Ogródek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Re: Ogródek An-ki

Post »

Anuś tak to prawda co pisze Grażynka że po 3 latach mordęgi z nim zniszczyłam go miałam go po prostu dosyć. Ty też to w końcu zrobisz bo w donicy czy w ziemi też będzie chorował tak to już z nim jest.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dexter pracowity koteczek i ładnego robaczka sobie znalazł. :;230

Anka napisała:
Maju łażą za Tobą bo sa naprawdę urocze.Zresztą mogą się czepiać bo masz dużo miejsca :lol:
Miejsca dużo ale w kieszeni pusto. :(
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

an-ka pisze:Chatte-Izo dzisiaj byłam u Nelci i przykazałam poszukać pilota. :lol:Dla Ciebie Chartreuse ,pachnąca olejkiem różanym.
Zdrowa ,chociaż rośnie w pobliżu dwóch krzaczków Dronning Margrethe,które sa okropnie zainfekowane czarną plamistością.
(a w czerwcu były takie dorodne i zdrowe)

Obrazek

Anuś cudna Ci ona! ;:167 ;:167 Będę zaglądała, żeby podziwiać.
Niestety, czarna plamistość poszła w tym roku szybciorem :? ....jakby nie patrzeć w lipcopadzie nastała nam pora monsunowa ;:223 ;:223
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja jestem zaskoczona moimi rożami. Jak na razie sobie radzą.
A Szekspir jest super.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Małgosiu właśnie czytam też w innych wątkach jak piszesz o zdrowiu Szekspira-a może to nie on? :idea:
Chociaż u Ciebie wszystkie róże sa w dobrej kondycji.Ale Ci zazdroszczę(pozytywnie)

Empuzko-dzięki.Mnie też zauroczyła-oby przeżyła w dobrej kondycji zimę.

Majko
no tak,ale pociesz się bo jak czytałam(Ty też) u Vertigo to ona dopiero ma wydatki.My kupujmy w miarę naszych możliwości. :lol:

Danusiu wykopałam go-ma śliczny system korzeniowy i... na razie moczy się w wiadrze-jutro zadecyduję co z tym gagatkiem zrobić.

Izo-Dexter zawsze gdzieś się wałęsa i przychodzi na posiłki i właśnie około 11-12 w nocy do łóżeczka a o 4-5 rano znowu wyrusza na łowy.Jest niereformowalny-robi co chce.

Haszko-Halinko piękny to prawda ale jak jestem u Izy Chatte to dopiero jest co podziwiać.

Jadziu nie rozumię czemu one milczą-przcież razem z Wami kupowałam.Aczyja to gąsienica?- nie mam pojęcia.Wypasiona nieżle.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

oliwka pisze:Ale piękne kocisko :shock:

Mam i Szekspira 2000 i Fishermana.
Pierwszy zdrowy na razie, drugi golutki, ale jest w donicy, z sadzonki zresztą, więc mnie niezbyt denerwuje.
No popatrz jak to z tymi różycami bywa.W zeszłym roku Fisherman,s był dość zdrowym krzakiem a na dzień dzisiejszy już chorują(mam 2 szt)

Vertigo-MoniuKot z odzysku-przybłęda.Podobno rasowy-syberian płowy-mnie obojętne jakiej rasy czy dachowiec-zaczynam je podziwiać ,bo kocham ,od zawsze.(ale psy bardziej)
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko popatrz,nie ma reguły co do zdrowotności danej róży.Nam chorują a u Oliwki i Margo jest w dobrej kondycji.

Tatio-Marto -prawda,że słodziak?Kiedy planujesz wyjazd w nasze strony?
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Ja na różach nie wiele się znam, na wiosne kropiłam razem z drzewami sylitem, jesienią miedzianem, a teraz też łysieją od chorób grzybowych. W OBI kupiłam środek przeznaczony do róż ale w ogrodzie chodzi wniusia, rosną dla niej poziomki wiec nie moge w lecie kropic. Mam tylko wielkokwiatowe, w czerwcu przekwitły i żadna z nich ozdoba albo ze mnie ogrodniczka...
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krysiu.Wielkokwiatowe lubią chorować ale na dzień dzisiejszy to można taką opinię wystawić prawie każdej róży.
Nie pryskałam żadną chemią a nawet gdybym się zdecydowała to leje z małymi przerwami-więc oprysk jest bezsensowny.
Musisz koniecznie do nas się wybrać to gwarantuję,że szybko się poznasz na różach. :lol:

Dodad-Dorotko na całe szczęście Clair (szt 3) mają się dobrze,bo jak pisałam wcześniej,to są jedne z bardziej lubianych przeze mnie róż.Mają w sobie światło-kapitalnie wyglądają z ciemniejszymi.
Awatar użytkownika
krysad71
1000p
1000p
Od: 11 gru 2009, o 20:22

Post »

Wybiorę się kiedyś Aniu.
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - myślę, że ostatni weekend sierpnia wpadniemy! Mam nadzieję, że tym razem się spotkamy. Dam Ci oczywiście wcześniej znać.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu,Marto-to czekam.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Aniu, no to się przyznaję, że od trzech lat często do ciebie zaglądam bo lubię Twój ogród. Nie wiem dlaczego naparstek, skoro mieści tyle roślinności. Jak pokazałaś Giardinie nie wiedząc czy to ona czy Edenka R, to aż mi seduszko staneło.
Nie mogłam się doczekać co to będzie za ona. Oczywiście buszowałam po necie i mnie osobiście nie pasowała Eden R, bo to róża florystyczna. Skutek jest taki, że już zamówiłam to cudo. Oby mi rosła tak jak u Ciebie.
Aniu Ty musisz stosować jakieś tajemne środki, bo twoje róże rosną i kwitną obłędnie. ;:180
Sama zauważyłaś, że Twój Dr. Jamaini ma ładniejszy kolor. Przecież to za sprawą tego co dostał w postaci papu. :;230
Aphrodite, ona też u Ciebie ma kolor z nalotem morelowego. Przecież jej kolor to pudrowy róż. Chyba, że zdjęcia przekłamują.
Podoba mi się również bardzo : Artemis, Droming M, Burgund Ice, Sir Lancelot - Twój opis odkrywa jego piekno.
Czy Droming M kwitnie teraz i czy jest zdrową różą. No, to na tyle, pozwolisz, że dalej będę tu bywać. ;:108
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Dexter ;:167
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 AniuDS-co za oszczędność słów. ;:196

Maju witaj.
Aphrodite u mnie z nalotem moreli-w tym wypadku aparat i moje zdjęcia( :oops: ) nie przeklamują.
W tej chwili powtarza kwitnienie i znowu jest piękny bukiet kwiatów.
Co im daję?-pokrzywy i skrzyp następnie nawóż rogowy(z Lidla) i nawóż pod pomidory.To wszystko.
Dronning Margrethe była zdrową różą bo teraz złapała czarną plamistość.Teraz kwitnie pojedynczymi kwiatami ale od czerwca do lipca miała dużo kwiatów i były naprawdę zjawiskowe.
Wiesz ja mam 3 sadzonki Giardiny ale te nr 2 i 3 na razie nie pokazują cech wspinacza.Poczekamy,zobaczymy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”