Rabatka floksowa w cudnych odcieniach różu i fioletu, kosmos taki delikatny przy nich...
Mój fijoł
- ElzbietaaG
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój fijoł
Czy zdjęcie nie przekłamuje koloru Goryczki krzyżowej, naprawdę jest tak intensywnie niebieska ?
Rabatka floksowa w cudnych odcieniach różu i fioletu, kosmos taki delikatny przy nich...
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Oliwko-na własnej piersi hodowane
Jagusia, z goryczką chińską mi się nie udało.
Miriam
Zapraszam
Elżbieta-jest właśnie taka, niebieska. W przyszłym roku zostawię onętki przy floksach
Odwiedziła mnie dziś Iza, bardzo miła wizyta. Ja coś dostałam i Iza też
Czekam na drugie kwitnienie róż, a na razie ostatni kwiatek Fujimusume.

Kwitnie nadal pięciornik. Na zdjęciu widać, że kwiaty są na początku różowe, potem bieleją.

Jagusia, z goryczką chińską mi się nie udało.
Miriam
Elżbieta-jest właśnie taka, niebieska. W przyszłym roku zostawię onętki przy floksach
Odwiedziła mnie dziś Iza, bardzo miła wizyta. Ja coś dostałam i Iza też

Kwitnie nadal pięciornik. Na zdjęciu widać, że kwiaty są na początku różowe, potem bieleją.

- bonia244
- 1000p

- Od: 19 lis 2010, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu - wielkie dzięki za gościnę i ...wymianę
Miło było Was poznać! Mam nadzieję, to dopiero początek naszej znajomości
Po obiedzie idę "walczyć" z sadzeniem ( jak nie będzie padało, bo pogoda kiepska
)
Nie wiem jak to się stało, ale pięciornika wczoraj nie przyuważyłam
Nie wiem jak to się stało, ale pięciornika wczoraj nie przyuważyłam
- ewamaj66

Bożena, to potworny szczawik
Jednoroczna roślina, która sieje się jak głupia. Żal mi wszystko wyrywać, bo ładne listki i rośnie też tam, gdzie nic innego nie chce.
Iza, też mam taką nadzieję
Pięciornika nie zauważyłaś, bo już było ciemno i mało czasu
Została za to jedna doniczka z maleństwem ze skalniaka, które Ci się podobało. Zostawię to w doniczce i spróbuję namówić M na wyjazd do brata- w drodze powrotnej może byśmy się zobaczyły. Ale to naprawdę nic pewnego. Twoje rośliny już siedzą
Wiciokrzewem podzieliłam się z sąsiadką, bo dużo go było, a tak obie możemy się cieszyć. Ma to też głębsze uzasadnienie-sąsiadka ma "zielony palec", jeśli u mnie się nie przyjmie, u niej na pewno. Będę mogła odskubać 
Iza, też mam taką nadzieję
- ElzbietaaG

- Od: 16 sie 2008, o 14:57
" zielony palec " - dobre, dobre
nie znałam wcześniej takiego określenia.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Goryczka fajna. Ty tez masz 'zielone łapki'-tyle roślin z nasion
Pogoda sprzyja życiu towarzyskiemu. Fajnie, ze mogłyście się spotkać.
Pogoda sprzyja życiu towarzyskiemu. Fajnie, ze mogłyście się spotkać.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
- Francesca

