Moja mała "dżungla" - part I
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moja mała "dżungla"
Ciężka sprawa 

Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
- AnnaAgnieszka
- 1000p
- Od: 16 sie 2010, o 10:03
Piszecie o zamiokulasie? Bo jak tak to miałam ten sam problem, dopóki nie postawiłam go na oknie, po prostu potrzebował więcej światła a ja głupia w półcieniu go trzymałam 

- kotio z kioto
- 50p
- Od: 20 cze 2011, o 19:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
W sumie to ciekawa sprawa...mój Zamiokulkas jak stał w półcieniu to rósł jak wariat,a teraz jak jest w jaśniejszym miejscu to jakby przystopował...hm....tzn.nadal puszcza młode,ale wolniej mu to idzie.
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 maja 2010, o 19:30

Więc radziłabym wsadzić ją z powrotem do tej plastikowej przezroczystej doniczki i wtedy może stać sobie w tej szklanej osłonce.

Nowości z kauflanda bardzo ładne

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hoho...jakie cuda Masz na parapecie ;) Polyscias wpadł mi w oko 

- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:

tak ten zami to jakiś dziwny... w poprzednim mieszkaniu stal w pokoju słonecznym ale ok 1,5m od okna i było mu super, a na oknie to u mnie się nie zmieści

Arletko - krówka w szklanej doniczce bez dziurek owszem, ale tak zaczęło się z nią dziać jeszcze w oryginalnej małej plastikowej

a tu uchowała się jeszcze jedna dracenka u mnie, stoi chyba też w nie do końca dobrym miejscu bo ma bezruch

oraz takie coś od AnnaAgnieszka (kochana nazwij mi te cudo, posadziłam i patrzę, że przyjęło się szybko i bez problemów, nie wspominając o urwanych bubkach podczas sadzenia

i mam nadzieję, że znaleziony

ależ mnie dziś głowa boli

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Aga no jak ma stać na bezpośrednim słońcu to może faktycznie lepiej niech stoi tam gdzie stoi
I jak piszesz, że uważasz z podlewaniem to ok. i obserwuj ciągle korzonki czy nie dzieje się z nimi nic złego.
Dracenka śliczna
i życzę szybkich korzonków u listka. 

Dracenka śliczna

- Wiktoria_W
- Od: 21 sty 2011, o 03:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dawno mnie tu nie było, oj dawno... Zacznę, więc od początku: trzeci kwietniczek pięknie się prezentuje na tle ściany, komplet doniczek na sukulenty bardzo gustowny, kalanchoe w fajnych kolorach
. Lucky bamboo wyglądają na gęściutkie - dobrze rosną
. Zamiokulkasa szkoda, chociaż i tak mi się podoba, a ostatnia dracenka całkiem urodziwa
.

- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Według mnie to sedum. Niech listem szybko się przyjmuje.
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aguś z tymi zamiokulkasami to jakaś dziwna sprawa jest.
Moje stoją w półcieniu i chyba im dobrze, bo nie marnieją, ale
też nie powiem, żeby rosły jak szalone. Ot po prostu od czasu do czasu wypuszczą nowe listki.
Też chciałabym , żeby były gęstsze i bardziej okazałe, ale nie bardzo mam, jak zmienic im miejsce. Może kiedyś coś pokombinuję.
U niektórych osób widziałam zamki rosnące w podobnych warunkach świetlnych i wypuszczające mnóstwo
nowych listków. Któż zgadnie o co im właściwie chodzi?
A dracenka marginata to może ma zbyt ciemno, że słabo rośnie. Tak mi jej listki jakoś blado wyglądają. A może to tylko tak na zdjęciu widac
Polyscias cudny.

też nie powiem, żeby rosły jak szalone. Ot po prostu od czasu do czasu wypuszczą nowe listki.
Też chciałabym , żeby były gęstsze i bardziej okazałe, ale nie bardzo mam, jak zmienic im miejsce. Może kiedyś coś pokombinuję.

nowych listków. Któż zgadnie o co im właściwie chodzi?

