Tak sie wszystko zaczęło...
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tak sie wszystko zaczęło...
O...zmutowana warżka... piękne zdjęcie jej Zrobiłaś ;)
- gosienka
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 26 cze 2011, o 19:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bajeczne zdjęcie 

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45497" onclick="window.open(this.href);return false;
- victorys
- 200p
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
justus27 pisze:O...zmutowana warżka... piękne zdjęcie jej Zrobiłaś ;)

Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Wiktorio, ważka nakrapianego jest wspaniała i taka niecodzienna
Bardzo się cieszę że nam ją pokazałaś
A zdjęcie na dobranoc ... ach te sesje z kropelkami wody ... ;:91

A zdjęcie na dobranoc ... ach te sesje z kropelkami wody ... ;:91
Pozdrawiam - Piotr
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Wiktorio
czytam Twój wątek już prawie od miesiąca.
Bardzo ciekawie opisujesz swoje roślinki.
Spodobał mi się pomysł z namiotem.
Zresztą jest tu dużo ciekawych rozwiązań.
Gratuluję zapału jak i urozmaiconej kolekcji.
czytam Twój wątek już prawie od miesiąca.

Bardzo ciekawie opisujesz swoje roślinki.
Spodobał mi się pomysł z namiotem.
Zresztą jest tu dużo ciekawych rozwiązań.
Gratuluję zapału jak i urozmaiconej kolekcji.

- justus27
Victorys- ja pisałam o warżce na piegowatym falenopsisie.
Musiałaś wstawić zdjęcie z kropelkami rosy, gdy pisałam posta...
Musiałaś wstawić zdjęcie z kropelkami rosy, gdy pisałam posta...

- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Wiki prześliczny ten z bliźniaczymi warżkami
... uwielbiam takie nietypowe kwiaty ,dlatego dzisiaj przytargałam do domu kolejnego perolika jutro wstawię u siebie fotkę
Ostatnie zdjęcie w kroplach jest takie romantyczne

Ostatnie zdjęcie w kroplach jest takie romantyczne

Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- victorys
- 200p
Dziękuje wam wszystkim za miłe komentarze
Zapraszam częściej
Ten dziwaczek, którego przedstawiałam wam wczoraj dzisiaj z niewiadomych mi przyczyn opuścił 2 płatki
i właściwie nie wiem czemu to zrobił, czy on więdnie czy udaje peloric

Scrable brzydal w końcu otworzył u mnie pierwszy paczek, przy tym zasuszył kolejny za nim, ale przedłuża jeszcze 2 pędy, więc się tym nie przejmuję.

Widzicie ten kwiat? On otworzył się jakiś inny niż przy kwitnieniu sklepowym. Mam wrażenie,że nie jest już taki kropkowany, bo te kropki mu się rozmyły i nawet kształt płatków ma jakiś inny Zdjęcie dla porównania (po lewej kwitnienie sklepowe, po prawej pierwszy mój kwiatek, zobaczymy jakie będą kolejne
)

a oto jak urósł pędzik Scrabla:

Ale dość już o scrablu, zobaczcie jak dzisiaj wyglądają pędziki dendrobium phal

A tu pączki dendrobium nobile na dzień dzisiejszy.

No i to by było tyle nowości na dzisiaj

Ten dziwaczek, którego przedstawiałam wam wczoraj dzisiaj z niewiadomych mi przyczyn opuścił 2 płatki

Scrable brzydal w końcu otworzył u mnie pierwszy paczek, przy tym zasuszył kolejny za nim, ale przedłuża jeszcze 2 pędy, więc się tym nie przejmuję.

Widzicie ten kwiat? On otworzył się jakiś inny niż przy kwitnieniu sklepowym. Mam wrażenie,że nie jest już taki kropkowany, bo te kropki mu się rozmyły i nawet kształt płatków ma jakiś inny Zdjęcie dla porównania (po lewej kwitnienie sklepowe, po prawej pierwszy mój kwiatek, zobaczymy jakie będą kolejne

a oto jak urósł pędzik Scrabla:

Ale dość już o scrablu, zobaczcie jak dzisiaj wyglądają pędziki dendrobium phal

A tu pączki dendrobium nobile na dzień dzisiejszy.

No i to by było tyle nowości na dzisiaj

Pozdrawiam, Wiktoria
-
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
Piękne pączki na dendrobium nobile, a scrable żartowniś udaje kameleona. 

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
No to jestem, Wiktorio, znów u ciebie i dzisiaj Ci napiszę co nieco
Może od początku: Twój niebieski storczyk jest naprawdę pięknym białaskiem, takim klasycznym eleganckim- nie ma co żałować zmiany ;) Ostatnio też kupiłam takiego biedaka na przecenie za grosze- bez kwiatów, ale tak go farbowali, że nawet liście ma granatowe- brzydko wygląda taki ciemny- wzięłam go do siebie na klatkę schodową, bo pewnie nikt by go nie kupił, a szkoda mi było biedaka. Ciekawe jaki "pyszczek" pokaże za jakiś czas ;) Nie obraziłabym się, jakby był takim pięknotkiem jak Twój.
Podziwiam jak sobie dobrze radzisz z dendrobiami- gratuluję pędzików i paczków!
Kiedyś miałam identycznego phal. jak Twój scrabble; u niego każdy kwiat jest inny, ma inny układ plamek. Ten mój też tak szybko po zakupie wypuścił mi kolejny pędzik, może one są już takie chętne do kwitnienia- fajnie by było, prawda? ;)
Co do vandy- bardzo mi się podoba jej "domek" letni pod drzewkiem, zresztą całe otoczenie strasznie sielankowo mi się kojarzy- takie miejsca widywałam na Mazurach, ukryte przed światem nad brzegiem jezior, ech...
Bardzo klimatyczny ogródek, fajnie Ci, że taki masz!
No i to zdjęcie...

