Mój M prosi o zbliżenie kaskady
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
- Sabcia
- 200p

- Od: 17 kwie 2011, o 11:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2
Jestem pod wrażeniem Iglaków w Twoim ogrodzie
Są tak zdrowe że aż błyszczą
Zresztą reszto roślinek też.
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie
Zapraszam do mnie
Sabinko, dziękuję za miłe słowo pod adresem iglaków
zdjęcia ze zbliżeniem kaskady poszukam, ale zaznaczam od razu, że jej wygląd odbiega od moich oczekiwań... wolałabym mniej nagrobkową linię i miękko wtapiające się w otoczenie łupki - niestety tak nie jest, ale nie chce mi się już tego poprawiać... rośliny na tyle zakrywają oczko, że ma to już mniejsze znaczenie.
Bożenko, dziękuję i zapraszam jak najczęściej
mnie z kolei zachwyca Twój kolorowy - różany i nie tylko - ogród 
Jacku, dzięki za odwiedziny... floksy, z moich obserwacji, zdecydowanie wolą słońce
Jule, zaczynam przez Ciebie, a raczej 'dzięki Tobie' zwracać uwagę na różowo-białe kompozycje ;-) to się nazywa siła przekonywania ;) o ile różyce siostrzane będą w kolorystyce cytrynki-Pilgrima, to ja też to kupuję
Boniu, nazwy dalii nie znam... musisz zwrócić uwagę na obrazki i nimi się sugerować.
Bożenko, dziękuję i zapraszam jak najczęściej
Jacku, dzięki za odwiedziny... floksy, z moich obserwacji, zdecydowanie wolą słońce
Jule, zaczynam przez Ciebie, a raczej 'dzięki Tobie' zwracać uwagę na różowo-białe kompozycje ;-) to się nazywa siła przekonywania ;) o ile różyce siostrzane będą w kolorystyce cytrynki-Pilgrima, to ja też to kupuję
Boniu, nazwy dalii nie znam... musisz zwrócić uwagę na obrazki i nimi się sugerować.
- gatita
- 500p

- Od: 15 kwie 2011, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Skleroza....
myślałam, że coś już Ci napisałam....
Cudne floksy.... chyba mam na nie ochotę.... tylko mój ogródek nie jest przecież z gumy
Cudne floksy.... chyba mam na nie ochotę.... tylko mój ogródek nie jest przecież z gumy
- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aguniu w Twoim ogrodzie wszystko dopięte na ostatni guzik.
Floksy przecudnej urody, zdrowiutkie i piękne kolorki.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
Floksy przecudnej urody, zdrowiutkie i piękne kolorki.
Pozdrawiam Cię serdecznie.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Bialy+kleks rozu jest pieknym polaczeniem ale Agus, Ty sie zastanow nad herbata, brzoskwiniami, laksem, kremami z leciutka zolcia
nie wiem ale jakos tak mi do Ciebie i Twojego ogrodu wlasnie te kolory pasuja.
Gat, floksy są wysokie i strzeliste = zawsze znajdzie się na nie trochę miejsca ;) Ty niedawno też pokazywałaś wolny kawałek - co w końcu tam posadzisz? ;)
Tajeczko, dziękuję za jak zwykle zbyt pochlebne słowo
ostatnio jestem ogrodowo zmęczona i niewiele robię... usprawiedliwiam się sama przed sobą, że kilka dni temu zrobiłam porządek z chwastami i przycinaniem krzewów... trawnika nie mogę skosić - wciąż pada.
Jule, rabata, którą stworzyłyśmy z Małgosią jest w tonacji róż-biel, ale w pozostałych częściach ogrodu zamierzam posadzić odcienie herbaciano-brzoskwiniowo-łososiowe (pisałam Ci, że te lubię najbardziej), z elementami kremowymi, jak np. krzak Chopina... no i na cytrynkę zawsze znajdę miejsce, tylko 'ją' muszę najpierw znaleźć
Tajeczko, dziękuję za jak zwykle zbyt pochlebne słowo
Jule, rabata, którą stworzyłyśmy z Małgosią jest w tonacji róż-biel, ale w pozostałych częściach ogrodu zamierzam posadzić odcienie herbaciano-brzoskwiniowo-łososiowe (pisałam Ci, że te lubię najbardziej), z elementami kremowymi, jak np. krzak Chopina... no i na cytrynkę zawsze znajdę miejsce, tylko 'ją' muszę najpierw znaleźć
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Aguniu do nas właśnie dotarła burza, nie będę musiała podlewać ogrodu jutro, jak pojedziemy.
Masz tak zadbany ogród, że odpoczywaj i nim się delektuj.
Masz tak zadbany ogród, że odpoczywaj i nim się delektuj.
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, zdjęcia jak zwykle piękne!! Patrząc na nie coraz bardziej przekonuję się do floksów
Hortensja urocza
W sobotę dokupiłam sobie kolejną Vanille Fraise- nic na to nie poradzę, że je bardzo lubię
Miłego wieczoru
Hortensja urocza
Miłego wieczoru
- Jule