A dracenka marginata to może ma zbyt ciemno, że słabo rośnie. Tak mi jej listki jakoś blado wyglądają. A może to tylko tak na zdjęciu widac

Polyscias cudny.

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
-
- 1000p
- Od: 30 maja 2011, o 15:50
- Kontakt:
Bardzo ładna dracena niech zdrowo rośnie
Ciekawe czy listek będzie chciał współpracować.
Sukulent bardzo ładny , ciekawy jestem jak będzie wyglądał jak rozrośnie się na całą doniczkę.

Ciekawe czy listek będzie chciał współpracować.
Sukulent bardzo ładny , ciekawy jestem jak będzie wyglądał jak rozrośnie się na całą doniczkę.
Moje roślinki:
- kociara
- Od: 10 mar 2011, o 21:37
Agusiu - też takie bubki dostałam (
),tylko pojedyncze koraliczki ale miały maleńkie korzonki,bo one też malutkie.
Bardzo chciałabym,żeby się przyjęły (potrzebne mi coś dla ducha
);dracenkę też masz uroczą

Bardzo chciałabym,żeby się przyjęły (potrzebne mi coś dla ducha

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- mniodkowa
- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
dziękuję za odwiedzinki
arlet3 -
mam nadzieję, że listek się przyjmie, ostatnio coś listki u mnie się buntuja 
Wiktoria_W - witaj
na tle tej ściany to wszystko prezentuje się super hihihi (skromność
) uwielbiam takie żywe kolory
; a ten lucky bamboo to chyba tak do zdjęcia się wymodził bo wcale tak rewelacyjnie nie rośnie - jedna odnóżka uschła sobie więc musiałam usunąć, chyba też mu nie widzi się tamten pokój
mis20 -
dziękuję
elcia1974 - tak, tej dracenie czegoś brakuje, listki ma w sumie ładne, pomijając trochę uschnięte końcówki, stoi sobie na szafie w 2,5m od okna północnego... ech, ja naprawdę nie mam miejsca w tym salonie tyle aby wszystkie moje ukochańce w nim pomieścić
Adam12222 - lepiej, żeby chciał współpracować, odwiedzam go codziennie, przemawiam, głaskam...
kociara - ja takich bubków to na oczy wcześniej nie widziałam, a to tak szybko się przyjęło i chyba ma zamiar ładnie rosnąć, tempo mnie zaskoczyło
a co Ty kochana mi się smucisz?
nie wiem jak u Was ale u mnie jest 21 stopni, jest dużo
, trochę straszyło chmurkami ale poszło (oby nie wróciło), więc zbieram się zaraz nad Wigry - dziś w planie grillowanie
aaa.. żeby nie było, że nic na parapecie się nie dzieje - to mój dzielny hibek dziś mnie zaskoczył (dosłownie) - średnica kwiatka 15cm

arlet3 -

Wiktoria_W - witaj

mis20 -

elcia1974 - tak, tej dracenie czegoś brakuje, listki ma w sumie ładne, pomijając trochę uschnięte końcówki, stoi sobie na szafie w 2,5m od okna północnego... ech, ja naprawdę nie mam miejsca w tym salonie tyle aby wszystkie moje ukochańce w nim pomieścić

Adam12222 - lepiej, żeby chciał współpracować, odwiedzam go codziennie, przemawiam, głaskam...

kociara - ja takich bubków to na oczy wcześniej nie widziałam, a to tak szybko się przyjęło i chyba ma zamiar ładnie rosnąć, tempo mnie zaskoczyło

nie wiem jak u Was ale u mnie jest 21 stopni, jest dużo

aaa.. żeby nie było, że nic na parapecie się nie dzieje - to mój dzielny hibek dziś mnie zaskoczył (dosłownie) - średnica kwiatka 15cm

Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
- mis20
- 1000p
- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Agnieszko ależ cudnie zakwitł