Ogród Moni cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Moni cz.4

Post »

Moni pod ;:47 zwiedziłam Twój ogródeczek, piękny i urokliwy , ho i śmiało można by rzec Różany Ogród Moni :D ;:3 ;:3
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No tak, Gloria u mnie też szybko łapie plamistość. Na szczęście rośnie z dala od innych i wśród bylin, więc ani nie zaraża, ani n ie widać gołych łodyg.
Kiedyś nawet z premedytacją n ie okryłam jej przed zimą, a ona i tak przeżyła :lol: Po takim wyczynie nie mam serca jej wyrzucać, pomimo ze też nie lubię wielkokwiatowych.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ja również nie okryłam tej zimy, żeby w razie czego wypadły naturalnie, ale wszystkie małpiszony żyją :lol: :lol: Póki co cały czas u nas pada, więc nic im nie mogę zrobić, ale jutro ma być słonecznie, więc pójdą pod szpadel ;:65 ;:108
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

vertigo pisze:Ja również nie okryłam tej zimy, żeby w razie czego wypadły naturalnie, ale wszystkie małpiszony żyją :lol: :lol: Póki co cały czas u nas pada, więc nic im nie mogę zrobić, ale jutro ma być słonecznie, więc pójdą pod szpadel ;:65 ;:108
:;230 :;230 ja też tak robię z niektórymi i nic.Może resztę też trzeba tak traktować :shock:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Moniś niesamowita ilość około 30 samych Fairek :shock: a oprócz tego mnóstwo innych okrywówek....jesteś niesamowita , masz wspaniałą różaną kolekcje, tylko siedzieć, podziwiać i uczyć się ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu - chyba trzeba zrobić eksperyment :;230 :;230

Aguś - dokładnie 34szt. ;:170 Po prostu bardzo je lubię ;:167
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Im bardziej starasz się je zabić tym lepiej sobie radzą - ja od jakiego czasu staram się tak urządzić Mainzer Fastnacht - niestety ta sztuka się nie udaje. Ładnie wyszedł Ci ten klomb z Aspiryną - gdybym miała miejsca więcej zrobiłabym podobnie ale do Aspiryny dosadziłabym jeszcze różową Sweet Haze.
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Moni,kochamy piwonie ,nie wiem czy byłaś w tym ogrodzie.On ma niesamowite piwonie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=168
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moniś, ale pięknie teraz u Ciebie, cudne masz te róże ;:196
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, Ja nie chciałam wprowadzać kolorów w przedniej części ogrodu - chcę tam tylko ciemną zieleń kontratującą z bielą - bardzo lubię to zestawienie :uszy Sweet Haze - nie znam tej róży, muszę o niej poczytać ;:132

Olu , oglądałam ten ogród w ub.roku. Wg mnie mocno przekombinowany w formie (figury, mury, kapliczka :shock: ), ale widać właściciel to lubi i dobrze się w takim otoczeniu czuje (w domu podobny styl, sądząc po fotkach z wazonami). O gustach się nie dyskutuje. Co do piwonii i reszty nasadzeń, to są faktycznie piękne. Gdyby znikły te wszystkie wspomniane powyżej dodatki, to ogródy byłby naprawdę wspaniały ;:108

Aniu, dziękuję ;:196 Musisz przyjechać i zobaczyć na żywo :uszy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj popełniłam grzechy straszliwe :oops:
Nie dość, że wykopałam ok.10-15 krzaczków wielkokwiatowych róż, to jeszcze w środku sezonu/ kwitnienia przesadzałam kilka krzewów ;:14 No cóż, robię to w zasadzie co roku, bo niecierpliwa jestem i nie chcę czekać do jesieni, żeby zrobić zmiany. Wprawdzie czasami róże to muszą odchorować, ale co zrobić ;:170 Teraz może będzie lepiej, bo ziemia mocno nasiąknięta wodą po opadach, więc rano od razu pobiegłam zobaczyć jak się mają moje Pomponelle i Elbflorenze, ale na razie :uszy , dzielnie trzymają kwiaty i pąki do góry :tan Podlałam od razu, póki jeszcze nie ma upału, na jaki się zapowiada w dzisiejszym dniu. Dobrze - popadało, kwiaty ruszą szybciej i mocniej, a z kolei teraz słońce potrzebne, bo jednak po tych deszczach wymęczyło co niektóre.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Ja też się noszę z przesadzeniem wielkokwiatowej róży ale może wytrzymam do jesieni no może do sierpnia ;:224 .
A miałam nic nie zmieniać ;:14
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moniko, nie namawiam, ale jeśli jesteś niecierpliwa, to może wykorzystaj teraz to, że ziemia jest b.mokra i po przesadzeniu, gdy będziesz podlewać (ja po przesadzeniu w środku lata zawsze mocno nawadniam), to ziemia lepiej przyjmie wodę i nie da uschnąć roślinie. Oczywiście, jeśli jesteś cierpliwa, to jesienne przesadzanie jest znacznie lepsze ;)
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli to Amelia Renaissance, to dobrze, bo będzie miała imię, na które czekała ponad rok. Nie wiem, czy nie będę musiała ją przesadzić, ponieważ w ostrym słońcu parzy jej brzego płatków. Zdjęcie z rana - jeszcze przed prażącym słońcem. W południe miała już lekko 'opalone' płatki. Sfotografowałam ten sam kwiat, co ostatnio. Trzyma się długo. Jest piękny.
Obrazek

Zmęczona deszczami Octavia Hill.
Obrazek

Heidi Klum koniecznie chce udowodnić, że powinna zostać u mnie w ogrodzie. Ani jednej plamki, wypuściła masę pąków, odbudowała krzaczek, mimo, że zima mocno dała się jej we znaki.
Obrazek

Kosmos w otoczeniu Sea Foam
Obrazek

Honore de Balzac - wielkokwiatowa, ale tak piękna, że na pewno się jej nie pozbędę :D
Obrazek

La Reine Victoria
Obrazek

Giardina - nareszcie rozwija pąki ;:167
Obrazek

Podobnie Polka
Obrazek
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Ojejku ,jaka cudna ta Twoja Giardina-ten róż!!!
Moniu nad Pirouette siedziałam dobrą chwilę-takich bukietów mam nadzieję i ja się doczekam.Ile latek sobie liczy?
Ja mam drugi sezon.Owszem kwitła ładnie ale nie aż tak cudnie jak u Ciebie.
Larissa przypomina Granny-to dobra wiadomość dla Gagawi bo takiej szuka.
Wspaniale wygląda Twój ogród mimo takiej brzydkiej pogody.Dużo kwiecia jeszcze jest na krzaczkach.
Pozdrawiam.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”