11 lutegoAngela pisze:śliczne całowała bym cały dzień, ja szukam Yorki na komunie dla swojej chrześnicy może macie jakieś namiary komunia jest 11 lutego
W.o...Psach 4cz. (2007.10 - 2008.05)
- anoli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Eleko jestem z Wami całym sercem, mam nadzieję, że te kochane mordzie znajdą kochające rodziny. Szkoda, że nie mam jak pomóc. Są prawie rasowe, może to pomoże...czasami ludzi to zachęca, a one takie podobne do mamy.
Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jejku, ale prześliczne szczeniory
Miejmy nadzieję że wszystkie znajdą kochające domki, no ale kto by się oparł takim słodziakom
Bądźmy dobrej myśli...
Miejmy nadzieję że wszystkie znajdą kochające domki, no ale kto by się oparł takim słodziakom
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chodzi mi o zgodne z prawem, całkowicie legalne postępowanie z ciałem psaTamka pisze:Nalewko nie bardzo rozumiem o co chodzi z tymi przepisami sanitarnymi jakbyś jaśniej napisała to łatwiej byłoby odpowiedzieć.
§ 20.
Właściciele zwierząt domowych ponoszą odpowiedzialność za usuwanie zwłok zwierząt zgodnie z przepisami sanitarnymi.
No i szukam teraz od kilku dni tych "przepisów sanitarnych". I nic nie znalazłam
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
- annodomini

- Od: 13 sty 2008, o 15:24
Proponuję poszukać w prawie miejscowym np. w uchwałach Rady Gminy czy Rady Miejskiej, czasem są takie zapisy :
"Zabrania się zakopywania zwłok zwierzęcych na terenie gminy, w miejscach do tego nie przeznaczonych. Miejsce grzebania lub utylizacji wskazuje lekarz weterynarii. "
"Zabrania się zakopywania zwłok zwierzęcych na terenie gminy, w miejscach do tego nie przeznaczonych. Miejsce grzebania lub utylizacji wskazuje lekarz weterynarii. "
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
gdy go nie mam, proszę innych o radę.
Pozdrawiam Skrytopodczytywacz Adam
- annodomini

- Od: 13 sty 2008, o 15:24
A tak życiowo, to od wieków sprawdza się jabłonka lub wiśnia. Odwieczne prawa są chyba najlepsze. Wiem, żę jesteśmy w E.U. - ale prawo europejskie mówi, że marchew to owoc. Jakoś nie mogę się z tym zgodzić...
Wypowiadam się na FO, gdy mam o czymś jakiekolwiek pojęcie,
Eleka, prześliczne maluchy. Jak pięknie pozują. 
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
- Nalewka
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 paź 2006, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Są już cmentarze "grzebaliska" w Polsce, mam adresy. Jest też nieoficjalna możliwość spopielenia ciała w krematorium ludzkim, albo w spalarni śmieci, ale oddzielnie, tylko jak to sprawdzić, czy za sporą kwotę zapłaconą do ręki jakiemuś osobnikowi rzeczywiście otrzymujemy prochy własnego ukochanego zwierzęcia?
Jedyne oficjalne miejsce tego typu jest w Czechach. Troszkę daleko...
O jabłonce, czy innej łączce też wiem, ale szukam źródła lub brzmienia "przepisów sanitarnych", a nie sposobów pochowania psa.
Jedyne oficjalne miejsce tego typu jest w Czechach. Troszkę daleko...
O jabłonce, czy innej łączce też wiem, ale szukam źródła lub brzmienia "przepisów sanitarnych", a nie sposobów pochowania psa.
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."