Może od początku: Twój niebieski storczyk jest naprawdę pięknym białaskiem, takim klasycznym eleganckim- nie ma co żałować zmiany ;) Ostatnio też kupiłam takiego biedaka na przecenie za grosze- bez kwiatów, ale tak go farbowali, że nawet liście ma granatowe- brzydko wygląda taki ciemny- wzięłam go do siebie na klatkę schodową, bo pewnie nikt by go nie kupił, a szkoda mi było biedaka. Ciekawe jaki "pyszczek" pokaże za jakiś czas ;) Nie obraziłabym się, jakby był takim pięknotkiem jak Twój.
Podziwiam jak sobie dobrze radzisz z dendrobiami- gratuluję pędzików i paczków!
Kiedyś miałam identycznego phal. jak Twój scrabble; u niego każdy kwiat jest inny, ma inny układ plamek. Ten mój też tak szybko po zakupie wypuścił mi kolejny pędzik, może one są już takie chętne do kwitnienia- fajnie by było, prawda? ;)
Co do vandy- bardzo mi się podoba jej "domek" letni pod drzewkiem, zresztą całe otoczenie strasznie sielankowo mi się kojarzy- takie miejsca widywałam na Mazurach, ukryte przed światem nad brzegiem jezior, ech...

No i to zdjęcie...

Aha, jeszcze o "Golden Pablo" miałam wspomnieć- uroczy, bardzo je lubię! I o "św. Mikołaju" Miltonidium Bartley Schwarz - też b.piękne, ono chyba mocno i przyjemnie pachnie?victorys pisze:A tu, żeby było śmiesznie, zaczepiłam ten pączuś na Vandębo już się nie mogę doczekać jej kwitnienia.
![]()
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- justus27
Piękne kwiaty u Ciebie...
Żółty w bordowe kropki...hmm..te hybrydy przeważnie kwitną innymi kwiatami niz sklepowe... Uwielbiam je za to
Żółty w bordowe kropki...hmm..te hybrydy przeważnie kwitną innymi kwiatami niz sklepowe... Uwielbiam je za to

- victorys
- 200p
Kasiu, dziękuję w imieniu scrabla i dendrobium
Aga, chyba na to wygląda, że jednak ten kwiat najpóźniej zakwitł i najwcześniej zwiędnie
Nie wiem czy przyczyna jego szybkiego zgonu leży w jego "odmienności" czy to ja popełniłam jakiś błąd
Rysiu, ja również z niecierpliwością czekam na kolejne kwiaty
A dendrobia..no cóż, przyznam, że na prawde nie mam z nimi żadnego problemu (odpukać
żeby nie zapeszyć) Z drugiego mniejszego przyrościka dendr. phal chyba też bedzie coś się wykluwać
Agitko, przyznam, ze faktycznie rozczarowałam się troche jak mój niebieski storczyk zaczął blednąć, ale teraz jak rozkwitł całkowicie na biało doceniłam jego piękność
A co do "Świetego Mikołaja" to rzeczywiście ładnie pachnie różami, ale że mocno, to nie powiedziała bym (przynajmniej moj). zapach jest wyczuwalny jak sie człowiek nad nim schyli i powącha, ale żeby pachniał na cały pokój to na pewno nie u mnie.
Justynko dziękuję

Aga, chyba na to wygląda, że jednak ten kwiat najpóźniej zakwitł i najwcześniej zwiędnie

Rysiu, ja również z niecierpliwością czekam na kolejne kwiaty

Agitko, przyznam, ze faktycznie rozczarowałam się troche jak mój niebieski storczyk zaczął blednąć, ale teraz jak rozkwitł całkowicie na biało doceniłam jego piękność

A co do "Świetego Mikołaja" to rzeczywiście ładnie pachnie różami, ale że mocno, to nie powiedziała bym (przynajmniej moj). zapach jest wyczuwalny jak sie człowiek nad nim schyli i powącha, ale żeby pachniał na cały pokój to na pewno nie u mnie.

Justynko dziękuję

Pozdrawiam, Wiktoria
- andzia0801
- 200p
- Od: 10 sty 2011, o 23:23
Witam,victorys pisze:
Dawno mnie u Ciebie nie było, przeglądam wpisy, zdjęcia aż tu nagle zamurowało mnie i gęba mnie się zamknąć nie chciała przez dobrą chwilę. Śliczne zdjęcie. Masz kobieto talent

Cieszy widok rosnących pędów

Pozdrawiam
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
- lucynaf
- 1000p
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Scrabble i tak jest piękny, nieważne jak ma rozłożone kropki i jaki ma kształt płatków
Dendrobium nobile już niedługo nam się pokaże
Pędziki ładnie urosły
Jak tam dziwaczek ?

Dendrobium nobile już niedługo nam się pokaże

Pędziki ładnie urosły

Jak tam dziwaczek ?