Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aagaaz
1000p
1000p
Od: 7 maja 2011, o 10:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

A mnie urzekła Bonica .. Ah Ah ;:224
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj szalejesz z różyczkami, szalejesz ;:224 ;:138 ;:138

Często do Ciebie zaglądam, chociaż rzadko się wpisuję, ale mam żniwa i mało czasu :)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Nie było mnie przez kilka dni, nic nie wiedziałam o Twoim pływającym ogrodzie. Ale chyba nic poważnego się nie stało? Cennik z R miej na uwadze :D Na pewno kupię Lykkefund, jeśli ją będą mieli. Cały sezon kwitnie u mnie Berolina, choć jednym kwiatkiem, ale kwitnie, a potrafi być naprawdę wysoka, więc dobrze widać jej żółte kwiaty. Mam jeszcze różową nn (szukam wciąż pomocy :D ), która nie przestaje ani na chwilę kwitnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Agnieszki - pozdrawiam Was słonecznie i różano :)
Francesko, jeśli tylko znalazłabyś czas, zapraszam serdecznie :) obyś się tylko nie rozczarowała - mój ogródek ma zaledwie 5 lat i nie jest rozrośniety jakoś specjalnie... a z roslinami to wiesz - często na zdjęciach wyglądają okazalej niż w rzeczywistości :oops: gdybyś się zdecydowała - dzwoń/pisz :)
Chopin jest cudowny - powala mnie iloscią i rozmiarami swoich pięknych kwiatów! nie dziwi mnie jego wybór na najpięknięjszą różę na święcie w Końskowoli :)
co tu z tym Limelightem zrobić... chyba kupić muszę ;)
Marcinie - super, że oczko Ci się podoba! faktycznie zarosło dość mocno, stąd efekt naturalności...
Juluś, Bonica jest cała w Twoim stylu :)
Ewunia, zarażaj mnie dalej tymi różami :) Lykkefund poleca też Marcin, a i mnie się podoba... Beroliny nie znam.
ogród powoli wraca do normy, oby tylko nie powrocily opady, bo ziemia jest mocno nasiąknięta...
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajrzyj do wątku Oliwki, pokazuje to cudo :shock: Mam duży ogród, więc bestia się zmieści, tylko muszę znaleźć właściwą lokalizację.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Śliczne zakątki pokazałaś , szczególnie podoba mi się fotka z oczkiem ;:180

Hortensja ta czy inna bez znaczenia bo piękna .Ewentualnie będziesz miała więcej jak dokupisz limonkę ;:167 (na liście moich chciejstw )

Pozdrawiam z rana i miłego dnia życzę .
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Moja Limonka nie uchowała się, 2 sezony marnie rosła. Wolę Anabelki.
Chopin piękny, a Bonika zawsze mi się podobała. Mam 2 krzaki ale w tym roku pogoda niezbyt łaskawa dla moich róż.
Ogródek EdytyB

zapraszam
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Słoneczko gości dopiero kilka dni, a już czyni cuda...radosna gospodyni, niesamowite zdjęcia ogrodu.
Aguś widzę, że znowu szalejesz...nowe plany, lista róż, czyli tak, jak powinno być ;:196
Hortensje bardzo lubię i nie wiem, dlaczego do tej pory nie mam odmian o olbrzymich kwiatach ;:24
Koniecznie muszę to zmienić :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
x-ag-a
---

Post »

Ewuniu, dzięki, zajrzę wieczorem do Oliwki :)
Agnieszko - wychodzę z podobnego załozenia, co do istoty nazw odmian. Oczywiscie, jeśli chce sie miec konkretna odmiane np. lilii, a dostaje zupelnie inna lub taka, która sie juz ma, to nie dziwi mnie frustracja... tak czy inaczej, Limelighta warto miec;) chocby zaróżowionego, jak mój ;)
Edyto, Anabelki bardzo mi się podobają, martwi mnie jedynie ich pokladanie sie po deszczach... moze warto je jakoś palikować i podwiązywać. Co do róż, to niestety opady na pewno im nie pomagają... dobrze, ze chociaz teraz od kilku dni jest słonecznie.
Iwonko, szaleję z różami i myślę o nich ciągle... mam co prawda problem z miejscem na rabatach, ale postanowiłam np wyciać dość ekspansywną irgę, która przestała mi się podobać.
Nie masz jeszcze hortensji? och, są piękne, zwłaszcza te z kwiatami-olbrzymami, życzę więc dobrych i rychłych wyborów ;:196
Awatar użytkownika
Agulina
200p
200p
Od: 27 maja 2009, o 15:21

Post »

aguniada pisze:Jule, Francesko - mam podejrzenie, że moja Limelight to Pink Diamond... możecie rzucić okiem na zdjęcia mojej i powiedzieć co o tym sądzicie? w tej chwili nabiera lekko różowego zabarwienia...

Obrazek

Obrazek
Agnieszko ,wydaje sie ,ze ja mam taka sama hortensje i rowniez nie znam nazwy :roll: moja dopiero rozkwita kolorem limonkowym potem bedza biale kwiaty..zielonkawe i rozowawe.....albo odwrotnie :oops:

Milego dnia!
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Aguś - no to na dobre zostałaś "zarażona" różyczkami - ale to dobrze , bo ja sama nie mam już ani jednej różyczki ale lubię je podziwiać u innych ;:108

Pozdrawiam Jola.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Aguś tak w ogóle, to hortensje mam i to chyba z siedem krzaczków (bukietowa, kosmata, ogrodowa),
ale brakuje mi takich o jakich dyskutujecie :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W sklepach można kupić druciany płotek, którym grodzisz hortensję i przestaje się pokładać. Ciemnozielony, więc pod gałęziami niewidoczny, potem zdejmujesz i chowasz na następny sezon. Ja lubię swobodne leżaki, ale widziałam coś takiego u szwagierki :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Agulino, masz u siebie zdjęcie swojej hortensji? z ciekawością rzuciłabym okiem jak wygląda Twoja :) udanej soboty!
Jolu, masz rację - zaraziłam się różami, o co na tym forum nie trudno... u moich sąsiadów nie ma ich w ogóle, zatem liczę w przyszłości, że mój ogród będzie się pozytywnie wyróżniał różanymi zakątkami :) pozdrawiam Cię serdecznie :) idę sprawdzić co tam u Ciebie :)
Iwonko, może źle się wyraziłam - miałam na myśli, że powinnaś (skoro Ci się podobają) uzupełnić swój piękny ogród o te hortensje z wiechowatymi, olbrzymimi kwiatostanami ;) pozdrowienia :)
Ewuniu, dzięki za poradę... widziałam u Majki fajne, eleganckie podpory do róż - muszę się za nimi rozejrzeć, bo mają szersze zastosowanie. Dobrego popołudnia :)

u mnie, po porannym deszczu, zrobiło się słonecznie i gorąco... dość, że udało się skosić trawnik - ale było ciężko, trawa długa, gęsta, mokrawa... teraz znowu leje, burza też przeszła godzinę temu...
jaka u Was aura?
Awatar użytkownika
Tatia
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 09:57

Post »

Zagłębie Dąbrowskie moknie, ale jeszcze godzinę temu było cieplutko i słonecznie, zdążyłam skosić trawnik i zacząć kopać nową rabatę. ^^

Zazdroszczę szalenie róż, mnie się zupełnie nie trzymają, a zaraziłam się- podobnie jak Ty- miłością do nich z pwodu forum. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie coś się poprawi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”