W moim zielonym świecie... - dorcia
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie szkodzi
A informacje o cytrynce naprawdę ciekawe, bo i na cytrusa mnie bierze chętka. Jeszcze troszkę, jak kupię to co sobie wymyślam, to do domu nie wejdę

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
To jest część mojej i syna kaktusiarni:

A to jest wilczomlecz lśniący, któremu dziś ucięłam "głowę'
A to jest głowa starca
Innych nazw nie znam niestety. A to dla odmiany "coś" zielonego
kwitnące anturium.
Chyba wyszłam na zieloną maniaczkę, zbieram wszystko co zielone, nieważne, czy kwitnie, czy kłuje, ale to jest silniejsze ode mnie, to chyba uzależnienie
Dorota

A to jest wilczomlecz lśniący, któremu dziś ucięłam "głowę'

A to jest głowa starca

Innych nazw nie znam niestety. A to dla odmiany "coś" zielonego
kwitnące anturium.Chyba wyszłam na zieloną maniaczkę, zbieram wszystko co zielone, nieważne, czy kwitnie, czy kłuje, ale to jest silniejsze ode mnie, to chyba uzależnienie
Dorota-
Reposit-09
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kari, początkowo syna interesowały tylko kaktusy, gdyż -jak stwierdził- nie można ich zasuszyć. Obecnie jest na wyższym etapie wtajemniczenia - wczoraj zamówił przez inernet obsadę do akwarium holenderskiego chyba to się tak nazywa). Hodował też rosiczkę, ale mu padła, może z niedożywienia. Myślę, że to dopiero początek jego przygody z kwiatami. Musi przejSć różne etapy zauroczenia różnymi roślinkami. Będę go w tym wspierać. Pozdrawiam cieplutko Dorota
:P
Effo, nie chciałam nikogo wprowadzić w tak upiorny nastrój, ale ten kaktus cephalocereus senilis nosi popularną nazwę "głowa starca", bo pkrywają go gęste, długie, białe, wełniste "włosy". A wilczomlecz lśniący chcę zmusić do wypuszczenia pędów bocznych, bo rośnie tylko do góry. Pozdrawiam serdecznie Dorota :P
- effa

- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
wiem wiem Dorotkodorcia pisze:Effo, nie chciałam nikogo wprowadzić w tak upiorny nastrój, ale ten kaktus cephalocereus senilis nosi popularną nazwę "głowa starca", bo pkrywają go gęste, długie, białe, wełniste "włosy". A wilczomlecz lśniący chcę zmusić do wypuszczenia pędów bocznych, bo rośnie tylko do góry. Pozdrawiam serdecznie Dorota :P
- myszorek

- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam małe platycerium, ale od jakiś 3 miesięcy i póki co nic się z nim złego nie dziejedorcia pisze:A może ktoś z forumowiczów hoduje platycerium łosie rogi?
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria