emienta Słusznie zauważyłaś , że nie pokazuję pojedynczych roślinek - przecież wszyscy wiemy jak one wyglądają

Ja najchętniej oglądam zdjęcia, na których widać kompozycje stworzone przez nas samych , gdzie widać nasze aranżacje ogrodowe i jak to wszystko układa się w całość. Sama oglądając inne ogrody przy takich zdjęciach się zatrzymuję, wracam do nich , szukam pomysłu do swoich zakątków. A zdjęcia pojedynczych roślinek ... one są piękne ...
A poz tym zawsze chciałam ,aby ogród , dom , ogrodzenie - tworzyły harmonijną całość i jeśli się udało to super, cieszę się. Dziękuję
MiCz Ach te kręgosłupy- zawsze mnie krytykowano za przenoszenie i przekładanie tysiące razy tych kamoli - ale to wszystko dla przyjemności
Kiedyś wyczytałam ,że ścieżki, schodki i ulubione zakątki buduje się tam ,gdzie wymaga tego sama natura tzn. wszędzie tam gdzie przechodzimy, gdzie chętnie się zatrzymujemy i wdrapujemy... i każda ścieżka musi nas gdzieś zaprowadzić . I chyba tak to u nas powstawało

Chociaż jest jedna ścieżynka, która prowadzi "do nikąd'

ale już planujemy dać tam chociaż malutką ławeczkę.
Beata T Ja tak do końca nie pozwolę ,aby moje żwirki i kamole zarosły- będę trzymała rękę na pulsie
A co do iglaczka to może pamiętasz jak kiedyś pokazywłam jak pracuję nad odrestaurowaniem swojego zmarniałego iglaczka? Teraz po kilku latach obcięłam właśnie pierwsze kuleczki - to ten przy schodkach z podkładów kolejowych- prawda ,że było warto czekać

Beaciu - dlatego żal mi się zrobiło Twojego wyciętego
Pozdrawiam Jola.