A co do ściany, to zostaje tylko - gwoźdźik i sznureczek, czyli prowizorka. Oczywiście żartuję.
Storczykowa kraina Soni :)
Soniu piękny ten sabotek, ja również mam bzika na ich punkcie, mój kwitnie już ponad miesiąc jak na razie wygląda cudownie i oby tak dalej, nawet ma nową rozetę więc może... Ale póki co mam problem z adoptowanym Phalaenopsisem
To jest kwiatek kupiony w przecenie, wydawało mi sie że jest w dobrym stanie ale po bliższym badaniu okazało sie że ma nadgnicie przy korzonku(zdjęcia u mnie). Mogłabyś coś doradzić albo gdzieś skierować? 
Sabotek
No No ten Sabotek to zakup śliczniusi i cena super
ja przy ostatniej wyprawie też miałam takiego do wyboru i szczerze mówiąc żal było mi go tam zostawiać no ale wróciłam wtedy z innym, nie można mieć wszystkiego naraz tak sobie tłumaczyłam 
Pozdrawiam ciepło
Pozdrawiam ciepło
Kiedy coś uparcie gaśnie zaufaj iskierce nadziei ~~~~ Pozdrawiam Aga
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
Moje storczyki
Moje kaktusiki:)
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Hehe, trzeba było nie mówić tylko zrobić cichcem, może by nie zauważył
albo dał się przekonać, w końcu byłby postawiony przed faktem dokonanym
albo dał się przekonać, w końcu byłby postawiony przed faktem dokonanym
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Monisia nie umiem Ci pomóc, ale zobacz TUTAJ może coś dopasujesz może by tak podlać jakimś środkiem grzybobójczym, ale ja nie chcę zbytnio doradzać, bo nie mam odpowiednio dużo wiedzy
a czy to nadgnicie śmierdzi, bo może to jakieś mechaniczne uszkodzenie i został ślad
chmara3 ja sobie obiecuję, że ten to już na pewno ostatni, że kupie dopiero jak wszystkie mi przekwitną, ale końca nie widać, aż kiedyś mąż mnie
tylko jak widzę, jak te storczyki stoją w tych sklepach to aż słyszę jak mi szepczą do ucha "zabierz nas do domu, będziemy pięknie ci kwitły"
Dorotko zapewne niejeden gwoździk i sznureczek będzie w moim wymarzonym kąciku storczykowym, no ale nim nastąpi realizacja planu to zapewne sporo czasu upłynie
chmara3 ja sobie obiecuję, że ten to już na pewno ostatni, że kupie dopiero jak wszystkie mi przekwitną, ale końca nie widać, aż kiedyś mąż mnie
Dorotko zapewne niejeden gwoździk i sznureczek będzie w moim wymarzonym kąciku storczykowym, no ale nim nastąpi realizacja planu to zapewne sporo czasu upłynie
Monisiu zmieniłam, bo wkradł się błąd zobacz tutaj może przy podlewaniu nie mocz tego miejsca, zanurz doniczkę w wodzie i odczekaj aż roślinka napije się wody
Mój wypuścił keiki na łodydze kwiatowej. Fakt, że przesdzałam go do świeżego podloża i to uniwersalnego, bo tylko takie wtedy miałam. Część korzeni miał jakby wysuszone, pourywałam je, a kwiat postawiłam...na kaloryferze (już wtedy lekko grzały). Jakie było moje zdumienie, gdy wypuścił lodygi kwiatowe i to keiki. Pozdrawiam. Dorota. :P
Faktycznie Soniu, przypomina to atak wełnowców. Już miałam pytać, co tam się dzieje, ale szybciej było Twoje wyjaśnienie. Dobrze, że to nie to brzydactwo, ciężko z nimi walczyć, sama - mam nadzieję wygrałam taka walkę, gdy zalęgły się na kliwii. Od dłuższego czasu był spokój i niech tak już pozostanie. Niech wszystkie wełnowce omijają nas wielkim łukiem... ;)
Lucynko, wełnowiec mnie nie ominął, ale był nie na tym storczyku, na szczęście znalazłam jednego osobnika i nawet gdzieś jest tutaj na zdjęciu i nie widzę więcej, a storczyk jest obserwowany codziennie.
Storczyk z tych zdjęć zakwita u mnie drugi raz, ale wziął na siebie zbyt dużo i teraz jego rozwój stoi w miejscu
w dodatku jest wykrzywiony w jedną stronę i nie chce się wyprostować (tylko do zdjęcia odwróciłam go od okna, by zrobić fotkę keiki)
Storczyk z tych zdjęć zakwita u mnie drugi raz, ale wziął na siebie zbyt dużo i teraz jego rozwój stoi w miejscu
- Karo
- -Administrator Forum-.

- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Proponuje korzystać z wyszukiwarki .
To zagadnienie było omawiane tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10518
To zagadnienie było omawiane tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=10518