Uprawa iglaków z nasion.
Re: Uprawa iglaków z nasion.
nie no ok wymiary są. Jak na początek to dość wystarczający
Ja osobiście mam dwa namioty foliowe ale takie 4 x10 m i wystarcza mi spokojnie miejsca
-
patryk2337
- 200p

- Od: 20 cze 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
W przyszłości szkółkę mogę prowadzić na areale 10 ha więc mam duże pole do popisu.
Możesz dokładniej mi opisać zastosowanie osmocote, termin, dokładna nazwa, zastosowanie
Możesz dokładniej mi opisać zastosowanie osmocote, termin, dokładna nazwa, zastosowanie
Nawóz nazywa się osmocote jest no nawóz długo działający ja go dodaje po prostu do ziemi tak mniej więcej dwie garści na 80l ziemi i wszystko wazem mieszam a potem doniczkuje te małe sadzonki. Super jest to że nie musisz póżniej latać co miesiąc i sypać jakimiś innymi nawozami. I to nawożenie spokojnie Ci wystarczy aż do momentu kolejnego przesadzenia.
-
patryk2337
- 200p

Do jakiś roślin się nadaje ? Jest uniwersalny ?
Jak robiłem sadzonki to torf już miał w sobie składniki odżywcze
Jak robiłem sadzonki to torf już miał w sobie składniki odżywcze
Jest uniwersalny w prawdzie nadaje się do wszystkich roślin. Ja staram się w torfie samym nie sadzić bo z moich obserwacji zauważyłem że jak torf przeschnie to zbija się w bryłe i cięko taką rośline dobrze podlać. Mozesz mieszać torf z ziemią kompostową ja tak robie i ziemia kompostowa rozlużnia bryłe a poza tym ma dużo w sobie składników odrzywczych.
-
patryk2337
- 200p

Ja mieszałem ze zwykłą czarną ziemią. 60 % torfu i 40 % ziemi. Trzyma wilgoć dobrze.
A co ze szkodnikami ? pryskać zapobiegawczo ?
Możesz mi to zobrazować ?
A co ze szkodnikami ? pryskać zapobiegawczo ?
Możesz mi to zobrazować ?
ja pryskam objawowo. Jak widzę że coś się dzieje nie tak to od razu pryskam wszystko
-
patryk2337
- 200p

Na razie dzięki. Jak będę miał pytania to będę pisał.
Może mi ktoś powiedzieć czego jeszcze nie wiem a powinienem wiedzieć ?
Może mi ktoś powiedzieć czego jeszcze nie wiem a powinienem wiedzieć ?
-
Pawel Woynowski
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trudne pytanie, lecz odpowiedź będzie łatwa, skoro je zadajesz to znaczy że jeszcze niczego nie wiesz 
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
-
patryk2337
- 200p

Chodziło mi o ten temat ! W takim razie po co jest to forum ? żeby pytać .
Czasem forumowicze zachowują się jakby byli najmondrzejsi na świecie ( zapomniał wół jak cielęciem był ) nie przejmuj się po prostu musisz ignorować takie posty 
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
A jak odpowiedzieć na pytanie jeśli nie wiemy co wiesz ?
Próbuj, jak zaczną się jakieś problemy albo będziesz miał bardziej konkretne pytania to dopiero pytaj.
Próbuj, jak zaczną się jakieś problemy albo będziesz miał bardziej konkretne pytania to dopiero pytaj.
-
Pawel Woynowski
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Pawle, jakie pytanie taka odpowiedź. Jak można odpowiedzieć na tak zadane pytanie, skoro nie wiem co Patryk już wie, czy ja jestem jasnowidz? On sam nie potrafi sprecyzować, o co mu chodzi, a ja mam wiedzieć czego On nie wie w temacie "uprawy iglaków z nasion".Pawel01 pisze:Czasem forumowicze zachowują się jakby byli najmondrzejsi na świecie ( zapomniał wół jak cielęciem był ) nie przejmuj się po prostu musisz ignorować takie posty
W takim razie dlaczego Ty mu nie odpowiedziałeś, czego On nie wie, odpowiem Ci, bo Ty również tego nie wiesz. Poza tym pohamuj się z oceną innych użytkowników bo ich po prostu nie znasz.
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Drogi Panie Pawle. Jak by Pan przeczytał wszystkie posty to zauważył by Pan że akurat Patrykowi pomogłem we wszystkich jego pytaniach, mówi Pan również żebym nie oceniał innych forumowiczów a Pan co teraz robi oceniając mnie że nie znam odpowiedzi na jego pytania i Patryka że nie zna się na niczym? Nie odpowiadałem mu bo poprosił innych forumowiczów o wypowiedź a nie tylko mnie. Pozdrawiam
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Nadal nie wiem czego nie wie Patryk ale powinien poczytać ten temat