Miejsce na ziemi Ave - cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Agnieś
1000p
1000p
Od: 7 lut 2008, o 19:14

Re: Miejsce na ziemi Ave - cz.5

Post »

Elu ślicznie wyglądają Twoje róże. Moje niedobitki po deszczach nie zasługują nawet na pokazywanie. Mam już podobny zestaw hortensji jak ty, ale jeszcze nie zadomowily się i na takie piękne kwiaty poczekam pewnie do przyszłego roku. Zachwycił mnie Twój niebieski powojnik. Mam słabość do tego koloru :roll:
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ ta Troika ma wspaniałe sąsiedztwo! Cudownie wygląda na tym tle. Przegląd hortensji i ich możliwości dosć wyczerpujący. U mnie niekwitnących zaraz jest pięć ;-) a te bukietówki to tez różnie się zachowują. Dębolistne nawet bez kwiatów są bardzo interesujące :-)
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Masz solidnego Anioła Stróża, że Cię powstrzymał od zaglądania do tego pomieszczenia. Pogoda rzeczywiście koszmarna, właśnie dla róż - posklejane, smutno opuszczone główki kwiatów :cry: Ale innym to się podoba, jak zauważyłaś. Przed deszczami dużo nowych (wysępionych) roślin sadziłam na nowej rabacie - będzie żółta, więc taka aura bardzo dobra dla nich. We wtorek ma zaświecić ;:3
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jak tam u Was ? :wit ;:3 ?
U mnie w niedzielę było godzinne oberwanie chmury deszczowej i to wystarczyło do zrobienia nam niezłych szkód... ;:145 , ale trudno trzeba żyć dalej... choc łapy bolą od roboty...

Dorotko-Dodad, miło mi Cię widzieć u mnie :wit

Obrazek

Mariolko-Comciu - taką ogrodówkę nabyłaś ? :shock: bardzo interesujące, bardzo... jestem niezmiernie ciekawa jak sobie poradzi to cudo z naszą zimą i zaskakującymi wiosnami - koniecznie zdaj relację... ;:108

Obrazek

Izulek-Chatte - ja nie narzekam, tylko... sie z tymi moimi hortensjami przekomarzam... ;:224 :;230
a Troika pomarańczowa to nie jest, tylko własnie taka...rózowo-łososiowa ? trudno opisać te kolory, ale jest cudna, to nie podlega dyskusji :D

Obrazek

Agnieś-u - no, różami to ja się teraz też nie mam co chwalić... bo deszcze... i pierwsze kwitnienia się skończyły...no, smutnawo jest w tym temacie...
Chociaż jedna różyca jest pancerna i kicha na deszcze... Warwick Castle

Obrazek

A ten powojnikowy niebieściuk - pomyśl nad nim... będzie Pani zadowolona... :uszy

Obrazek

100krotko, Jolu z Izer - tak, hortensje, te wodopijce mają sie całkiem nieźle i taka pogoda wyjatkowo im odpowiada... a i nowym roslinkom ten nadmiar wody nie jest niemiły :uszy ... z tej okazji moja rabata powiekszyła swój stan posiadania o ... żurawki :tan ... kupione w Castoramie... :oops: za to ładne egzemplarze za malutką kasę :D no więc jak ich mogłam nie przygarnąć... :;230

Obrazek Obrazek

Piesa też uważała, że to wartościowy zakup i pilnowała...

Obrazek

Obrazek Obrazek

I na zakończenie - dowód na "nadurodzaj" borówkowy :;230
Te wodopijce kochają taką pogodę...
Obrazek Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Faktycznie, masz sporo owoców na borówkach, moje - powiedziałabym - bardziej liściaste odmiany :;230 .
Sądząc ze zdjęć, Twoje róże trzymają się i tak dzielnie, u mnie bardziej potargane przez deszcz,
zdjęć nie bardzo mam ochotę robić, choć (nie chcę zapeszać) nie padało już prawie dobę :roll: .
Po weekendowych ulewach też mamy problemy, bo ziemia już wody nie przyjmuje.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu- u mnie problemem większym od natury i jej kaprysów jest bezmyślność i egoizm ludzi... sąsiedzi kilku posesji (mieszkającch na stałe) "załatwili sobie" w gmninie wybudowanie przed swoimi posesjami kanalizacji burzowej, która zbiera wodę z całej jezdni i poboczy przed ich posesjami i ... odprowadza ją do rowu melioracyjnego, który zrobiony jest tylko do granicy mojej działki ! i cała ta woda ląduje u mnie... ale co się będą przejmowali - oni mają sucho... :evil: to zupełne kuriozum, żeby gmina zrobiła taką kanalizację kilku domom... a reszta ? I jak tu nie można domniemywać "kolesiostwa"... :cry:

Ale damy radę... podobno od jutra ma wrócić lato ;:3 ;:138
A kupiony w ubiegłym roku powojnik Princess Diana dopiero teraz pokaże kilka kwiatków ;:138

Obrazek

Orientalne szykują sie... ale bedzie pachniało...