- Od: 25 maja 2010, o 13:16
Piękny kolor tego Fujimusume, dziś kilka takich samych mówiło do mnie "kup mnie, kup mnie", ale musiałam odmówić...
A jaka piękna Królowa Jadwiga była... 
Ewo, mój pięciornik Lovely Pink rósł w słońcu i tak bielał, teraz poszedł na wystawę północno-zachodnią i ma bardziej intensywnie różowy kolor
.
Ewo, mój pięciornik Lovely Pink rósł w słońcu i tak bielał, teraz poszedł na wystawę północno-zachodnią i ma bardziej intensywnie różowy kolor
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Moj bialy pieciornik, to Pink Queen
ale bylo napisane, ze w pelnym sloncu kwiaty przebarwiaja sie na bialo.
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Ewciu piszesz,że " to potworny szczawik" i walczysz z nim od lat ale popatrz jak ładnie wygląda na zdjęciach.
Czytam o spotkaniu z Izą ... bardzo miłe są takie spotkania w realu a przy okazji mozna pomyśleć o większej wymianie.
Pozdrawiam życząc poprawy pogody (sobie też)
Czytam o spotkaniu z Izą ... bardzo miłe są takie spotkania w realu a przy okazji mozna pomyśleć o większej wymianie.
Pozdrawiam życząc poprawy pogody (sobie też)
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Bardzo się cieszę na ewentualne kolejne spotkanko
Twoja przezorność odnoście wiciokrzewu jest godna podziwu. Z tą zielonozakręconą sąsiadką to masz super! Tylko pozazdrościć. Ja już sobie wymyśliłam, że gdyby Ci się udało namówić M na wrześniowe targi to w drodze powrotnej musielibyście ( obowiązkowo!) zahaczyć o Elbląg. Zacznij już nad tym pracować. Do targów został miesiąc...
- ewamaj66

Elżbieta, gdzieś przeczytałam i spodobało mi się. Bardzo obrazowe
Justyna, na szczęście nie pamiętam, ile razy nie udało mi się wyhodować jakiejś rośliny z nasion. Lista z pewnością byłaby dłuższa
A rosną i są widoczne tylko udane eksperymenty.
Francesca, mam go od czerwca, kupiłam kwitnący, naprawdę długo ładnie wygląda. Należy jeszcze pamiętać, ze ukrzywdziłam pąki przy przesadzaniu
Jule, nie znam nazwy swojego pięciornika. Lubię go także dlatego, że się zmienia.
Krysiu, spotkanie sprawiło mi wielką przyjemność
Nie padało, co należy uznać chyba za wielkie szczęście. Pogoda doprowadza mnie do rozpaczy
Iza, sąsiadka o wiele wcześniej miała swój ogród. Dużo się od niej nauczyłam
Targi niestety nie wchodzą w rachubę. We wrześniu testujemy Olsztyn, jest dużo bliżej.
Justyna, na szczęście nie pamiętam, ile razy nie udało mi się wyhodować jakiejś rośliny z nasion. Lista z pewnością byłaby dłuższa
Francesca, mam go od czerwca, kupiłam kwitnący, naprawdę długo ładnie wygląda. Należy jeszcze pamiętać, ze ukrzywdziłam pąki przy przesadzaniu
Jule, nie znam nazwy swojego pięciornika. Lubię go także dlatego, że się zmienia.
Krysiu, spotkanie sprawiło mi wielką przyjemność
Iza, sąsiadka o wiele wcześniej miała swój ogród. Dużo się od niej nauczyłam
- klarysa

Ewciu, mówmy tylko o sukcesach
A widać, ze spore.
Wiem coś o sąsiadkach z ogródkami i ich 'magicznych zielonych paluszkach'. Mam takowe
Dlatego moimi nadwyżkami (na razie takimi zwyklakami) dzielę się z tymi, których ogródki dopiero powstaja a z funduszami na ich zakup lub znajomością roślin różnie bywa.
Co to znaczy, testujemy Olsztyn?
Wiem coś o sąsiadkach z ogródkami i ich 'magicznych zielonych paluszkach'. Mam takowe
Co to znaczy, testujemy Olsztyn?
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...
- ewamaj66

Justyna, targi odbywają się też w Olsztynie, ale nigdy tam nie bylam
Kuzynka mnie namówiła, żeby pojechać. Odbywają się tak, jak w Starym Polu czyli rośliny, zwierzęta i maszyny. Sprawdzę 
- klarysa

To u nas takie w Lubaniu koło Kościerzyny. Są w kwietniu, czerwcu i wrześniu. Muszę sprawdzić termin. Może ktoś z "kaszubskich" tez się wybiera?
Edit: Znalazłam w Lubaniu 17-18 .09 a w Starym Polu tydzień wcześniej.
Edit: Znalazłam w Lubaniu 17-18 .09 a w Starym Polu tydzień wcześniej.
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...