Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Witam ..dzisiaj ale już ze słońcem... ;:3 wspaniale prezentują się schody..a te pergole super:)))
Różnica dzisiaj niesamowita...upał jak diabli..można zwariować z tą pogodą...):
Doniczkowe po deszczu u mnie jedynie pod dachem dobrze się mają:)
Awatar użytkownika
gatita
500p
500p
Od: 15 kwie 2011, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Jolu ! Przyszłam do Ciebie po sąsiedzku..... i oniemiałam :shock: Tak pięknego ogrodu jeszcze nie widziałam ;:108
Nie chce się stąd wychodzić !! A teraz idę przestudiować kącik po kąciku ;:224
Gatita I,Gatita II
Zapraszam ! Agata
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Przepięknie stworzone i bardzo dobry pomysł jest stabilnie a wypełnienia kamyczkami jak ja uwielbiam takie klimaciki ;:138 ;:138 ;:138 O furteczka a ja jej nie pamiętam Jolu ale Ty jesteś tajemnicza :roll: No u Ciebie już nie pada a u mnie dziś 6 dzień więc kwiatki mają istny potop i nie wiem czy z nich coś zostanie w ogóle :?
Awatar użytkownika
sadzia
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 6 kwie 2011, o 20:10

Post »

Jolu dziękuję za zaproszenie ;:196 ,bardzo chętnie skorzystam z okazji zobaczenia Waszego rajskiego ogrodu w realu. :tan :heja ;:138
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

No i co ja mam napisać? Wszystkie ochy i achy już słusznie napisane :D Mogę się tylko przyłączyć ;:138
Podkłady kolejowe w ogrodach podobały mi się już od bardzo dawnych czasów. Marzyłam kiedyś nawet, żeby z nich mieć podniesione rabaty. U Was wyglądają tak, jakby tam zawsze były, wkomponowały sie super!
Pozdrawiam Mirka
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

:wit

pamelka , Reni4
Schody to obowiązkowa budowla w naszym ogrodzie - nie ma możliwości spacerków jeśli nie ma po czym stąpać :;230
Palisady też już leżą od 2 lat wgarażu ale jakoś mi nie pasowały na schodki i teraz się zastanawiam jak je wykorzystać :?:
Moje doniczkowe takie marne ,że zaczęłam kombinować i dosadzam do nich żurawki - może one mnie nie zawiodą :?:

Obrazek

Obrazek

Ach ta pogoda - zdjęcie z temp. wczorajszego dnia (tak paliło) i ilość deszczówki z dnia poprzedniego (tak lało) A dzisiaj znowy chłodno i już zaczyna padać ;:223

Obrazek

aage
Z mojego doświadczenia "fryzjerskiego" wiem ,że pierwsze cięcie to jest tylko wyprofilowanie i nadanie kształtu , a dopiero kolejne podstrzyżyny dają zamierzony efekt . A jak coś nie wyjdzie to przecież nie papier i odrośnie :;230

Wczoraj pod nożyce trafił bukszpan - zrobiłam zdjęcia etapami : jak wyglądał, jak go obwiązałam sznurkiem i efekt końcowy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

AGNESS , agusia2410 jesteście bardzo miłe - zapraszam ;:108

gatita :wit
Dziękuję za odwiedziny troszeczkę mnie zawstydziłaś , :oops: , bo zwiedziłam Twoje włości i to mnie oczarowały Twoje wypieszczone zakątki. Dziękuję i oczywiście zapraszam .

Beata T
Furteczka na skarpie to "tajemne przejście" :;230 do koszenia tam za ogrodzeniem :;230

sadzia
Joluś zapraszam - ja przecież jestem na urlopie - daj znać kiedy ;:102 ,a ja parzę kawkę.

MiCz
Marzenia się spełniają - ja też o nich marzyłam i mam :tan Mireczko - czy prowadzisz wątek ogrodowy :?: bo coś nie mogę go znależć :?:

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczorajszy dzień bardzo pracowity , a mianowicie spędziłam dzień na porządkowaniu kawałka rabaty, na której już nic nie było widać :;230 Jak zabrałam się za golenie to aż przejaśniało. Ale tak to jest jak sadzi się wszystko za ciasno to później jadne roślinki zasłaniają drugie i trzeba szukać dla nich ratunku bo słoneczko na nie nie świeci ,a deszcz nie podlewa:;230 A to efekty mojej pracy : Zdjęcia ciągle tego samego miejsca ale robione w różnych ujęciach:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jolu, jest pięknie :) prawdziwego ogrodnika poznaje się nie po tym jak sadzi, ale jak przycina ;) brawo!
Awatar użytkownika
MiCz
200p
200p
Od: 15 cze 2007, o 15:18

Post »

Instruktarz strzyżenia bardzo mi się podoba.Dobrze, że napisałaś,że pierwsze cięcie to "nadanie kształtu". Zaczęłam fryzować gryczpan u brata i zastanawiałam się ,że jakoś inaczej to wyszło niż u Ciebie.Teraz widzę, że chyba jest ok :;230
Jolu , na forum mam tylko wizytówkę, jeszcze nie dojrzałam do założenia swojego wątku. Mam też album na picasa. Zresztą wiele w ogrodzie już nie zmienię, dużo projektów już raczej nie zrealizuję ze względów zdrowotnych. Ale cieszę się tym, co mam, bo przynosi mi wiele radości i ukojenia :D
Pozdrawiam Mirka
jola z izer
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 9 paź 2010, o 15:40

Post »

Veni, vidi, vici ... uczucie zazdrości, jakie człowieka opanowuje po obejrzeniu Twojego ogrodu. Słownik języka polskiego nie zawiera więcej słów zachwytu niż użyte już w tym wątku, więc zamilczę i pospaceruję po uroczych (już było) zakątkach i ścieżkach Waszego królestwa.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

aguniada Dziękuję :oops: Ale jak się tyle posadziło ,to teraz trzeba wycinać ,żeby to wszystko jakoś rosło :;230

MiCz Dobrze ,że człowiek jeszcze się może dla kogoś przydać... ;:108

jola z izer :oops: Zapraszam Twoje wizyty są bardzo miłe ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jolu każda fotka mi dech zapiera, to samo miejsce a jak różnie ujęte :D Twoje cięcie podziwiam wręcz chłonę ....bukszpan super powstaje- chyba i ja pomęczę swoje maluszki :P A ten rozłożysty to chyba nie z płożących bo tak ładnie podniesiony ;:7
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beata T Masz rację - ten iglaczek jest o pokroju rozłożystym. Mam jednego płożącego ale jeszcze troszeczkę czasu upłynie zanim będzie się ładnie prezentował - chociaż już coś nie coś z bonssaia na nim widać :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

:;230 :;230 :;230 to nawet płożących pod nożyczki bierzesz.... daj im się po wspinać po skarpie troszeczkę :wink:
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu ja w tamtym roku zainspirowana Twoimi postrzyżynami iglaczkowymi sama spróbowałam.Spodobało mi się i teraz już prawie wszystkie mam formowane :wink:
I właśnie wczoraj też swoim iglaczkom skracanie fryzurek zrobiłam,bo już za bardzo zarosły :)
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”