Obrazek

i tak sobie zaplotłam derenia...

Obrazek
anka_
ZBANOWANY
Od: 12 lip 2010, o 14:06

Post »

Ewo :wit powtórzę za Jolą- ale masz Anioła Stróża :shock: Cudne hortensje, no i żurawkowe zakupy :D I superaśne drzewko z derenia ;:138 Jak pozwolisz zgapię :D A co do gminy, odwodnienia ..... :evil: to powiem tylko że ja mam połowę 'ogrodu' pod wodą. I zastanawiam się czy jest sens cokolwiek sadzić :?
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Ewo, spróbuj w sprawie tej wybiórczej melioracji napisać e-maila do TVN24, do audycji "Prosto z Polski". Oni podejmują tematy takich wrednych zachowań. Chyba, że obawiasz się, iż nadepnięcie komuś na odcisk może Ci zaszkodzić.
Piesa słusznie robi, że pilnuje, bo żurawki przepięknościowe, mówię też tak dlatego, że również takie nabyłam drogą kupna.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuniu podobno pogoda ma się poprawić, więc od razu wiele smutków się rozwieje :D
Borówka niesamowita, ja mam kilka krzaczków, ale to rachityczne bidule, sadzone w kompletnie masakrycznych dla nich warunkach.....we wrześniu je wykopię wymienię ziemię na kwaśną i posadzę ponownie :roll: ....
Piękne zurawkowe zakupy i cudnie wygląda szczawik na rabatce ;:138
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miałam doła... ale zasypałam...

Witajcie ;:3

Aniu :wit - zgapiaj i... zaplataj... ja też się naoglądałam cudów jakie plotą nasze Forumki i dopadłam derenia... i ciągle mam ochotę coś jeszcze posplatać ;:224

a co do ogrodu... bardzo Ci współczuję, ale wiem, że i tak będziesz sadziła... zielono zakręceni sie nie poddają ;:196

Obrazek

Jolu z Izer - kto wie... jak grzeczne uwagi nie podziałają... ja raczej strachliwa nie jestem... ;:196
no proszę... to obie sie żurawkowo zakręciłyśmy... :lol:
Te rosną już trochę dłużej... ale sa bezimienne, bo wtedy jeszcze nie znałam Forum... :D

Obrazek Obrazek

Agnieszko-Agness - jestem pewna, że borówki sie odwdzięczą ;:108
i wiesz, zauwazyłam, że duże (nawet pojedyncze), jednorodne kępy roślin (cokolwiek by to było) stają się widoczne z daleko i wygladają o wiele lepiej niż małe, rozrzucone tu-i-ówdzie

Obrazek

No wybywam na dalszą część urlopu... do niedługiego zobaczenia... bo ja bez Was, no wiecie... wytrzymać sie nie da ;:224 :;230
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Ewulku, absolutnie nie dyskuruję: Trojka jest piękna!
Ale Warwick Castle piękniejsza ;)
Jaką Ty masz mądrą piesę! Żeby tak się znać na roslinach, piesem będąc :roll:
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Piesa zna się na roślinach i wie, co pilnować trzeba :lol:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Fajnie Ci się plecie! Też bym popróbowała, ale jakoś tak nie mam natchnienia...może z tym pięciornikiem w końcu spróbuję ;:224
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ewuś jak u ciebie kwieciście, mówiłaś o lecie, a dziś jakoś zimno było :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Plecionka z derenia fajna ;:108 Ja próbuje z lilakiem "Palibin". Chciałam formę na pniu, ale dostałam sadzonkę od szwagierki i postanowiłam sama mu pień wyprodukować. Zobaczymy jak mi to wyjdzie.
Moje powojniki stolą jak zaczarowane, ale niech się ukorzeniają. Gorzej, że liście zaczynają żółknąć. Opryskałam ale czy to im coś pomoże :roll:
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”