Chyba w poprzednim wcieleniu miałam na imię Basia,bo już kolejna osoba tak do mnie mówi
Działeczka Erazma i nie tylko ... 2 cz. 2008r.
- 
				Erazm
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Niestety nie udało mi sie zwalczyć tej choroby pietruszki. Probowałem chyba wszystkich sposobów. Piszę o tym w temacie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... c&start=16leosta pisze:...Czy doszłeś do konkretnych wniosków co powoduje zanikanie pietruszki i jak z tym walczyć...
Od tego roku zamiast pietruszki będę wysiewał pasternak.
Na natkę wysiewam pietruszkę ozdobną.kogra pisze:...No właśnie, czy coś już wiadomo z tą pietruszką. Jeśli już nie na korzeń to przynajmniej natka by się przydała.
Pozdrawiam Andrzej.

- kogra
 - Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02

A czy przed wysianiem zaprawiasz czymś nasiona ? Bo może tu tkwi błąd nas wszystkich i siejemy prosto do ziemi.

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- kogra
 - Przyjaciel Forum

No to nie zostało nic innego jak się poddać.
Ale ja się nie poddaję i coś wymyślę a jeśli się uda, to się podzielę informacją. Trzymajcie kciuki.

Ale ja się nie poddaję i coś wymyślę a jeśli się uda, to się podzielę informacją. Trzymajcie kciuki.
Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- kogra
 - Przyjaciel Forum

Leszku - bardzo się cieszę, że jest nas dwoje. Ja już strategię przemyślałam. Teraz tylko pozostało wprowadzić to w czyn - i oczywiście bez chemii. Trzymam za Ciebie kciuki 

Grażyna.
kogro-linki

kogro-linki
- 
				Erazm

Nie poddałem się. Trochę pietruszki wysieję.
"...Ja już strategię przemyślałam..." - może podaj w temacie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=559

"...Ja już strategię przemyślałam..." - może podaj w temacie http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=559
Pozdrawiam Andrzej.

- 
				Erazm

Dziś wysiałem do małego tunelu (wysokości 1 metra) rzodkiewkę i sałatę. Jest ciepło bo aż 11 stopni.
Zauważyłem że przy nektarynie "ruszyły" 3 pączki liściowe. Czas więc najwyższy na oprysk brzoskwiń i nektaryny Syllitem. Jak jutro nie będzie padać to wykonam oprysk.
Drzewka i krzewy owocowe w tym borówka amerykańska zostały przycięte.

Zauważyłem że przy nektarynie "ruszyły" 3 pączki liściowe. Czas więc najwyższy na oprysk brzoskwiń i nektaryny Syllitem. Jak jutro nie będzie padać to wykonam oprysk.
Drzewka i krzewy owocowe w tym borówka amerykańska zostały przycięte.
Pozdrawiam Andrzej.