Tak, tak ... ta rozana rabata w rozach i bieli bedzie superos. Przy scianie domu i przy podjazdach, bedzie super.... nie wiem gdzie jeszcze chcesz te roze wsadzic ale z tymi brzoskwiniami itp to myslalam o czesci bardziej ogrodowej.
Ja sie będę rozgladac za cytrynka, w razie co to dam cynk gdzie moze i u Ciebie będę albo po prostu zakupie i sie wysle.
Ja sie będę rozgladac za cytrynka, w razie co to dam cynk gdzie moze i u Ciebie będę albo po prostu zakupie i sie wysle.
Tajeczko, ja też nie muszę podlewać... popołudniowy deszcz podlał ogród wystarczająco, a co najważniejsze - po deszczu wyszło piękne słońce! ogródkowi do stanu super zadbania dużo brakuje, ale też u mnie jest bardziej naturalnie, więc co za tym idzie nie może być idealnie ;) dzięki za miłe słówko
Moniś, witaj - gdzieś się podziewała? ;) muszę się zainteresować tą Vanille Fraise - czy pasowałaby do mnie? udanego wieczoru również
czy u Ciebie też się wypogodziło?
ps. byłam w Kaniach i m.in rozglądałam się za fioletową tawułką dla Ciebie - niestety nie było.
Jule, o różach brzoskwiniowo-herbacianych myślę jako pojedynczych akcentach na pierwszym planie rabat.. widzę kilka takich miejsc - powinny uatrakcyjnić zielone części ogrodu. Jeśli gdziekolwiek znajdziesz cytrynkę - daj znać... ja mogę ich mieć nawet kilka
a jeśli zawitasz choćby w moje okolice, to czekam na cynk i zapraszam na kawę 

Moniś, witaj - gdzieś się podziewała? ;) muszę się zainteresować tą Vanille Fraise - czy pasowałaby do mnie? udanego wieczoru również
ps. byłam w Kaniach i m.in rozglądałam się za fioletową tawułką dla Ciebie - niestety nie było.
Jule, o różach brzoskwiniowo-herbacianych myślę jako pojedynczych akcentach na pierwszym planie rabat.. widzę kilka takich miejsc - powinny uatrakcyjnić zielone części ogrodu. Jeśli gdziekolwiek znajdziesz cytrynkę - daj znać... ja mogę ich mieć nawet kilka

- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
Aguniu, żaden ogród nie jest idealny, bo ideał nie istnieje ;)
W każdym ogrodzie, każdemu ogrodnikowi będzie czegoś brakować
Nie zmienia to jednak faktu, że Twój ogródek jest przepiękniasty
A to zdjęcie mnie powaliło...

Cudeńko
A to zdjęcie mnie powaliło...

Cudeńko
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
A jednak brzozy rządzą
Krokosmii nie wykopałam, a rosły w dwóch miejscach-jedne w słońcu przepadły, drugie w cieniu są, ale nie kwitną 
- Jule

Agus a jeszcze, popatrz na to 6-te foto .... nie zastanawialas sie nad rozami rugosa czasem? Agnes jest zolta i pachnie, Dagmar Hastrup - jest niby rozowa ale czytalam tez o zoltej od paulsena, Mme Georges Brand chyba jest biala, Schneekoppe, Schneelicht i White Roadrunner - sa biale, ta ostatnia chyba pol pelna i mocno pachnaca. Jest jeszcze pare ale ja pamietam tylko takie nazywy z czym moge cos powiazac hihi Schneekoppe czyli sniezka albo Schneelicht czyli sniezne swiatlo
ps na kawe wpadne bardzo chetnie jak będę w okolicy kiedys tam. Mamy rodzinke w Nadarzynie, to od czasu do czasu jestesmy w okolicy W-wy.
ps na kawe wpadne bardzo chetnie jak będę w okolicy kiedys tam. Mamy rodzinke w Nadarzynie, to od czasu do czasu jestesmy w okolicy W-wy.
Małgosiu, dzięki - sama wiesz ile u mnie chwastów... nie bardzo mogę wygrać z naturą, zwłaszcza, że póki co z okolicy zielsko wspaniale się rozsiewa właśnie do mnie
jeśli podoba Ci się krokosmia, to ją podzielę i dostaniesz kępkę 
Ewuś, na ogrodzie brzóz mam zaledwie kilka, ale jak widzisz wokoło mam las
uwielbiam to 
krokosmie dopiero zaczynają... w tym roku będzie ich bardzo dużo
Jule, skoro rodzina w Nadarzynie, to stamtąd do mnie już rzut beretem
koniecznie daj cynk
na 6tym foto jest sporo miejsca na kolor... zobaczymy, mam czas do jesieni na zastanawianie się, a potem już najprzyjemniejsze - zakupy i sadzenie
dzięki za polecenie odmian - poczytam o nich 
Ewuś, na ogrodzie brzóz mam zaledwie kilka, ale jak widzisz wokoło mam las
krokosmie dopiero zaczynają... w tym roku będzie ich bardzo dużo
Jule, skoro rodzina w Nadarzynie, to stamtąd do mnie już rzut beretem
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Aguś, Vanille Fraise (inaczej Renhy) na pewno będzie pasować!! Najważniejsze, że jest cudna i niekłopotliwa 
Na Twoich zdjęciach nawet dalia wygląda zjawiskowo!! Swoja drogą, jak Ty to robisz???
Jaką odmianę hortensji prezentujesz? Nie śmiej się ze mnie
Mam ich naprawdę sporo, ale nie potrafię rozpoznawać na zdjęciach
I zawsze cudze podobają mi się bardziej
Odwiedziłaś już ogród mariasen?
Na Twoich zdjęciach nawet dalia wygląda zjawiskowo!! Swoja drogą, jak Ty to robisz???
Jaką odmianę hortensji prezentujesz? Nie śmiej się ze mnie
Odwiedziłaś już ogród mariasen?