Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sabcia
200p
200p
Od: 17 kwie 2011, o 11:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 2

Post »

Jestem pod wrażeniem Iglaków w Twoim ogrodzie ;:180 Są tak zdrowe że aż błyszczą ;:63 Zresztą reszto roślinek też.
Mój M prosi o zbliżenie kaskady :wink:
pozdrawiam Sabina
Zapraszam do mnie :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sabinko, dziękuję za miłe słowo pod adresem iglaków :) zdjęcia ze zbliżeniem kaskady poszukam, ale zaznaczam od razu, że jej wygląd odbiega od moich oczekiwań... wolałabym mniej nagrobkową linię i miękko wtapiające się w otoczenie łupki - niestety tak nie jest, ale nie chce mi się już tego poprawiać... rośliny na tyle zakrywają oczko, że ma to już mniejsze znaczenie.
Bożenko, dziękuję i zapraszam jak najczęściej :) mnie z kolei zachwyca Twój kolorowy - różany i nie tylko - ogród :)
Jacku, dzięki za odwiedziny... floksy, z moich obserwacji, zdecydowanie wolą słońce :)
Jule, zaczynam przez Ciebie, a raczej 'dzięki Tobie' zwracać uwagę na różowo-białe kompozycje ;-) to się nazywa siła przekonywania ;) o ile różyce siostrzane będą w kolorystyce cytrynki-Pilgrima, to ja też to kupuję :)
Boniu, nazwy dalii nie znam... musisz zwrócić uwagę na obrazki i nimi się sugerować.
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Kontakt:

Post »

Skleroza.... ;:14 myślałam, że coś już Ci napisałam....
Cudne floksy.... chyba mam na nie ochotę.... tylko mój ogródek nie jest przecież z gumy :(
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguniu w Twoim ogrodzie wszystko dopięte na ostatni guzik. ;:108
Floksy przecudnej urody, zdrowiutkie i piękne kolorki.
Pozdrawiam Cię serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Bialy+kleks rozu jest pieknym polaczeniem ale Agus, Ty sie zastanow nad herbata, brzoskwiniami, laksem, kremami z leciutka zolcia :wink: nie wiem ale jakos tak mi do Ciebie i Twojego ogrodu wlasnie te kolory pasuja.
x-ag-a
---

Post »

Gat, floksy są wysokie i strzeliste = zawsze znajdzie się na nie trochę miejsca ;) Ty niedawno też pokazywałaś wolny kawałek - co w końcu tam posadzisz? ;)
Tajeczko, dziękuję za jak zwykle zbyt pochlebne słowo ;:196 ostatnio jestem ogrodowo zmęczona i niewiele robię... usprawiedliwiam się sama przed sobą, że kilka dni temu zrobiłam porządek z chwastami i przycinaniem krzewów... trawnika nie mogę skosić - wciąż pada.
Jule, rabata, którą stworzyłyśmy z Małgosią jest w tonacji róż-biel, ale w pozostałych częściach ogrodu zamierzam posadzić odcienie herbaciano-brzoskwiniowo-łososiowe (pisałam Ci, że te lubię najbardziej), z elementami kremowymi, jak np. krzak Chopina... no i na cytrynkę zawsze znajdę miejsce, tylko 'ją' muszę najpierw znaleźć :)
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aguniu do nas właśnie dotarła burza, nie będę musiała podlewać ogrodu jutro, jak pojedziemy.
Masz tak zadbany ogród, że odpoczywaj i nim się delektuj. ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, zdjęcia jak zwykle piękne!! Patrząc na nie coraz bardziej przekonuję się do floksów :lol:
Hortensja urocza :) W sobotę dokupiłam sobie kolejną Vanille Fraise- nic na to nie poradzę, że je bardzo lubię :lol:
Miłego wieczoru ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, tak ... ta rozana rabata w rozach i bieli bedzie superos. Przy scianie domu i przy podjazdach, bedzie super.... nie wiem gdzie jeszcze chcesz te roze wsadzic ale z tymi brzoskwiniami itp to myslalam o czesci bardziej ogrodowej.
Ja sie będę rozgladac za cytrynka, w razie co to dam cynk gdzie moze i u Ciebie będę albo po prostu zakupie i sie wysle.
x-ag-a
---

Post »

Tajeczko, ja też nie muszę podlewać... popołudniowy deszcz podlał ogród wystarczająco, a co najważniejsze - po deszczu wyszło piękne słońce! ogródkowi do stanu super zadbania dużo brakuje, ale też u mnie jest bardziej naturalnie, więc co za tym idzie nie może być idealnie ;) dzięki za miłe słówko ;:196
Moniś, witaj - gdzieś się podziewała? ;) muszę się zainteresować tą Vanille Fraise - czy pasowałaby do mnie? udanego wieczoru również :) czy u Ciebie też się wypogodziło?
ps. byłam w Kaniach i m.in rozglądałam się za fioletową tawułką dla Ciebie - niestety nie było.
Jule, o różach brzoskwiniowo-herbacianych myślę jako pojedynczych akcentach na pierwszym planie rabat.. widzę kilka takich miejsc - powinny uatrakcyjnić zielone części ogrodu. Jeśli gdziekolwiek znajdziesz cytrynkę - daj znać... ja mogę ich mieć nawet kilka :) a jeśli zawitasz choćby w moje okolice, to czekam na cynk i zapraszam na kawę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

Aguniu, żaden ogród nie jest idealny, bo ideał nie istnieje ;) :D W każdym ogrodzie, każdemu ogrodnikowi będzie czegoś brakować :lol: Nie zmienia to jednak faktu, że Twój ogródek jest przepiękniasty :D ;:63 ;:138
A to zdjęcie mnie powaliło...
Obrazek
Cudeńko :shock:
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

A jednak brzozy rządzą :D Krokosmii nie wykopałam, a rosły w dwóch miejscach-jedne w słońcu przepadły, drugie w cieniu są, ale nie kwitną :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agus a jeszcze, popatrz na to 6-te foto .... nie zastanawialas sie nad rozami rugosa czasem? Agnes jest zolta i pachnie, Dagmar Hastrup - jest niby rozowa ale czytalam tez o zoltej od paulsena, Mme Georges Brand chyba jest biala, Schneekoppe, Schneelicht i White Roadrunner - sa biale, ta ostatnia chyba pol pelna i mocno pachnaca. Jest jeszcze pare ale ja pamietam tylko takie nazywy z czym moge cos powiazac hihi Schneekoppe czyli sniezka albo Schneelicht czyli sniezne swiatlo :;230

ps na kawe wpadne bardzo chetnie jak będę w okolicy kiedys tam. Mamy rodzinke w Nadarzynie, to od czasu do czasu jestesmy w okolicy W-wy.
x-ag-a
---

Post »

Małgosiu, dzięki - sama wiesz ile u mnie chwastów... nie bardzo mogę wygrać z naturą, zwłaszcza, że póki co z okolicy zielsko wspaniale się rozsiewa właśnie do mnie :( jeśli podoba Ci się krokosmia, to ją podzielę i dostaniesz kępkę :)
Ewuś, na ogrodzie brzóz mam zaledwie kilka, ale jak widzisz wokoło mam las :) uwielbiam to :)
krokosmie dopiero zaczynają... w tym roku będzie ich bardzo dużo :)
Jule, skoro rodzina w Nadarzynie, to stamtąd do mnie już rzut beretem :) koniecznie daj cynk :) na 6tym foto jest sporo miejsca na kolor... zobaczymy, mam czas do jesieni na zastanawianie się, a potem już najprzyjemniejsze - zakupy i sadzenie :) dzięki za polecenie odmian - poczytam o nich ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Aguś, Vanille Fraise (inaczej Renhy) na pewno będzie pasować!! Najważniejsze, że jest cudna i niekłopotliwa :)
Na Twoich zdjęciach nawet dalia wygląda zjawiskowo!! Swoja drogą, jak Ty to robisz??? :D ;:167
Jaką odmianę hortensji prezentujesz? Nie śmiej się ze mnie :lol: Mam ich naprawdę sporo, ale nie potrafię rozpoznawać na zdjęciach :;230 I zawsze cudze podobają mi się bardziej :lol: :roll:
Odwiedziłaś już ogród mariasen?
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”