wsadzasz pałeczkę do gleby a po tygodniu masz spokój. Plus kilkutygodniową ochronę roślin przed wszelkimi owadami. Szkoda, że na przędziorki to nie działa.
U mnie niestety okazało się jednak, że Provado mi już brakuje... Ale i tak chyba mączliki cholera wzięła, bo też i przy okazji oprysków przeciw grzybom psiknąłem trochę bifentryną (w tym samym czasie pryskałem również krotona przeciwko przędziorkom). I chyba pomogło. W każdym razie już ich nie widzę.
Pozdrawiam!
LOKI
U mnie niestety okazało się jednak, że Provado mi już brakuje... Ale i tak chyba mączliki cholera wzięła, bo też i przy okazji oprysków przeciw grzybom psiknąłem trochę bifentryną (w tym samym czasie pryskałem również krotona przeciwko przędziorkom). I chyba pomogło. W każdym razie już ich nie widzę.
Pozdrawiam!
LOKI
-
- ---
- Od: 29 cze 2009, o 13:22
katarzynka575 pisze:Dawid jakby co to wiem kto się zajmie moimi różami![]()

Storczyś od Ciebie pięknie się przyjął, i rosną mu cudne korzoneczki

Jutro jak nie zapomnę to go obfocę

Nie wiem jak to się stało, że tak dawno mnie tu nie było :P
Pięknie Kasieńko wygląda Twój balkonowy ogródek... Zazdroszczę inwencji twórczej ;) Mnie brakło pomysłów na tegoroczny balkon...
Może w przyszłym roku...
Pięknie Kasieńko wygląda Twój balkonowy ogródek... Zazdroszczę inwencji twórczej ;) Mnie brakło pomysłów na tegoroczny balkon...

Może w przyszłym roku...
-
- ---
Kasiu, poproszę foteczki z balkonu 

-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Szamanko miło że zajrzałaś a balkon zdążysz urządzić .Zimowe wieczory można wykorzystać do projektowania
Dawid właśnie miałam pokazać co to też u mnie się na balkonie dzieje
W weekend byłam w Ogrodzieńcu ,zwiedzałam ,podziwiałam ,chodziłam tu i tam i zobaczcie co spotkałam na skałkach w okół zamku
fantastyczne skalniakowe
i jeszcze takie
To podsunęło mi pomysł
to już w moim skalniaku

Przyznam się że przywłaszczyłam sobie kilka maleńkich rozchodniaczków i chcąc stworzyć im podobne warunki jakie mają w naturze przywiozłam trzy kawałki ruin zamku
.To są świetne kawałki skałek z dziurami w których mogą rosnąć roślinki .Trochę ziemi i proszę
a to cudo już kupiłam mam w swoim skalniaku trochę Jury Krakowsko-Częstochowskiej czyli szlakiem orlich gniazd 
Dawid właśnie miałam pokazać co to też u mnie się na balkonie dzieje

W weekend byłam w Ogrodzieńcu ,zwiedzałam ,podziwiałam ,chodziłam tu i tam i zobaczcie co spotkałam na skałkach w okół zamku

To podsunęło mi pomysł

Przyznam się że przywłaszczyłam sobie kilka maleńkich rozchodniaczków i chcąc stworzyć im podobne warunki jakie mają w naturze przywiozłam trzy kawałki ruin zamku

-
- 1000p
To był skalniaczek a teraz w skrócie co na balkonie
teraz kwitną białe ,czerwona w pąkach ,czekam jeszcze na jasno różową ,choć ta coś stanęła w miejscu
dzwonki z przeceny ładnie odbiły i kwitną
Arabelle też wzięła się do kwitnięcia
I na koniec coś dla Justynki
truskawki te od Justynki i ta którą przyniosłam zdziczałą ze spaceru dobrze się czują i pięknie rosną wypuszczają nowe pędy .Na wiosnę będę musiała chyba pomyśleć o jakiejś długiej skrzynce dla nich
A tak ogólnie jakby jesień pomału zaglądała teraz jeszcze czekam na jesienne krokusy ciekawa jestem czy urosną i czy zakwitną ?

I na koniec coś dla Justynki

A tak ogólnie jakby jesień pomału zaglądała teraz jeszcze czekam na jesienne krokusy ciekawa jestem czy urosną i czy zakwitną ?
- Locutus
- Kontakt:
Ja bym na Twoim miejscu nie chwalił się rozkradaniem ruin ? za to pewnie na kilka lat można pójść siedzieć. 
Pozdrawiam!
LOKI

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Kochani to miejsca w więzieniu by brakło .W okolicach zamków które są już ruinami większość mieszkańców ma płoty z tych ruin lub ściany w domach
Łukasz na kamieniu jest odbita muszla (nie wiem jak to fachowo się nazywa ,bo jakoś się nazywa)

Łukasz na kamieniu jest odbita muszla (nie wiem jak to fachowo się nazywa ,bo jakoś się nazywa)
-
- 1000p
-
- 1000p
Łukasz to jakoś się nazywa, może amonit ,ale niestety nie wiem
-
- ---
A jak zimują te miniaturowe róże?
Tak jak te rabatowe?
Nie przemarzają?
Tak jak te rabatowe?
Nie przemarzają?
- Locutus
- Kontakt:
Amonit, amonit. 
A co do fuksji ? widzę, że nie tylko moja ma problemy z rozwijaniem kwiatów.
Tak czy siak, balkonik masz cudowny.
Pozdrawiam!
LOKI

A co do fuksji ? widzę, że nie tylko moja ma problemy z rozwijaniem kwiatów.
Tak czy siak, balkonik masz cudowny.

Pozdrawiam!
LOKI
-
- 1000p
Dawid ja róże będę zimowała w domu ,tak jak fuksje ,zobaczymy bo róże pierwszy raz .
Lokidziękuję za uznanie i potwierdzenie że to amonit, bo wiedziałam że takie twory natury jakoś fachowo się nazywają
No fakt moja fuksja zachowuje się jak Twoja ,może w przyszłym roku będzie lepiej ,jak przezimuje
Lokidziękuję za uznanie i potwierdzenie że to amonit, bo wiedziałam że takie twory natury jakoś fachowo się nazywają

No fakt moja fuksja zachowuje się jak Twoja ,może w przyszłym roku będzie lepiej ,jak przezimuje

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Hoho...Szalejesz z tym balkonem ;) Wnet Ci zarośnie tak, że nie Będziesz mieć widoku poza nim.
Truskaweczka już duża, a za rok będzie o wiele większa. Szykuj głęboką skrzynkę na nią
Truskaweczka już duża, a za rok będzie o wiele większa. Szykuj głęboką skrzynkę na nią