seksownych szkoda
  seksownych szkoda   , idę szukać zwykłych. I niech no tylko ogórasy spróbują się ich nie trzymać.  Biada im...
 , idę szukać zwykłych. I niech no tylko ogórasy spróbują się ich nie trzymać.  Biada im...  

seksownych szkoda
  seksownych szkoda   , idę szukać zwykłych. I niech no tylko ogórasy spróbują się ich nie trzymać.  Biada im...
 , idę szukać zwykłych. I niech no tylko ogórasy spróbują się ich nie trzymać.  Biada im...  

Nieseksowne też mogą być.
  Nieseksowne też mogą być.  bez kropli deszczu. Co wieczór podlewamy tzw. frontyard i backyard... Kilka drobnych ujęć z mojego ogródka... Niewiele, ale cieszą...
  bez kropli deszczu. Co wieczór podlewamy tzw. frontyard i backyard... Kilka drobnych ujęć z mojego ogródka... Niewiele, ale cieszą... 

, koleżanka mi dała i rosrasta się błyskawicznie...
 , koleżanka mi dała i rosrasta się błyskawicznie...

Ładnie się komponuje z galardią w tle.
 Ładnie się komponuje z galardią w tle. Za miedzą...i troszkę dalej.
     Za miedzą...i troszkę dalej.

Czemu wyrzucam porwane, seksowne rajstopy? Teraz muszę szukać kawałków sznurków do ogórasów
  Czemu wyrzucam porwane, seksowne rajstopy? Teraz muszę szukać kawałków sznurków do ogórasów 
 podziwiam przemiany w twoim ogrodzie, z tak zarośniętego utworzyć zadbany i pełen kwiatów ogródek wymagało to wiele pracy ale udało ci się. Warzywniaczek jak marzenie, bardzo pomysłowo prowadzony. Widzę po zakupach, że rabaty będą się coraz bardziej zapełniały
 podziwiam przemiany w twoim ogrodzie, z tak zarośniętego utworzyć zadbany i pełen kwiatów ogródek wymagało to wiele pracy ale udało ci się. Warzywniaczek jak marzenie, bardzo pomysłowo prowadzony. Widzę po zakupach, że rabaty będą się coraz bardziej zapełniały   

.
.

, jestem Wam bardzo wdzięczna za identyfikację mieszkańców mojego ogródka
 , jestem Wam bardzo wdzięczna za identyfikację mieszkańców mojego ogródka   

Mam notatnik z tabliczkami z nazwami roślin, ale są tylko po angielsku, a już rośliny, które dostaję od znajomych, to za każdym razem John Doe...
  Mam notatnik z tabliczkami z nazwami roślin, ale są tylko po angielsku, a już rośliny, które dostaję od znajomych, to za każdym razem John Doe...   
  , ogórek to jak chłop (w końcu jest rodzaju męskiego
 , ogórek to jak chłop (w końcu jest rodzaju męskiego   nie nie?), leci na damską odzież intymną... Ja już od zimy trzymam trzy pary starych rajstop właśnie na potrzeby ogórkowo-pomidorowe...
  nie nie?), leci na damską odzież intymną... Ja już od zimy trzymam trzy pary starych rajstop właśnie na potrzeby ogórkowo-pomidorowe...    Jeśli miałbyś czas, to nawet bym prosiła o więcej
 Jeśli miałbyś czas, to nawet bym prosiła o więcej   (Zresztą dlatego też zaglądam regularnie do Twoejgo wątku)  Będę tam w przyszłym roku, to pozwolę sobie zajrzeć i do Ciebie przez płot i obejrzeć Twoją leśna działkę
  (Zresztą dlatego też zaglądam regularnie do Twoejgo wątku)  Będę tam w przyszłym roku, to pozwolę sobie zajrzeć i do Ciebie przez płot i obejrzeć Twoją leśna działkę  

u mnie póki co tylko czerwone, ale za dzień  ... dwa
 u mnie póki co tylko czerwone, ale za dzień  ... dwa 

Tak trzymać
 Tak trzymać   Trzeba przyznać, że Z jest ciekawym miejscem i sporo tam uroczych miejsc. Co do sklepu Małgosi, mój ojciec, a teraz i jego wnuki na wakacjach, pewnie chodzą tam codziennie
   Trzeba przyznać, że Z jest ciekawym miejscem i sporo tam uroczych miejsc. Co do sklepu Małgosi, mój ojciec, a teraz i jego wnuki na wakacjach, pewnie chodzą tam codziennie   

, fajnie, że zajrzałaś.  Floksiki rzeczywiście sympatyczne, one mają mieć karzełkowaty wzrost i nawet mam nadzieję, że większe nie urosną, ale kwiatków życzę im jak najwięcej
 , fajnie, że zajrzałaś.  Floksiki rzeczywiście sympatyczne, one mają mieć karzełkowaty wzrost i nawet mam nadzieję, że większe nie urosną, ale kwiatków życzę im jak najwięcej  

Wczoraj w kościele już modliłam się o deszcz, bo żar upiorny lał się z nieba nieprzerwanie od  trzech tygodni. I dzisiaj nareszcie odrobina deszczu
   Wczoraj w kościele już modliłam się o deszcz, bo żar upiorny lał się z nieba nieprzerwanie od  trzech tygodni. I dzisiaj nareszcie odrobina deszczu   Na razie pada nieśmiało, jakby się bał dotknąć rozgrzanej ziemi. Mam nadzieję, że będzie padać i padać
  Na razie pada nieśmiało, jakby się bał dotknąć rozgrzanej ziemi. Mam nadzieję, że będzie padać i padać   Wiem, że to głupie życzenia, biorąc pod uwagę ulewy w Polsce, ale dzieli nas ocean i pragnienia ogrodników po tej stronie świata mogą być chwilowo inne niż wasze w Polsce
  Wiem, że to głupie życzenia, biorąc pod uwagę ulewy w Polsce, ale dzieli nas ocean i pragnienia ogrodników po tej stronie świata mogą być chwilowo inne niż wasze w Polsce   

Brakuje jeszcze trochę kamieni ...
  Brakuje jeszcze trochę kamieni ...