Daga - za jakiś czas: tnij i ukorzeniaj, tnij i ukorzeniaj...ta ceropegia robi wrażenie jak wiele pędów zwisa kaskadą. Łatwo się ukorzeniają - wsadzaj do ziemi kawałki z dwoma parami listków, po nasadę ogonków. (Widziałam, jak niektórzy upinają ją na drucie jak wieniec - mi się bardziej podobają 'girlandy').
Balkonowe rozchodniki: Sedum album kwitnie wdzięcznie od kilkunastu dni, ten drugi - pstry (nn) dopiero teraz właściwie zaczął się rozrastać po zimowym kryzysie
Trzy maluchy - w zasadzie unikam kupowania takich małych roślin, bo różnie z nimi bywa no i...brak mi cierpliwości

, ale mam nadzieję, że doczekam się przyrostów:
Gasteraloe 'Wonder' (hybryda kupiona jako Alworthia - ale po jakimś czasie natknęłam się na poprawne oznaczenie, a potem obejrzałam sobie takiego wyrośniętego już mieszańca na wielu, wielu stronach, np.
http://public.fotki.com/Grootscholten/p ... der-1.html );
obok
Haworthia attenuata 'Variegata' i
Haworthia nigra (ze stanowiska 40 km J. Craddak/Vaalkraus - nie wiem czy dobrze odczytałam z odręcznego opisu???) - mam nadzieję, że jej zimą nie stracę, jak poprzedniczki - ta ma bardzo wąski pokrój, nawet jak na malucha: