Mój ogród - czarujący zakątek kwiatów i krzewów.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
ibizaa
1000p
1000p
Od: 9 lut 2011, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój ogród - czarujący zakątek kwiatów i krzewów

Post »

robisz przepiekne zdjecia - nie moge sie na nie napatrzec :D , ja jakos nie mam zdolnosci fotograficznych hihih, a ta żaba, dzban i inne z roslinek zwalaja z nog, no po prostu mistrzostwo swiata ktos stworzyl :D I masz piekne lilie :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lilie masz przecudnej urody.
Zaskoczyłaś mnie eukomisem, wcześniej cebulki podpędzałaś.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p
Od: 19 sie 2010, o 17:55

Post »

ibizaa pisze:robisz przepiekne zdjecia - nie moge sie na nie napatrzec :D , ja jakos nie mam zdolnosci fotograficznych hihih, a ta żaba, dzban i inne z roslinek zwalaja z nog, no po prostu mistrzostwo swiata ktos stworzyl :D I masz piekne lilie :D
Elizo witam serdecznie w moim ogródku. :wit :wit Podpatruję w wątku liliowym również Twoje piękności. :D :D Żaba spodobała mi się najbardziej, ale ktoś musiał mieć duszę ogrodnika połączoną z tą artystyczną, że powstały takie wspaniałe żywe rzeźby. Dzbany spotkałam też w malutkich miejscowościach przy głównych drogach, bo siedziałam z nosem przy szybie. :;230 Wszyscy urlopowicze zwiedzali albo chodzili na zakupy, a ja z aparatem latałam po mieście i szukałam roślinnych dzieł, też się napatrzeć na nie nie mogłam. Są sfotografowane to i pamiątka ciekawa. :wink:

Dorotko eukomisy sadziłam od razu do gruntu dopiero na początku czerwca...ot dostały troszkę ziemi ogrodowej i parę granulek nawozu. Tak mi się spodobały, że w maju robiłam drugie wiosenne zamówienie na cebulki. :roll: Jeden ma już kwiatostan, drugi na razie piękne liście. Szybko wyrosły i zaczynają tworzyć małe kępki. :D
Mój ogród-czarujący...
Pozdrawiam Monika :)
Awatar użytkownika
Jojola
500p
500p
Od: 21 lip 2010, o 18:55

Post »

piękne fotki z wakacji. niesamowiate te roslinne budowle, bo to chyba stelaż z doniczkami w których rosna roslinki.
ale podlewac w czasie suszy tobym nie chciała ;:224 ...
piekne lilie, nacieszyłam oczy i serducho
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

ojjj musial miec musial, naprawde- nie sadzilam ze cos takiego mozna stworzyc z roslin :D jak cos to zapraszam tez do mojego ogrodu, co prawda dopiero zaczynam no ale.... :D Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Jolu większość wykorzystanych roślinek w tych zwierzątkach to rojniki i rozchodniki, widziałam też skalnice. Pewnie ze względu na ich wytrzymałość na suszę i bardzo dekoracyjne liście w różnych kolorach. :) A poza tym to miałam przyjemność spotkać się z kapryśną, górską pogodą. Świeci słońce, jest pięknie, a za moment leje i po ulewie znów pogoda piękna. ;:3 Na brak wody rośliny raczej nie narzekały. :wink: Kwadratowych obrysów dopatrzyłam się w szyi łabędzia i rzeczywiście chyba były to doniczki z ziemią i roślinkami poukładane na jakimś stelażu. W innych zwierzakach ciężko było się czegokolwiek dopatrzeć, po prostu wspaniałą pracę ktoś wykonał. ;:63 ;:63

Elizo ja też byłam lekko zdziwiona, widząc takie "coś". :shock: A do Twojego ogródka z chęcią zajrzę. :) Nie martw się każdy kiedyś zaczynał swoją przygodę z ogrodnictwem, ja w ciągu dwóch lat zgromadziłam kilkadziesiąt nowych roślin. Strasznie takie hobby wciąga...nawet kosztem nowych ciuchów. :;230 Mimo że drzewa w moim ogródku są stare to na zajmowaniu się nim leci mi dopiero drugi rok. Też jestem początkująca. ;:136

Lecę sadzić nowości i może znajdę troszkę czasu na pielenie. Wieczorkiem postaram się wstawić nowe zdjęcia. Papa :wit
Mój ogród-czarujący...
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Ojjj wciaga wciaga, ja od dziecinstwa pamietam lubie kwiatki, zawsze do babci jak jeździlam to obrywałam jej hihi, a juz zaczynam przegladac na e-sklepach nowe chciejstwa, a jest tyle tego... i wszystko by sie chcialo ;:224 a wczesniej nie mialam takiej mozliwosci aby sadzic bo mieszkam w bloku, no ale teraz jak narzeczony ma domek z ogrodkiem to moge poszalec wkoncu, juz moj nazywa mnie maniokiem kwiatkowym hihih :;230
Czekam na nowe foteczki Twojego ogrodu :D
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Ibizo wiem co to znaczy mieszkać w bloku. :roll: :roll: "Maniok kwiatkowy" dobre... :;230 :;230

Czas na nowe portreciki moich roślinek.... :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I nowinki ze świata zwierząt. :wink:

Obrazek
Mój ogród-czarujący...
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

noo własnie.... ale jeszcze tylko rok do weselicha sie pomecze i będę miala juz na codzien ogródeczek, i będę mogła wkoncu non stop w nim gmerac bo takto tylko w weekendy do niego zagladalam :D
Nooo a Twoje zdjecia znow powalaja z nóg.... ta żółta lilia z chyba ćmą jest kapitalnie ujeta, takie z bliska ehhhh piekne :tan no i dalia sama w sobie tez urocza :D
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Tak to ćma, motyle przede mną uciekają. :lol: Dość już tych komplementów., bo w piórka obrosnę. :;230

Nowe nabytki już posadzone...kupione u forumowego kolegi Pawła. :)
Obrazek

Obrazek

Pasikonik. :wink:
Obrazek

Obrazek
Mój ogród-czarujący...
ibizaa
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

nooo to dobrze... dosyc ze ladne zdjecia robisz to bedziesz jeszcze taka milusia w dotyku jak obrośniesz w te piorka :;230 :;230 :;230 i beda chcieli jeszcze Cie myziać :;230
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Pięknie kwitną Ci Lilie ..śliczne masz kolory..A dalia urocza ;:138
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

Na szczęście prawie wszystkie kolorki się zgadzają. :D Dalia tym bardziej mnie cieszy, że zakwitła tego roku z kupnych bulw i odmiana też się zgadza. :)
Mój ogród-czarujący...
Awatar użytkownika
moniczek
1000p
1000p

Post »

'Muscadet' się rozwija.
Obrazek

'Duet'
Obrazek

Dziś zakwitł pierwszy mieczyk drobnokwiatowy. Podoba mi się jeszcze bardziej niż wielokwiatowe. :D
Obrazek

Obrazek

Po raz pierwszy w tym sezonie przyłapałam motylki...warto było biegać po całym trawniku (czyt. łączce). Jak widać kwiaty polne są najlepsze. ;:224
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mój ogród-czarujący...
Ogrodniczka
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 19 lip 2011, o 12:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Lilia i mieczyk pięknie się prezentują na zdjęciach. Dzięki zbliżeniu ma się wrażenie, jakby się samemu było w ogrodzie.
No i motyla się doczekałaś ;:138
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”